Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Državna služba - povreda etike, ponašanja, SVEGA! Što napraviti?

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno Državna služba - povreda etike, ponašanja, SVEGA! Što napraviti?

Darge pravnice/pravnici,

molim Vas pomoć. Radim u državnoj službi i imamo jednog kolegu koji radi ooogromne probleme svima nama! ugnjetava, zabušava, maltretira...Svi mi patimo zbog njega, ali ništa ne možemo! Sindikalni je povjerenik i zaštićen ne kao lički, već kao bijeli medvjed! grozno!!!

Etički povjerenik u MINT-u kaže da je toliko prefrigan da nećemo ništa uspjeti iako je svjestan situaciji!

Postoji li neka prijava za pokretanje disciplinskog posstupka, peticija, bilo što???

Hvala unaprijed!!!

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prijava etickom povjereniku bi trebala biti prva istanca...

prije nego sto su izmisljeni eticki povjerenici, mi smo imali sit. u kojoj je kol. ugnjetavala sve oko sebe i odbijala odredjene poslove. Svi su sve znali, razgovarali s njom ali nista. A onda je nas nekoliko odlucilo o svemu pisati sluzbene zabiljeske i proslijedjivati ih nadredjenima, na kraju je kolegica zavrsila na sluzbenickom sudu, u dobila uvjetni otkaz. Mogu reci da ju je to poprilicno smirilo.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije ta tema, ali ja bi se ubacila, u zadnje vrijeme mi u uredu i nasa knjigovotkinja razmisljamo prijaviti jednog sluzbenika, ali ne znamo jel to sto on radi dovoljan razlog, tj jel krsi neke kodekse, jesmo li mi preosjetljive ili sto
    ako cemo morati cekati da on ode u mirovinu, jadne mi
    s druge strane, zao mi je da covjeku ugrozimo posao nekakvom prijavom

dakle, nije uopce nas referent, ali je stol do naseg
    kad god neka od nas dodje u njihov ured (radi se o financijskoj instituciji), on "nas preuzme" na nacin da prekine svoje poslove i umjesto mladjeg kolege ili kolegice koji su zaduzeni za nas dobacuje pitanja i komentare, a ti su uvijek u smjeru izrazavanja sumnji u legalnost poslovanja (ne nas osobno, nego nase vrste ljudi, dakle, neprofitnih org), pun je znakovitih pauza, propitivanja, dobacivanja u stilu pregledat cu ja vase imovinske kartice pa cu ja tada odluciti ocemo li vam odobriti ovo ili ono. Ne mogu to vise slusati. Isto je koja god od nas posla tamo.
    Nikakav nas odgovor, uljudan, spustajuci, duhovit, ljut, bilokoji, nije pomogao tome da nas on ne tretira ko kriminalce.
    Sutra moram ici njihovoj nadredjenoj (jer nam je danas jedan dokument odbio primiti) i njoj cu to sve reci, ali usmeno.
    A za prijavu napismeno nisam sigurna zato jer stvarno ne bi zeljela da itko dobije zbog mene opomenu, ali tesko je to trpiti.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    A za prijavu napismeno nisam sigurna zato jer stvarno ne bi zeljela da itko dobije zbog mene opomenu
    Ovo sam i ja mislila, al sad sam sigurna da se ne moraš bojati.
    Dobiti opomenu ne znači ništa, a šansa za dobiti otkaz ravna je onoj da će Roda na RMK imati N....e kao sponzora
    Posljednje uređivanje od Cubana : 15.01.2014. at 21:42

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Kudri, ovo sam našla na FB na profilu Radnica.org

[podsjetnik] Pravne savjete o radnim i socijalnim pravima potražite utorkom i četvrtkom od 13 - 16 sati na brojevima telefona 01/24 22 802 ili 095/1997 038 te svakodnevno na e-mail pravnosavjetovanje@cesi.hr.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ivarica,, ja bi uputila njegovoj nadredjenoj i pisanu primjedbu. Nis se njemu nece dogoditi, ali ce se vjerojatno morati sluzbeno ocitovati, mozda mu ocitaju i bukvicu, mozda to dovede do toga da ne primjeti da ste usli u njegov ured...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam imala ( doduše malo davnije) problema s jednim službenikom koji je
    širio neke tračeve , koristio moje ime kako bi rješio nešto sa svojim kolegama na poslu.
    Kad sam čula , poludila sam i nazvala ga direkt .
    Pitala sam ga tko je njegov nadređeni da se žalim .... ono , lik je ostao u šoku.
    Priznao mi je sve , ja se nikom nisam žalila.
    Ali , ni njemu nije palo na pamet ponoviti nešto tako.
    Dan danas kad me sretne u faci promijeni sve boje spektra

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

krenule smo pisati bilješke jer je taj službenik direktno ispod ministra. svi sve znaju, a nitko ništa ne radi godinama jer je sindikalni povjerenik! u privatnom sektoru bi bio sprašen prekjučer! uf, ljuta sam jako na njega, pogotovo jer sam prije radila u privatnom sektoru i znam da se takve stvari ne toleriraju...javljat ću stanje

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj kudri prvotno napisa Vidi poruku
    ... pogotovo jer sam prije radila u privatnom sektoru i znam da se takve stvari ne toleriraju...javljat ću stanje
    Ništa nećeš promijeniti.
    Moja kolegica je upravo dobila 3. opomenu pred otkaz.
    To ti je kao ono, 2 žuta nisu jednako crveni nego se sve resetira i kreća ispočetka.
    Uvjerenja sam da i ubiješ nekoga, a zaposlen si u državnoj ili javnoj službi, plaću bi i dalje primao, samo bi bio u Lepoglavi. Nema otkaza :/

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj kudri prvotno napisa Vidi poruku
    i zaštićen ne kao lički, već kao bijeli medvjed! grozno!!!
    Ima i za to lijeka, samo se obratite Nadanu .

(znam da sam off topic, ali malo smijeha nikad ne škodi )

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Uvjerenja sam da i ubiješ nekoga, a zaposlen si u državnoj ili javnoj službi, plaću bi i dalje primao, samo bi bio u Lepoglavi. Nema otkaza :/
    Ti to ozbiljno? Ja radim u državnoj službi i znam 5 osoba koje su dobile otkaz za daleko manje grijehe. Neki od njih su krali neki pili alkohol na radnom mjestu, vođen je protiv njih disciplinski postupak, negativno su ocijenjeni i dobili su otkaze svih petero.

Kudri, pišite službene zabilješke svi koji imate s tim službenikom problema i šaljite njegovom nadređenom, što je više zabilješki to je više dokaza protiv njega, a to što je on sindikalni povjerenik ne znači da je zaštićen od disciplinskog postupka. Proučite si malo Zakon o državnim službenicima i namještenicima, tamo bi sve o postupku trebalo pisati.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

da, i cuga naravno. nadređen mu je ministar. krenule smo i nadam se da će se nešto riještiti.
    a to što je sindikalni povjerenik znači da svako rješenje mora proći mišljenje sindikata i ako sindikat ne uvaži, ide se na sud i onda to vjerojatno traje i traje...:/
    no, drago mi je čuti da se i u državnoj službi mogu dati otkazi neradnicima i cugerima!

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Naravno da se mogu dati, ali ima itekako načina da se ne daju.

Od cugera su mi najgori oni u prosvjeti, preko mene ih je prošlo dvoje a znam ih još troje osobno. Ne mrdaju nigdje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •