Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Pitanje iz njemacke / imali lijekarna koja salje lijekove sa postom?

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno Pitanje iz njemacke / imali lijekarna koja salje lijekove sa postom?

Drage zene,

je zivim u njemackoj. izvinite, da ne "govorim" baz najbolje hrvatski, ali tata mi je njemac i ovde sam isa u skolu - pa to malo hrvatski, sto zmnam sam naucila u lijetovanje u Stari Gradu na otok Hvar od moje drage none.

Prije dvije godine sam rodila malog Jan, s kojim sam postala trudna poslje 5.ICSI.

Sada nam je oped dosla zelja za bracota ili seku, pa smo se prejavili ponovo pokusat i poceli smo sa 6.ICSI.
    Naslama sam vas forum, jer trazim lijekarnu koja isto salje lijeke u nijemacku. Vec sam zu 5.ICSI narucilia u francuski i tek sam se sada sijetila pogledat i raspitat se u HR.....

Koliko sam do sad citala, sam se stvarno iznenadila, kakve su vase cijene - da vom pokazem, kakve su tu u nijemackoj.... ovo su lijekove, ja sada moram nabavit:
    Menogon HP + Zubehör TRS N3 10 St 2x!! 739,20 € (ovo sam dobila is fracuske po imenu Menopur)
    Puregon 900IE / 1.08ml F Pen ILO N1 St 538,99 €
    Orgalutran 0.25mg / 0.5ml ILO N3 1x5 St 236,66 €
    Ovitrelle 250mcg / 0.5ml FER N1 1St 52,78 €
    Utrogest WKA N3 90 St 34,95 €
    Fragmin 5000IE P Forte Fer FER 20 ST N2 119,86 €

Jeli mi mozete pomoc naci jednu lijekarnu, bilo gdje (HR, SLO, BiH...) koja isto salje svoje lijeke?

Puno vam hvala

Ledamo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Pokusala sam ti poslati privatnu poruku, ali ne ide. I ja sam isto u Njemackoj, i molila bih te ukoliko si dobila neku informaciju vezanu za lijekove, da je podijelis sa mnom U kojoj si klinici radila ICSI?

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Pokusat cu kontaktirati jednu ljekarnu u ponedjeljak pa javim ovdje.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

pokušaj ovdje: ljekarna Dubravka Štimac, ulica ljerke šram 6, 10 000 zagreb, telefon 01 6119 858
    meni uvijek naruče što trebam, tamo sam naručivala i kad smo išli na oplodnju.
    ako želiš danas ću otići tamo osobno i pitati ih pa ti javim.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

pitala u ovoj ljekarni i oni ne šalju lijekove ovako.

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

znam da je mnogonjih narucivalo lijekove iz madjarske, no madjari odnedavno imaju neki novi zakon i ne smiju slati lijekove putem poste.
    isto je i s belgijom. ako pogranicno stanujes blizu belgije ili npr. ceske, mozda da narucis lijekove u nekoj apoteci i da ih pokupis? ako se ne varam, trebalo bi biti moguce preko tax free povratiti porez..mozda da probas tako?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

spodobo, pa nema više tax free za članice EU....

ali da odgovorim hutschegugel, zvala ovu ljekarnu još u utorak, slali bi oni ali hrvatska pošta neće da osigura paket pa to nije sigurno, ja ne bih tako.

Ali daj se javi na kadauna@net.hr na mail.

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj hutschegugel prvotno napisa Vidi poruku
    Drage zene,

je zivim u njemackoj. izvinite, da ne "govorim" baz najbolje hrvatski, ali tata mi je njemac i ovde sam isa u skolu - pa to malo hrvatski, sto zmnam sam naucila u lijetovanje u Stari Gradu na otok Hvar od moje drage none.

Prije dvije godine sam rodila malog Jan, s kojim sam postala trudna poslje 5.ICSI.

Sada nam je oped dosla zelja za bracota ili seku, pa smo se prejavili ponovo pokusat i poceli smo sa 6.ICSI.
    Naslama sam vas forum, jer trazim lijekarnu koja isto salje lijeke u nijemacku. Vec sam zu 5.ICSI narucilia u francuski i tek sam se sada sijetila pogledat i raspitat se u HR.....

Koliko sam do sad citala, sam se stvarno iznenadila, kakve su vase cijene - da vom pokazem, kakve su tu u nijemackoj.... ovo su lijekove, ja sada moram nabavit:
    Menogon HP + Zubehör TRS N3 10 St 2x!! 739,20 € (ovo sam dobila is fracuske po imenu Menopur)
    Puregon 900IE / 1.08ml F Pen ILO N1 St 538,99 €
    Orgalutran 0.25mg / 0.5ml ILO N3 1x5 St 236,66 €
    Ovitrelle 250mcg / 0.5ml FER N1 1St 52,78 €
    Utrogest WKA N3 90 St 34,95 €
    Fragmin 5000IE P Forte Fer FER 20 ST N2 119,86 €

Jeli mi mozete pomoc naci jednu lijekarnu, bilo gdje (HR, SLO, BiH...) koja isto salje svoje lijeke?

