Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Što staviti u kofer za Sv. Duh?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno Što staviti u kofer za Sv. Duh?

Planiram roditi na Sv. Duhu i koristiti rooming in. Što trebam ponjeti u bolnicu za bebu? Mislim da mi treba kremica za guzu , pelene i vlažne maramice, ali ne znam sa sigurnošću. A robica i slično tek kad idemo van? nek mi napiše netko tko je rodio u zadnja dva -tri mjeseca. Znam da se unatrag godine dana svašta promjenilo. Hvala!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

imala sam pelene i blazinice jer ni kremu ni mokre maramice ne koristim.
    sestre su uvažavale naše pravilo "samo voda".

iako oni prema potrebi mijenjaju pelenu koju stavljaju bebi ispod glave, ja sam imala nekoliko svojih pa sam na njima i presvlačila dijete.

odjeću za izlazak je donio tata kad je došao po nas.

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

moja preporuka sto manje stvari!! ja sam se nakrcala ko da idem na ljetovanje, a ne rodit a nista mi nije trebalo

najbitnije ti je rucnik,papuce, cetkica za zube, kalodont, maramice, carape,uloske (vise pakovanja!), jednokratne gacice (isto par njih), voda, a za bebu pelene i vlazne maramice.
    meni su nekako bile jednostavnije vlazne u rodilistu iako ih inace isto ne koristim. a tetra pelena 1-2, meni su sestre svako jutro davale cistu njihovu, daju ti ih koliko trebas. spavacice njihove deifnitvo koristi, ja sam se presvlacila 100 puta na dan. sama si mozes uzet cistu, nema smisla nosit svoje.

to sam barem ja koristila. i to je ono najnuznije, ako ti ista prifali lako ti netko donese poslije. samo se nemoj nakrcavat za rodiliste!

sretno

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja ću ti samo reći: HRANU i PIĆE!!!

Bila sam gore po drugom problemu, nisam rodila (hvala Bogu), ali ti mogu reći da sam bila gladna i žedna dok mi moji nisu donijeli.
    Čak me kuharica otpilila odbivši mi dati krišku kruha kad sam se već rušila od gladi.

Nikad više Sv. Duh!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

žena pita za bebu, a vi navalile s hranom i pićem

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

poslije sam i ja skuzila da pita samo za bebaca

ma svaka inormacija je dobro dosla...

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa hrana i piće su esencija.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam ga sama presvlačila, i to što sam češće mogla, i opet mislim da nisam potrošila ni 10 pelena (a ponijela skoro cijeli paket!). Trebaju ti tvoje vlažne maramice i krema ako želiš. I to je to.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ponijela sam sve ono što su cure poviše navele (minus pelene jer kad sam rodila nije bilo rooming-ina) + domestos maramice. S njima sam brisala WC dasku (možda sam freak, ali ne volim sjesti na dasku u javnim i polujavnim WC-ima, a budući da uvijek u tim situacijama piškim u nekom polustojećem položaju, a zbog epiziotomije na SD-u nisam to mogla izvesti brisala sam dasku tim maramicama, a i poslije sebe sam obrisla). Dodala bi da je zgodno imati i one papirnate ručnike za obrisati ruke. Ponesi i izdajalicu nek ti se nađe (meni nije trebala, ali nekim curkama u sobi itekako je dobro došla). Da, i WC papir. Klopa mi je bila o.k. ništa mi od doma nisu nosili, uzmi vode jer je meni ona njihova iz pipe malo čudno mirisala, a i zgodno ti je napuniti bocu od 1/2 l vode ako ti ustreba. Ovo nisam ponijela, ali da idem drugi put roditi sigurno bi: ima sok za dojilje u DM-u sa dodatkom željeza (meni nakon poroda hemoglobin bio 74, pa bi mi taj sok dobro došao, ali nisam znala). Sretno.

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

da se i ja ubacim...
    posto se blizi trenutak kad cu trebati u rodiliste, osim pelena, kremice i blaznice/maramice , kaj jos treba uzeti?
    koliko pelena otprilike?
    treba nesto od odjece za bebicu?
    tamo same prematamo bebace ili to rade sestre?
    unaprijed hvala!!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sestre ti presvlace u 9,15,21 sat bebu a mozes i ti u medjuvremenu ak smatras da treba ponesi maramice to traze a kremu ni ne koriste sam ti ju mozes koristit

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

oki. thnx.
    pripremit cu ja vise toga, pa ak ce trebati mm ce donjeti.

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj mici85 prvotno napisa
    oki. thnx.
    pripremit cu ja vise toga, pa ak ce trebati mm ce donjeti.
    to ti je najbolje! a robicu ne moras nositi, neka ti MM donese kad budete isli doma

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

za bebača ne treba niš, dok je u bolnici bebe su obučene u njihovu benkicu i jastuk i njihove pelene, al se rijetko mijenjaju pa nije loše uzeti koju. vlažne maramice nemaju, pa si to obavezno uzmite! kremu koriste svoju, bar su koristili prije sedam mjeseci kad sam ja rodila.

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni je nedostajala krema za bradavice, a one su boooolile i boolile od bebinog natezanja. Moj savjet ti je, stavi je obavezno.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

e da i to. ponekad imaju nekaj ali najčešće ne, pa nije loše ponijeti svoju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •