Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Moraxella

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Moraxella

Rezultat brisa pokazao je: Moraxella catarrhalis u velikom broju.
    Osjetljivo na: (tu je nabrojano na koje je antibiotike osjetljivo)

Nikad nisam čula za tu bakteriju (a, kao, biolog po struci )

Zna li itko išta o tome?

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Na žalost ne mogu ti pomoći, ali mi je drago da ste našli uzrok boleštini.
    Držim fige da što prije ozdravite.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Imali mi. Popili CEDAX i proslo. Navodno nije opasna i jako je cesta, pogotovo u vrtickoj populaciji.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja Rahela vuče tu bakteriju od 7 mjeseca kad je zbog infekcije istom bila u bolnici 10 dana. Jako grda bakterija i teška za riješiti se.
    Prošli mjesec u brisu nosa su je pronašli i Aleksandru.
    Međutim, vele mi da nije tako rijedak stanovnik dječjeg nosa, pa sad i naša pedijatrica više ne skače na svaki pozitivni bris.

Daniela32 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni su rekli u Higijenskom zavodu u Splitu da Moraxella Catrhalis spada u normalnu floru (i Luka je ima) a antibiotik se daje jedino kad izazove težu kliničku sliku.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jako je cesta, pogotovo u vrtickoj populaciji
    To sam i ja cula od epidemiologa.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pitat ću danas doktora, ali da pitam i ovdje: ako nema temperaturu i neke teže simptome, smije li ići među djecu ili bi trebao biti kod kuće?
    Što da kažem teti, da li bi trebalo i drugu djecu poslati na bris (ima ih još troje tamo, i momentalno su svi zdravi)?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo friškog izvještaja: naš pedijatar ne smatra dotičnu bakteriju naročito opasnom, pa, s obzirom da je Andreju već par dana ionako bolje i manje kašlje, nije propisao nikakav antibiotik, nego moramo samo ispirati nos i što više ići van :D
    Očito nam imunitet jača, samo je trebalo malo više vremena.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Odlicno za vas, prosli ste bez antibiotika a ocito i jacate. Mozes reci u vrticu sta ste imali ali stvarno je cesta pa nema panike.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Prerano sam se poveselila
    Tri dana nakon što smo bili s nalazom kod pedijatra Andrej je zakurio na 39 i tako to traje već 4 dana. Najgore je što ništa ne jede (ali doslovno ništa, živi na čokoladnom mlijeku i to je sve što hoće konzumirati). Temperatura pada pa se opet vraća, a noću tuli i plače, samo ne kužim je li to od bolova ili nečeg drugog. Uglavnom, CRP mu je malo povišen, pa je doktor ipak propisao antibiotik (Zinnat)... ovo nam je četvrti antibiotik u 6 mjeseci.
    Sad pitam ozbiljno (ali pregledat ću i druge topice): ima li neki način da se spriječe tako česte viroze/upale/boleštine koje kod njega redovito završavaju na antibiotiku? Postoji li u Zg netko tko se bavi preventivnom medicinom kod djece? Ili netko koga bi mogli pitati za stručni savjet?
    Naš pedijatar je ok, i imamo povjerenja u njega, ali kao i svi pedijatri, vječito mu je puna čekaonica, pregled traje 2 minute i sve je nekako na brzaka...

(samo mi ne spominjite Petrovićev med... jede ga 4 mjeseca ko sumanut i nikakvog efekta...)

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno moraxella

M. ima moraxellu. Najprije je popila Klaocin, pa se vratila u jaslice i nakon 7 dana opet prošmrkala. Onda dva dana temperatura 40. Na hitnu, pa kod pedijatrice. Vađeje krvi i snimanje pluća jer smatra da je po kri neka veća upala.Nalaz pluča je uredan. Pije Klavocin i tek je danas počela jesti. Pila je samo mlijeko s čokolinom)tri dana. Jako je iscrpljena. Taj šmrkalj joj više nije u nosu već ga čujem negdje u grlu. Kupila sam inhalator-pingvina i sad ju inhaliram.Jako kašlje, ali ne često. Pije i Bisoleks i jedan sirup od timijana i sljeza. Kapala sam joj u nos)po preporuci liječnika= bivacin u nos, korijen bijelog sljeza, fiziološku, ali ti šmrkalji nisu išli van niti uz izlačenje pumpicom. I sad je na antibiotiku.
    Postoji li kakva alternatina mogučnost izlječenja od te bakterije osim antibiotika? Nikako mi antibiotici nisu bili dragi! Ima li kakav homeopatski ljiek kao preventiva ili tome slično?

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Sad pitam ozbiljno (ali pregledat ću i druge topice): ima li neki način da se spriječe tako česte viroze/upale/boleštine koje kod njega redovito završavaju na antibiotiku? Postoji li u Zg netko tko se bavi preventivnom medicinom kod djece? Ili netko koga bi mogli pitati za stručni savjet?
    (samo mi ne spominjite Petrovićev med... jede ga 4 mjeseca ko sumanut i nikakvog efekta...)
    Na žalost nisam sigurna da tu postoji ikakva preventivna medicina koja bi pomogla, naprosto djeca moraju sam izgraditi imunitet (tvoje dijete je starije od mog piškolinca ravno 2 mjeseca pa shvaćam o čemu pričaš), u vrtiću su izloženi puno većem "priljevu" virusa i bakterija i tu nema nekog čarobnog štapića.

Petrovićev med smo i mi redovito konzumirali i nismo vidjeli nikakvu bitnu razliku u imunitetu, također je isto bilo i sa ehinaceom i sličnim pripravcima na bazi propolisa/meda.
    I mi smo trenutno slinavi (doslovce svi u kući, 7.dan!), samo što je kod njega temperatura trajala 24 sata, pustili smo tijelo da se samo bori sa njom, hvala bogu da je i uspjelo, jer da se temperatura nastavila i mi bismo morali doktoru a to znači neminovni antibiotik. A u vrtiću je tek 4. tjedan... :/

Ako netko ima kakav savjet u svezi podizanja imuniteta, a da nisam navela - dobrodošao je!!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mi smo pili Thymo i stvarno...nije se prehladila, ali je, eto, zaradila bakteriju.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Uskrsnula tema stara godinu i pol
    U međuvremenu je krenuo u pravi vrtić, i zapravo se ne mogu žaliti na česte boleštine (osim što konstantno diše na usta i krklja dok spava, ali nema temperaturu i nije bolestan). Čak bih rekla da je puno manje bolestan nego mnoga druga vrtićka djeca (kad sve skupa zbrojim). I ne znam u čemu je trik - osim da je, za sazrijevanje imuniteta, u našem slučaju očito bilo potrebno određeno vrijeme...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hmm, po nekim mojim saznanjima, meni ovo krkljanje miriši na treću mandulu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Val prvotno napisa
    hmm, po nekim mojim saznanjima, meni ovo krkljanje miriši na treću mandulu.
    I meni, spremamo se otorincu na pregled (samo dok dobijemo termin).

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

evo i mi imamo moraxellu i uz to upalu oba dva uha ( po 5 put ,a ima 18 mjeseci ) , te šestu bolest...
    sad bi se trebali naručiti kod otorinca..
    cure , imate li kakvu preporuku??

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Evo i kod moje malene curice ( kojoj je samo 4 mjeseca ) nađena ta bakterija u nosu. Sada smo dobili Pancef ( cefaleksin, pisano na brisu da je osjetljiva na taj lijek) sirup i pije ga jer je mala i ništa drugo ne može. Moram naglasiti da imam i sina ( ima 4 godine ) i da je bio u vrtiću, kašljao, slinio, imao upalu uha, pa je onda i ona dobila upalu uha, dobili antibiotik, pili i uradili bris kad ova bakterija. Sada pije taj sirup i moramo ponovo raditi bris.
    Sinu sam danas vadila bris jer mora operisati krajnike, pa ćemo da vidimo ima li je i on. On je sada dobar, samo što neprestano slini, tj. non-stop mu možemo ispuhati iz nosa tonu toga.
    Ona je dobro, više ni ne kašlje, niti slini, ali je bilo grozno i bojim se pomisliti da bi opet mogla da bude onakva.
    Ima li koja majka sličnih iskustava :?

Hvala vam unaprijed.

LP

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Preporuka otorinac: dr. Tolić :D Klaićeva bolnica, može se doći nenajavljen, ali najbolje cikom zore, naravno sa uputnicom, red je uvijek podugačak ali se isplati čekati
    Mi nakon golgote od prije 2 godine, kada smo nakon 30-dnevnog obilaženja 5 doktora koji nisu vidjeli očito i tvrdili da su uha čista - a bila su puna gnoja i pred perforacijom, Leon je danima bolno plakao i kurio 40, završili na paracentezi kod njega - dijagnozu je postavio u roku 5 minuta i snebivao se kako to nisu uočili drugi specijalisti vjerujemo jedino njemu i nismo se razočarali.
    Naša TOPLA preporuka.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mi imamo Moraxellu sad...
    po danu sve 5 kao da joj ništa nije, a po noći j(samo jednu noć ) jekašljala non- stop i čak je od naprezanja povratila šljam...
    moja pedica kaže da je to specifično za Moraxellu, nismo išli na bris i dala nam Klavax...
    popila je lijek, po danu opet nije mogla spavat, a navečer, ovu noć... ko beba...
    niti jedan kašalj...
    nismo imali temperaturu ni nervozu ni nikakave druge simptome...
    jadna za 12 sati ozdravila a moram davati antibiotik tjedan dana...
    to mi je najgore...
    čak se više niti ne iskašljava, jednostavno više nema ničega... izgleda zdrava ko dren...
    čudno mi je to...

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo mi je van pameti. Kako ona zna da je Moxarella bez brisa :shock:

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

a ne znam više ništa... u poslijednje vrijeme imamo bolesti bez simptoma, stalno nešto a stalno ništa...
    isto je tako imala kao urinoinfekciju a nitriti negativni i leukocitna esteraza negativna, a kao E.Coli i 10 dana na Ceporexu, grozno!!!
    a ona normalna!!!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

zabunila se, ne Ceporexu nego Cefiksimu

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kod morakselice postoji i osip po tijelu tj. hrapava koža kao šmirgl na nekim mjestima. Vrlo je često na licu i zaista je neopasna dok ne poludi, a onda se ne može bez atb. I mi smo nekoliko puta kapali bivacin kapi u nos jer je nos posljednje mjesto na koje atb stiže kad se unosi na usta (tako mi objasnila sveki, stara med. sestra iz školske ambulante!). Hrkanje je znak trećeg krajnika, a otvorena usta i disanje na njih čak i kad nos nije začepljen je navika kod djece koja često imaju problema s dišnim putevima. Imunitet se u jasličke djece stječe preboljevanjem boleština, a kod nas je u slučaju E. uslijedilo totalno ozdravljenje nakon čupanja sva tri krajnika u dobi od 2,5 godine. Do tada, svaka 2-3 tjedna pila je atb. jer druge nije bilo. I mi imamo pedicu kod koje se u prosjeku čeka 2 sata (ako imaš sreće!) ali pregled je uvijek detaljan bez obzira na stanje u čekaonici.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

naravno, nemamo osip...
    vidim da su tu neki pedijatri dali da prođe bez lijeka...
    a mi... puf...
    i ne samo to, nego je kao + moram inhalirati kortikosteroidima, ali to ne radim, normalno i diše i spava i sve...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

adrijana ne mora biti prisutan osip, moj je dva puta imao moraxellu sa temperaturom (dokazanu brisom) bez osipa.

printemps avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

nikako da se riješimo Moraxelle
    počelo: temperatura, jaki kašalj, začepljen nos, radili pretrage (bris grla, nosa, krv) , nađena u nosu, dobili sumamed
    Nije pomogo, čim je prestao djelovat, ponovno isti sintomi ovoga puta + upala uha, dobili klavocin
    Dva dana nakon završene kure klavocina povratak na staro (bez upale uha), kaže dok. neka se tjelo samo malo bori pun je antibiotika.
    nakon dva dana, temperature nema, djeluje mi bolje, nije klonuo, jede ko termit, al nos curi i ne prestaje i to me izluđuje!
    Kako da se je riješimo, ispitem mu nosić svako malo sa biološkom (za kapi je premal)
    help!

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Kako ste se rijesili Moraxelle? Mom sinu je nalaz opet pozitivan na tu bakteriju nakon klavocina, sumameda i cefeksina. Sad ce nam otorinac kad mu odnesem nalaz brisa, sigurna sam, opet dati antibiotik jer kaze da je opasnija ta bakterija nego antibiotici, sto cu? Razmisljam da odustanem od tog slijedeceg antibiotika.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •