Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
ja sam malo pokušala ignorirat cijeli taj dio, jer mislim da je i dalje ok zapitat se što je to što čini da nešto smatramo "ok, tako se osjećaš i imaš pravo to dobiti" a nešto drugo "ok ćerce, sumanute ideje"
pa mislim puno toga. ja gledam prvenstveno da li je to nesto sto nanosi stvarnu stetu ljudima, zajednici, nesto moze biti potencijalno opasno i slicno.
zatim gledam da li je nesto minorni, potpunio nerelevantan fenomen, pa ako jeste, svrstavam ga u kategoriju kurioziteta ljudske rase, koje me u principu ne zanimaju. odnosno moze se dogoditi da me zbog nekog razloga i zainteresira da pogledam dublje.

principjelno transrodnost ne dozivljam fenomenom koji bih svrstavala u "tako se osjecam, imam pravo to dobiti dobiti", pa u tom smislu uopce ne zapitkujem ni sebe ni druge. ne dozivljavam ga ni kao opasnost, pa ni u tom smislu se ne bavim tim. ne vidim osobno nikakv problem u normalnosti/nenormalnosti sklada ili nesklada spola i roda.

stvari koje me momentalno bas zabrinjavaju i da budem iskrena uzasavaju su sasvim druge prirode:
imam osjecaj da se svijet iscasuje iz svoje osi sa raznim trumpovima, erdoganima, putinima i slicno.
porast neonacizma, ksenofobije, autoritarnih rezima, rasizma, itd je nesto sto mi izaziva zebnju.