Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: sto s mladim lukom?

  1. #1

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    2,198

    Početno sto s mladim lukom?

    kupila sam brdo mladoga luka ali mi to ne jedemo, a goste sam precijenila

    lijep je i fino izgleda, ali sirovog nema sanse da itko od nas pojede

    sto mogu napraviti s njim da ne propadne?

  2. #2

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    kupi lijepo ćevapa, pa udri po luku....!!!!

  3. #3
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pa možeš najnormalnije kuhati na njemu. kao i na crvenom.

  4. #4

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    2,198

    Početno

    nda.. ali tempom kojim ja nesto dinstam na luku ovo ne bih potrosila do sljedeceg Uskrsa....

    negdje sam bila jela nesto sto se zvalo marinirani luk, zna li tko takvo sto?

  5. #5
    Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    312

    Početno

    ne znam da li ce ti se ovo svidjet s obzirom da ne volis mladi luk, ali meni je odlicna salata koja se dobije tako da se mladi luk nareze na kolutice (i zeleno i bijelo, sve skupa), posoli i pomijesa sa svjezim sirom.

    isto ti moze posluziti i kao namaz za kruh, samo onda treba biti malo gusce.

  6. #6

    Početno

    Skuhaj jaja, narezi ih na krupnije komade, narezi mladi luk na kolutice, dobro poslovi, nasjeckaj dosta vlasca i umijesaj kiselo vrhnje. Mozes sve to zasipati na gnijezdo od rukole i gore staviti taaaaanke ploskice preprzenog speka.

  7. #7
    Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,244

    Početno

    Sve nareži, zdinstaj na malo ulja.
    Kad omekani sve smiksaj u kašicu i zamrzni u malim porcijama. Vadi kad ti treba zdinstani luk.

    Možeš usput zdinstati i malo paprike i paradajza skupa s lukom, isto propasirati i smrznuti u plastičnim čašama. To moja mama često radi, a ja ušićarim.

    To mi bude baza za svaki čušpaju ili saft (ja ne radim zapršku).

  8. #8

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Citiraj Cookie prvotno napisa
    ne znam da li ce ti se ovo svidjet s obzirom da ne volis mladi luk, ali meni je odlicna salata koja se dobije tako da se mladi luk nareze na kolutice (i zeleno i bijelo, sve skupa), posoli i pomijesa sa svjezim sirom.

    isto ti moze posluziti i kao namaz za kruh, samo onda treba biti malo gusce.
    jest jednako LUKMIRA

  9. #9

    Datum pristupanja
    Sep 2004
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    326

    Početno

    Mozes napraviti i kajganu od jaja s mladim lukom, ili rizoto od mladog luka i sparoga.

  10. #10
    egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    2,301

    Početno

    ili rizoto od tikvica s mladim lukom

  11. #11

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    525

    Početno

    prepržiš na masl. ulju i dinstaš bilo koje povrće
    pomiješaš s bilo kojom žitaricom ili mahunarkom, npr.:

    - preprženi luk pomiješati sa skuhanom crvenom lećom
    - dinstati luk, papriku ili patlidžane, pomiješati s rižom ili ječmom ili heljdom ili prosom
    - dodati celer, mrkvu i skzhati juhu (ispereš mrkvu i grašak iz francuske ako ti je ostalo )
    - pomiješati s kukuruzom, tunom, rižom i curryjem
    ....

    meni je luk podloga za sve, a mladi je zakon
    ne bacaj, doći ću ja po njega!

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •