-
Beba je stara samo 6 dana. Sve radis u redu. To je normalno da se tako male bebe doje bez prestanka. Moja kcer je bila takva i drago mi je da sam bila ustrajna i nisam davala dudu. Bebi je potrebno da jako puno cica kako bi uskladila ponudu i potraznju mlijeka. Tvoje tijelo treba cicanje kako bi pocelo posteno proizvoditi mlijeko. Znanstveno je dokazano kako zene cije su bebe koje su prve tjedne zivota bile stalno na prsima imaju kasnije super milk supply. Znam kako ti je jer je moja beba bila takva. Bradavice nisu samo boljele, nego su krvarile, a ja sam vristala na momente i imala 4-5, mozda i 10 slomova zivaca. Mislim da su mnoge mame prosle kroz to i prezivjele. Dobar savijet sto se tice bolnih bradavica mi je dala jedna primalja koja mi je rekla da je dojenje nalik paru sexy novih cipela, koje ti savrseno pristaju, ali ti daju nenormalne zuljeve. Rijesenje je to da ih trebas nositi dok ih ne razgazis. I tako sam ja razgazila svoje bradavice. Vjerujem da i ti to mozes. Savjetujem ti isto da kontaktiras lll.hr. to je neporfitna organizacija koja pomaze zenama koje doje. NJihova usluga je besplatna i imaju sastanke na podrucju Zagreba i Splita. Ti sastanci ce ti definitivno pomoci jer ces upoznati zene koje prolaze kroz isto sto i ti, te cete si biti medjusobna podrska.
Ako ti je potrebno vise sna, savjetujem ti da spavas sa bebom u krevetu i spavas za vrijeme dojenja. Cak i unicef to preporuca ukoliko nisi pusac i ne konzumiras lijekove za spavanje, te alkohol. Spavanje sa bebom je sigurno.
Vjerojatno si za vrijeme poroda izgubila dosta krvi, pa te to dodatno umara. Mene je floradix zeljezo preporodilo. Od svih ostalih mi je bilo muka, tako da ti ovo toplo preporucujem. Znam da je tesko, ali izdrzi! Prvi mjesec je najtezi.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma