Citiraj zlatnaribica2606 prvotno napisa Vidi poruku
trebala bi mi pomoć. Beba stara 8 dana,rodena u terminu 26.06 u 22:55 sa 4190 i 53. Pušteni iz bolnice nakon 3 dana sa težinom od 3860,zadnji put vagan 02.07 i imao je 3885. Do sinoć je bio samo na prsima i jednom na bočicu moje mlijeko jer su prsa bila prepuna i nije uspio dojiti...medutim jučer cijelo popodne se nije skidao sa prsa te ih je skroz ispraznio, navečer nisam imala ni kapi mlijeka jer sam se probala izdvojiti te smo mu morali dati jedan obrok adaptiranog, kad ga je popio spavao je cijelu noć. Jučer je stolicu imao 2 puta i zadnja je bila prije adaptiranog i to proljev zlatnožute boje. Uglavnom problem je u tome što su i jutros prsa praznjikava te je i danas cijelo popodne na prsima...od jutra do sada..pauza je bila možda sve skupa 15 min...prsa su sva prazna a bradavice da ne pričam koliko me bole... Uspjela sam se sad izdojiti 0,3 i dali smo mu jos ad 0,4.i eto napokon se smirio i spava.Mene je sad strah da gubim mlijeko,jer da ga imam bi ga i ono smirilo bet ad~a?Sta mislite?a imam jako veliku želju dojiti( prva beba). Molim vas pomozite,sta mi je činiti ?
Napisati ću ti svoje mišljenje i iskustvo.
Ne gubi se mlijeko samo tako.
Bebe vole sisanje i ako su site.
Bebama je rijetka, tekuća, zlatnožuta stolica normala. To nije proljev.

Pokušaj ovako. Drži ga na prsima oko 20 minuta. Gledaj u ustašca i obraze. Da li u to vrijeme povuče ( 1-2 puta), pa proguta, pa opet povuče, pa opet proguta, pa se malo odmori, pa opet povuče, pa proguta? Da li osjetiš toplinu u grudima koja se širi od polovice leđa prema naprijed, pa kao neke trnce iza bradavica? To je takozvani let down. Ta toplina i trnci pokazuju ti da se mlijeko otpušta iz mliječnih kanalića i dolazi do bebe. To se zna dogoditi par puta u toku podoja, a nekad i samo jednom.
Pa ga zatim podigni, nosaj, šetaj, pjevaj, upali glazbu, fen, usisavač. Ako se umiri i ne plače, znači da se za sada najeo. Morate i ti i beba imati pauze u hranjenju. Ako ga baš ništa od toga ne umiri nakon 20ak minuta, daj opet dojku. Ne moraš stiskati. Izlazilo ili ne, mlijeka u dojkama ima. Beba će ga sisanjem izvući.

Pa opet 20 minuta umirivanja i ljuljanja. Tako male bebe očekuju da hodaš kao dok su bili u trbuhu. Brzo i odlučno, kao da ti se žuri na posao tako brzo ga nosaj.
Mlijeko u bočici neka bude zadnja crta umirivanja. Nemoj ga davati dok ti to ne "naredi" pedijatar. Beba ti je spavala cijelu noć nakon AD, a to nije još dobro ni za njegov razvoj, a još manje za proizvodnju mlijeka u grudima.

Ako su pelene mokre, ako kaka, ako ti beba izgleda živahno i budno, dobro je. Sutra možeš nazvati patronažnu da ga izvaže, pa ćeš biti mirnija.

Iako, napredak bebe bi ti trebao biti važniji nego mililitri mlijeka i grami na vagi. Vjerujem da si nesigurna, ali ti vjeruj svome tijelu da može odhraniti bebu na prsima kao što je i 9 mjeseci u trbuhu to radilo.

U slučaju da bena ne izgleda zadovoljno, druga jr stvar, posavjetuj se sa pedijatrom, no bebe ne plaču samo zato što su gladne.