Nakon ovako lijepog i detaljnog postamogu samo nadodati da je zapravo super sto osjecas te "trnce" pri pocetku podoja jer to znaci da refleks otpustanja mlijeka funkiconira kako treba.
Ako pogledas slobodnu dojku – onu na kojoj ne dojis, vidit ces da mlijeko curi. Taj refleks za neke majke moze biti i malo neugodan a neke ga niti ne osjecaju vec samo vide po bebinom gutanju da "radi". Uglavnom ne brini, sve je to normalno dapace ako refleks ne funkionira to moze stvoriti probleme u dojenju.
Vjerovatno si tek sad pocela osjecati refleks otpustanja mlijeka jer nekad treba vremena da se dojenje uhoda i postigne ravnomjeran odnos ponude i potraznje mlijeka.
I jedna anegdota iz mog dojenja: Sjedila sam i drzala u krilu stariju curicu cekajuci da se beba probudi jer je bilo vrijeme podoja. Neposredno prije toga sam se tusirala i zaboravila staviti jastucice: osjetila sam da je refleks krenio bez da je podoj poceo a na Anteinoj majici na ledjima su bile dvije mokre fleke

mogu samo nadodati da je zapravo super sto osjecas te "trnce" pri pocetku podoja jer to znaci da refleks otpustanja mlijeka funkiconira kako treba.
Odgovori s citatom