Puno vam hvala
    mozda ti ja mogu pomoci tako da ti preuzmem lijekove i posaljem dhl-om, mozda oni osiguravaju, ili autobusom pa ti dodjes na kolodvor i preuzmes posiljku.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lijekovi se nesmiju preko ljekarni slat od kako smo u eu. mogu se prenositi preko granice ali ne postom slati.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    lijekovi se nesmiju preko ljekarni slat od kako smo u eu. mogu se prenositi preko granice ali ne postom slati.
    odakle ova tvrdnja? meni suprotno govore iz Hrvatske pošte, mogu se slati lijekovi, može sve osim narkotika i oružja. DHL i DPD isto ne znaju za ikakve zabrane, baš sad kad smo u EU je slanje lakše.

Ali pošta ne može u Njemačku dati osiguranje jer Nijemci ne prihvaćaju osiguranje pošiljke, no može DPD, može DHL (koji je preskup jer avionom šalju).

Zato se hutschegugel javi Clematis na PP ili meni na mail kadauna@net.hr

Bitno je da imaš/dostaviš recept za to - makar on bio njemački, te lijekove oni ne mogu izdati bez preporuke liječnika.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.carina.hr/Putnici/Postupak.aspx

Uvoz lijekova u poštanskom prometu

Uvoz lijekova u poštanskom prometu nije dozvoljen.

Sukladno mišljenju Ministarstva zdravstva, uvoz lijekova za osobne potrebe građana Republike Hrvatske putem pošte nije dozvoljen. Zakonom o lijekovima i medicinskim proizvodima propisano je da lijekove za osobne potrebe građana temeljem propisanog recepta mogu uvoziti samo pravne osobe koje imaju dozvolu za promet lijekovima uz suglasnost Agencije za lijekove i medicinske proizvode. Također, Pravilnikom o prometu lijekovima o medicinskim proizvodima zabranjuje se prodaja lijekova koji nemaju odobrenje za stavljanje u promet u Republici Hrvatskoj preko interneta odnosno poštanskim narudžbama.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ako je i aktualna stranica, ovo govori samo o uvozu lijekova u HR ne i o izvozu lijekova iz HR u inozemstvo!?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

i zvala sam carinu - ove su stranice NEaktualne, odnosno ne odnose se na zemlje EU, dakle iz zemlje EU se mogu slati lijekovi poštom u HR

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cudno a pise da je to nakon ulaska u eu . To je i u novinama pisalo nakon ulaska u eu da i dalje se lijekovi ne smiju uvoziti postom.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.monika-posredovanje.hr/carina
    Imas i tu, uvoz lijekova izricito je zabranjen zakonom za fizicke osobe!!! Govorim o uvozu u rh .

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zakon o lijekovima i zakon o medicinskoj opremi.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vjerujem da i druge zemlje slicno imaju, jer je to propisano eu regulativama ali smijes lijek kupit vani i sam ga prevest prek granice . Ali postom ne.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

lunahor, ajde please onda preispitaj malo sve ovo što pišeš, nemoj samo pucati linkove.......

evo ti novi zakon o lijekovima koji je izglasan koji dan prije ulaska u EU
    http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s...6_76_1522.html

ja sam si bar dala truda zvala Carinu, zvala poštu (carinsku) a ovdje se govori o slanju lijekova iz Hrvatske u Njemačku, obrnuta nas situacija trenutno i ne zanima.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citala sam ga ne brini zato se i pozivam na njega. To i kazem, pretpostavljam da i druge zemlje imaju iste regulative i iste zabrane u obrnutom slucaju, vec je netko rekao gore vise. Osobno se ne bih pouzdala na telefonski razgovor s ko zna kojim sluzbenikom carine il poste.
    Radi kako zelis na vlastitu odgovornost, ja sam samo htjela upozorit da se time krsi zakon.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

necu se lunahor prepucavati, nije uopće tema i usurpiramo temu koja traži konkretne i akuratne a ne poluinformacije za vrlo konkretna pitanja.

Ali taj zakon kaže u objašnjenjima:
    91. Uvoz lijeka je promet lijeka na veliko uvezenog iz trećih zemalja u Republiku Hrvatsku,

a sad molim moderatore da izbrišu sve nerelevantne informacije!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •