Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
što jest jest, čovjek rakun, ili čovjek vuk, bi dobio puno više razumijevanja ako bi to upakirao u svoje indijansko naslijeđe
dobar point! imas kontekst, imas proces, imas tradiciju...itd

Zato su modusi razgovora markic&co, bitno.net, viligare...itd.. uvijek isti.

Transrodne osobe, homoseksualce i sve one "druge" treba naprosto izmaknuti iz konteksta ljudskosti, toga da niti kome stete, niti vode svijet u propast, niti ugrozavaju bilo koga od nas.
A takvo gledanje je "opasno" zar ne?
Filmovi poput brokeback mountain, The imitation game o Alanu Turingu pokazuju ljude, naprosto ljude, sto vi prvo vidite u njima?
Rakune, lavove, ili naprosto ljude?
E pa ja vidim prvenstveno covjeka. Mogu mi neke stvari biti manje ili vise strane, mogu mi izazivati nelagodu, ali ja vidim prvenstveno ljude.

A to nikako nije dobro. Zato ce te od ovih gore nabrojenih osoba u njihov intervjuima uvijek dobivati rakune (pitala sam svoju kcer, znatizeljnu osobu sirokih interesa, ali je cula za ljude rakune - u cudu me gledala ), raznorazne bizarnosti, minorne, apsolutno nebitne i nerelevantne pojave, ili ciste lazi (po principu, ako dovoljno cesto ponovim neku laz, postati ce istina) koje imaju cilj da nas zastrase, prestrave i prvenstveno:

da svim tim "drugacijima" oduzmu ljudskost i covjecnost.
pa ako u njima vidis rakune, a ne ljude, susjede, prijatelje, kolege tvoje djece, onda ces valjda lakse izaci na trg mahajuci transparentima protiv IK, skolske reforme, ili neceg treceg.

drugi cilj, je naravno, da sve relativiziras, ukljucujuci znanost, zdravi razum empatiju i humanost.
jer sve je isto, zar ne?
e pa nije.