Citiraj tanja_b prvotno napisa
Sad pitam ozbiljno (ali pregledat ću i druge topice): ima li neki način da se spriječe tako česte viroze/upale/boleštine koje kod njega redovito završavaju na antibiotiku? Postoji li u Zg netko tko se bavi preventivnom medicinom kod djece? Ili netko koga bi mogli pitati za stručni savjet?
(samo mi ne spominjite Petrovićev med... jede ga 4 mjeseca ko sumanut i nikakvog efekta...)
Na žalost nisam sigurna da tu postoji ikakva preventivna medicina koja bi pomogla, naprosto djeca moraju sam izgraditi imunitet (tvoje dijete je starije od mog piškolinca ravno 2 mjeseca pa shvaćam o čemu pričaš), u vrtiću su izloženi puno većem "priljevu" virusa i bakterija i tu nema nekog čarobnog štapića.

Petrovićev med smo i mi redovito konzumirali i nismo vidjeli nikakvu bitnu razliku u imunitetu, također je isto bilo i sa ehinaceom i sličnim pripravcima na bazi propolisa/meda.
I mi smo trenutno slinavi (doslovce svi u kući, 7.dan!), samo što je kod njega temperatura trajala 24 sata, pustili smo tijelo da se samo bori sa njom, hvala bogu da je i uspjelo, jer da se temperatura nastavila i mi bismo morali doktoru a to znači neminovni antibiotik. A u vrtiću je tek 4. tjedan... :/

Ako netko ima kakav savjet u svezi podizanja imuniteta, a da nisam navela - dobrodošao je!!