Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 55

Tema: Beba kojoj se nije žurilo

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno Beba kojoj se nije žurilo

S moga prozora vidi se rodilište. Često sam sjetno pogledavala u prozore 5.kata, gdje svjetla gore cijelu noć i pitala se kada ću se i ja popeti gore. Naime, tamo su smještene mame s bebama, a ja sam uglavnom boravila na 1.katu, popularnom "podrumu", gdje se nalazi odjel Humane reprodukcije.

***Blagoslovljena bila na Božić 2012.!*** rekao je Djeda Mraz i ispod bora ostavio plus na testu. Bacila sam se na izučavanje roditeljstva – toliko puno informacija, toliko malo vremena – trudnoća, dojenje, pelene, nosiljke, dohrana...Posebno sam se fokusirala na prirodni porod; odabrala sam onaj u vodi. Neke žene od djetinjstva maštaju o vjenčanju, ja sam maštala o porodu. Znam da porod sam sebi nije svrha ali to je bila moja fiksacija, taj jedinstveni trenutak prvog susreta s novim bićem, svojim djetetom. Čitala sam Odenta, gutala priče s poroda, odlučila izbjeći sve nepotrebne intervencije, dobiti trudove i ostati čim duže doma. Do zadnjeg časa uživala sam u savršenoj trudnoći i nije bilo nijednog razloga da i porod ne bude takav.

U potpunom skladu s univerzumom dočekala sam termin. Napisala sam plan porođaja, kupila spavaćice, spakirala torbu, pripremila mp3ce za rađaonu i svaki dan imala feeling da je zadnji. No, kao što sam dugo pokušavala ostati trudna, tako sam dugo takvom i ostala. Posljednjih dana moj zen je bio opako uzdrman zapitkivanjem kad ću, mislim li, ne bi li to dijete trebalo van...tome su se pridružile i svakodnevne kontrole u trudničkoj ambulanti. Maksimalno sam otezala s hospitalizacijom, no nakon 41 tjedan i 3 dana trudnoće s atomski preciznim satom začeća, unatoč urednom nalazu nezrelom za porod, više nije bilo doktora koji bi me pustio kući. A nisam se ni usudila otići na vlastitu odgovornost. Pa dobro... dr.Kul mi je koji dan prije rekao da čak i ako budemo morali inducirati porod to nije propast, ako se sve nastavi uredno još stignem u kadu, pa nisam klonula duhom. I tu je avantura počela.

Smjestili su me na patologiju trudnoće i ustanovili da su protoci sumnjivi i da se nema što čekati. Što jest-jest, nisu se otvoreno izrugivali mom planu poroda i strpljivo su se trudili objasniti mi kako mnoge točke neće biti ostvarive. Sa zebnjom sam motrila kako se moj imaginarni savršeni porod osipa poput koprivića u jesen.
    Zbog loših protoka napravljen je stres test dripom pomoću kojeg se vidi može li dijete podnijeti indukciju. Na deset kapi dripa dobila sam uredne trudove, kroz sat i pol sinusoide su se penjale od 30 do 60 i iako sam znala da to ništa ne mora značiti svejedno je bilo utješno kako je ta bol sasvim podnošljiva, ma ono, blaga stezanja. Nalaz je bio dobar i odlučeno je – u ponoć indukcija prostinom.

U ponoć je dr.Zgužvani provjerio protoke i unatoč tome što su tada bili dobri, brzo i bezbolno aplicirao prvu dozu gela. Postavila sam pokoje pitanje o onome što slijedi, opasnostima indukcije i sl. (više radi small talka jer sam ionako već znala) a veseljko me nije udostojao odgovora, nego su on i sr.Servilna komentirali kako danas zahvaljujući internetu svatko misli da može biti doktor, ehehej pa treba završiti medicinu...blah...nisam ni trepnula na te prežvakane socijalne spike. Otišla sam u sobu i čekajući sljedeći CTG čak i odspavala jedno 2 sata te uz lagane kontrakcije gledala plavičastu zoru kako potiskuje noć nad Kvarnerom.
    Za dobro jutro sam dobila glicerinski čepić i to brzinski riješila. Trudovi su do 9 sati oslabili i došlo je vrijeme za novu dozu gela. Dr.Rastreseni je nezadovoljno zaključio da sam i dalje otvorena mizernih 2cm i najavio da će sada napraviti ono što neće biti ugodno ali će ubrzati porod – ručno otvaranje Bio je u pravu, nije bilo ugodno.

Zalegoh nedužno čekajući da se gel apsorbira, listam neki trash časopis, čekam da se situacija zahukta, kad odjednom počinju parati pravi trudovi! U roku od sat vremena već praše svom silinom Na moje iznenađenje, bol nije eksplozivna nego implozivna, raspadam se prema unutra, ponirem u jednu točku. Navodno između trudova postoji pauza, ali ja kao da sam stisnuta u škripu, konstantna bol oko pojasa, u križima i maternici koju u valovima oplakuju paralizirajući grčevi, oni kao kad te uhvati u potkoljenici...Što je ovo, pa moja cimerica je satima puhala i skakutala na lopti prije negoli je otpremljena u rađaonu, a ni tada nije bila u ovakvom stanju! Pomišljam da nešto nije u redu jer nisam očekivala ovoliku bol. OK, jesam, ali zadnjih pola sata, prije izgona, ne odmah sad na početku!

Žene moje, mene je taj gel pokosio. U trudu se nisam mogla pomaknuti, a u međuvremenu bih se poput prebijene mačke odvlačila u zahod, odradila dva truda i natrag. Nakon par posjeta nisam više imala što odakle ispustiti ali mi je i dalje odgovaralo sjediti na školjci pa sam dosta vremena provela tamo. Počela sam i ubrzo odustala od mjerenja trudova, nešto prije 11 sati bili su na 3 minute. Ponudili su mi loptu, izdržala sam na njoj par minuta i zatim se sklupčala na krevetu u fetalnom položaju. Prodisavala sam trudove s-s-s-s-sssss, dahtala sam i tresla se cijelim tijelom.

Sestre Umiljata i Brižna su me često obilazile i unatoč tome što sam im na facama vidjela da misle da sam slabić bile su divne prema meni, disale su sa mnom i ohrabrivale me. Sr.Brižna me pitala bih li se i sljedeći puta odlučila za kadu ili bih ipak radije epiduralnu. A ono, ako bi bilo isto, odlučila bih se za sjekiru u glavu. Dobila sam injekciju Spasmexa, konstantni grč je nakratko popustio, ali ne i trudovi. Došlo je vrijeme za CTG. Morali su me ištekati prije kraja jer nisam mogla izdržati u tom položaju, rekla sam da moram na WC. Osjećala sam se kao da iz mene istjeruju đavla. Sestra me zabrinuto gledala, dr.Rastreseni je u prolazu dobacio da to još nisu pravi trudovi. I zaista, aparat nije pokazivao preko 60...Jezušimarija, pomislila sam, ja onda prave neću preživjeti. Srećom, namijenili su mi epiduralnu, to je bila sljedeća stanica do koje moram izdržati.

Uskoro je stigla vijest da me premještaju u rađaonu. Zaželjele su mi sreću, ja sam zahvalila na pažnji i za koju minutu sam se našla u predrađaoni, nisam se ni stigla zapitati zašto tako brzo. U bunilu sam registrirala dvije cure koje su hopsale po lopti i šetale. Požalila sam se sestri ako ovo nisu pravi trudovi što me tek čeka? Ona je odmahnula, rekla da jesu i da neće biti gore od ovog.

Tu sam izgubila busolu, sve je bio jedan trud. Nisam se prestajala tresti. Došao je dr.Simpa i krenuo s pregledom. Potpuno nedostojanstveno sam jaukala, a on me tješio da će brzo biti gotov. Otvorena 5cm, yes, sad može epiduralna! Čujem kako komentiraju CTG, kužim da nije dobro. Među nogama osjećam toplinu probijenog vodenjaka. Mekonij. Sestra pita hoćemo li...pH...doktor s rukom u meni odgovara – ne treba, položaj čelom. Procijedim: I šta sad? A znam šta sad, čitala sam na Rodinom portalu...dr. odgovara: Carski. Ja kažem: E, j*biga. Dr. potvrđuje: J*biga.

U sekundi se njih 4-5 sjatilo oko mene, mislim da su mi tada tutnuli papir za pristanak na sve, nažvrljala sam potpis kao Tito. Munjevito me premještaju u salu i začas sam razodjevena, kateterizirana, mažu me jodom. Kužim da je hitno i da nema šanse za spinalnu. Uostalom, toliko se tresem da ne znam ni kako bi pogodili kičmu. Anesteziologinja mi stavlja masku s kisikom i dere se na mene da prestanem "tako disati, a ja panično cvilim "kako onda". Uopće nisam u stanju surađivati i mislim si samo bičpliz, uspavaj me već jednom. Iako mi je laknulo što će za koju sekundu ova agonija prestati, čak ni u tom stanju ne mogu prežaliti što ću propustiti The Trenutak, da će prvi prizor koji će moj sin ugledati biti neonke operacione sale, da će prvi njegov plač smiriti netko drugi, da će prva osoba koja će ga dočekati biti dr.Simpa, a ne ja.

I tako i bi.
    U 13:00 u mom odsustvu rodio se moj dugo očekivani sin jedinac.

Probudila sam se totalno nabrijana, nedovršena, prekinuta usred posla, s bubnjajućom adrenalinskom olujom u glavi. Bol je bila zanemariva dok se nisam probala pomaknuti pa se i nisam pomicala da mi užareni noževi ne raspore utrobu.

MD-a su nakratko pustili kod mene na intenzivnu, samo je zbunjeno ponavljao kako je malac proćelav, i kako ga je dirao prstom. Sr.Pravedna je obećala da će nam ga dovesti za sat vremena, u vrijeme posjeta. Posjete su došle i prošle, a ja, budna kao nikada, sa svim osjetilima navijenim na maksimum ostado čekajuć prvi susret sa svojim djetetom. Na svaki zvuk iza vrata sam se trzala, evo ga, evo donose ga! I tako predugih 8 sati...Nakon što sam doslovno zaplakala i rekla da brdo kreće Muhamedu kad Muhamed neće brdu, sr.Suosjećajna se smilila i intervenirala da ga donesu.

Nakon još sat i pol napokon se ukazala sr.Vještica kotrljajući dvoje djece u prozirnom krevetcu. Pomislila sam, bože, pa ja ni ne znam koje je moje Bilo mi je malo lakše kad sam pogodila da je to onaj s manje kose u tirkiznom bodiću. Spustila je dječaka na jastuk 5cm od mog lica tako da ga nisam mogla dobro vidjeti. Ionako ne bih ni mogla od suza koje su mi se slijevale niz lice. Simpatični naborani vodozemčić izazivao je samilost i ganuće tako mali i jadan u prevelikoj robici. Vrijeme je stalo, svijet se suzio samo na naš jastuk, preplavile su me tuga i sreća istovremeno. Plakala sam, gladila ga i nesuvislo mu tepala, on je samo zabrinuto mirno mutno gledao negdje u mom pravcu. Iz tog našeg malog trenutka sr.Vještica nas je grubo trgnula opaskom da ona sad nema vremena za uspostavljanje dojenja i da imamo samo 5 minuta za upoznavanje.

Sr. Suosjećajna me odmah potom digla i otpremila na 5.kat, gdje sam ga tražila i odmah dobila u rooming in.
    Od tada se nismo razdvajali – nadoknađujemo izgubljeno vrijeme, ono u porodu, i ono od svih 6 godina prije, koliko smo ga čekali...

Dok ovo pišem on je tu kraj mene, spava i tiho diše. Još uvijek je mali i simpatičan, samo bistrije gleda. I miran, osim kad je gladan, onda lepeće rukama kao Joe Cocker. Polako popunjava preveliku robicu koju smo mu MD i ja kupili očekujući mrcinu poput nas.

Što kažu, sve se zaboravi kad ga primiš u ruke? Ništa ja nisam zaboravila. Od moga plana ostvarena je jedna točka – nije bilo epiziotomije. Moj nezaboravni doživljaj je zaista bio takav, samo ne onako kako sam ja zamišljala. Ali, za ovo što sam dobila isplati se svaki milimetar pređenog puta; mah, isplatilo bi se i da je bilo puno gore.
    I dalje mi svaki put kad prođem kraj prozora pogled pobjegne prema rodilištu. Naime, tamo se namjeravam vratiti, i sljedeći put imati gotovo savršen prirodni porod.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Argente prica ti je izvanredna! Ne znam kada sam zadnji put procitala nesto ovako pitko i zanimljivo. Svaka cast!

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Argente! Divno! I priča i sin.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Isplakah se...

Ljubi dječaka!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Argente, ljubi malog vodozemcica!

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

bogme sam se istulila u rano jutro!!!!

veseloj family

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Odlicna prica! A nesumnjivo i sin nadam-se-ne-jos-dugo jedinac

Sigurna sam da ce i druga prica biti jednako dobra, ali i da ces imati savrsen porod kakav si sanjala!

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Isplakah se...

Ljubi dječaka!
    I ja, suze ne staju...

Divna priča, u tvom stilu ljubi malenog!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

A zbilja je odlicna prica....

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Argente svoje snove o savršenom porodu nadoknadit ćeš sa sekom ili bracom. Uživaj sa sinčićem i nadoknađujte svo vrijeme koje ste ga čekali

innu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj tetadoktor prvotno napisa Vidi poruku
    bogme sam se istulila u rano jutro!!!!

veseloj family
    A bogme sam se i ja! Neponovljiva moja Argente uživaj u vodozemčiću malom, a drugi put neka bude baš kako ti želiš!

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Predobra priča za dobro jutro!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

bas se mogao malo pozurit taj posranac

čestitam od srca i nadam se da ce sljedeci put bit po planu

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Argente, bas si mi lijepo zapocela dan s ovom divnom pricom, i suzama i smijehom! Nista je jutarnja kava, ova prica razbuduje

<3

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Odlična priča Argente, stvarno imaš žicu za pisanje

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Draga Argente stvarno si me rasplakala.... Uživajte sa svojim D.

jejja avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Argente draga, poljubac malom vodozemcu.. i smijeh i suze za dobro jutro, i jedan upitnik u glavi ''j* te hocu li i ja to moci izdrzati jednom''

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ajme kako se rasplakah!

niste normalne sa takvim pričama koje nas dočekaju ujutro na poslu

nemam riječi, toliko sam dirnuta! taj vaš jastuk za dvoje...

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Odlična priča Argente, stvarno imaš žicu za pisanje
    x

uzivajte

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

čestitke na malom vodozemcu

priča je prekrasna i od srca ti želim ispunjenje želje za koju godinu/dvije

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Cestitke prije svega.... Ljubite se i mazite. Prekrasno ispricana prica. Smijala sam se i plakala u isto vrijeme. Zelim ti sto prije novu trudnocu i porod iz snova.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

sve ostalo sto osjecam su cure vec napisale.
    veliki poljubac za oboje, divna zeno!
    Posljednje uređivanje od bubekica : 05.11.2013. at 11:24

butterfly_ avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

prekrasno!

mami i naboranom vodozemčiću!

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Čestitke na proćelavom vodozemcu

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kakva predivna priča!
    Pusa malom vodozemcu

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

predivna priča i baš mi je trebala jer izgleda da ćemo i mi na carski iako sam zamišljala kao i ti
    plač i smijeh u isto vrijeme, ali plač od ganuća ne od tuge - hvala ti za podijeljeno iskustvo

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Bila sam privilegirana ovu priču čuti u živo i moram vam reći da uz Argentino afektiranje i prikazivanje načina dahtanja i ležanja čak bolje zvuči...ako ništa drugo smiješnije.
    Bravo Arđo!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Argente - priča je divna!!!
    A ovu rečenicu ću zapisati negdje: Simpatični naborani vodozemčić izazivao je samilost i ganuće tako mali i jadan u prevelikoj robici.

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Argente
    kako i mene čeka skoro upoznavanje zamišljala sam sebe u svakom dijeliću tvoje priče.... jedno želiš, a nikad ne znaš kako će to zapravo biti.

ljubi malog vodozemca i uživajte

nina32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

a daj, nisi normalna, tako me rasplakati

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Prekrasno ispricano! Cestitam Argente i nadam se ostvarenju svih tvojih zelja na sljedecem porodu.
    A ovo gledanje u prozore petog kata.......uvijek, ali uvijek kada prolazim kraj rodilista gledam gore i razmisljam o mamama koje su upravo sa svojom tek rodjenom djecicom....pa se u misli umjesaju i uspomene....ah ti carobni prozori petog kata.

lovely___love avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Tvoja priča je skoro pa moja preslikana,sad si me na sve podsetila... Zbog prenete trudnoće koja je do tad tekla savršeno induciran porod gelom,povraćanje i sve po redu,ručno otvaranje,gubljenje u kontrakcijama kroz dremku i neko bunilo,u jednom trenutku na stolu došaptavanje lekara i sestara-tu sam odmah provalila šta mi se sprema,možda sam čak i isto odreagovala kao i ti ,užurbanost oko mene,potpisivanje saglasnosti,nekako i olakšanje zbog spoznaje da će sve to konačno da se završi,skidanje i prebacivanje u salu dok se cela tresem a zubi cvokoću.Jedino što je meni razlog hitnog carskog odlubljivanje posteljice.I još pride operacija uveče u pola sedam,bebe tek sutra oko podneva pa na kašičicu vidjanja prva tri dana
    Iako je to bilo pre skoro četiri i po godine ponekad se zapitam da su me pustili još taj dan ili dva jer mi je ujutru pre vizite ispao čep da li bi sve bilo drugačije,da li ne bih morala na sledećem porodjaju da brinem o ponovnom odlubljivanju jer postoji šansa da se to ponovi,a i stvarno mislim da prirodne kontrakcije ne bi trebalo da te vode u onakvo ludilo bez pauza...

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Hvala Aurori* na naslovu (posudila sam ga iz tvoje čestitke )

lovely, to se točno i ja pitam, bi li sve ispalo drugačije da su nam dali još dan-dva. Nikad nećemo znati, ali ja mislim da bi. Ali što je-tu je, nisam se usudila riskirati, i vjerojatno bih opet učinila isto...

Jasno, porod kakav sam zamišljala neću nikad imati jer, i ako ga bude bilo, i ako bude VBAC, to isključuje bilo kakvu alternativu (bit ću zadovoljna ako ne dobijem paket "nesretna majka" (znat će Ginger kakav je to ).
    No, svo zlo s tim- najbitnije da ga uopće bude! Hvala vam svima na lijepim željama!

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Oplakah na ulomak kad su ti ga donijeli, kao da čitam svoju priču. I još plačem.
    Tako blizu a tako daleko. Preda mnom, a ne mogu ju primiti u naručje....

Uživajte sada zajedno!

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

prekrasna priča, čestitam i uživajte u malom smotuljku

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super prica!
    i ja sam zasuzila na opis prvog susreta

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Predivna priča!

Sent from my WT19i using Tapatalk 2

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Odi u klinac, sjedim na poslu i plačem

Draga ljubi mi D
    Posljednje uređivanje od cranky : 19.11.2013. at 13:14

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

A ubi me ženo

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Draga Argente čestitam ti od srca na sinu !! Uzivajte!

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Predivna prica
    Uzivajte sa sincicem

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Posljednje uređivanje od MoMo : 21.11.2013. at 16:38

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Joe Cocker

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Što reći osim da dugo nisam pročitala nešto lijepo poput ove priče
    Uživajte s malenim
    Posljednje uređivanje od bodo : 07.12.2013. at 00:32

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ma jel ja to nisam nista napisala?
    Procitala sam pricu odmah i isplakala se i nasmijala
    I evo sad opet...a cini mi se da nema veze s trudnickim hormonima
    Saljem vam jedan veeeliki zagrljaj i
    A za tvoj VBAC - sigurna sam da ce biti drugaciji od paketa koji sam ja dobila

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •