Pozdrav, molim za pomoć i savjet. Prilično sam očajna i u strahu.

Imam bebicu od 14 dana i kad dojim ona voli produžiti i sisati duuugo. Mene ta duga dojenja, koja ponekad budu uzastopna 4-5 sati jako umaraju. Jučer smo imali jednu takvu epizodu i mislila sam da ću poludjeti. Plakala sam i htjela pobijeći od vlastitog djeteta. Mali je isto stalno plakao, smirio bi se na pola sata, i onda opet tražio cicu. Na kraju dana sam se izdojila (nekih 50 ml) i to smo mu dali. lijepo se umirio i brzo zaspao. Jučer smo i uveli dudu pa su se moje sise malo odmorile.

Koliko dugo dojiti? Mali dobro napreduje znači da mi je mlijeko ok (s dva tjedna prešao porođajnu težinu). No, vrag neda mira, i osjećam da ipak nešto ne štima. Druge mame s tako malom bebom su mi rekla da doje po 20 min svakih sat i pol, a ja dojim po sat i više svaka 3 sata. I nisam sigurna da on siše svih sat i pol. Kako da sebi i svom djetetu pomognem?

Sada spava, a kad se probudi i zaplače da je gladan, moji je plan da mu dam cicu na max pola sata (budut ću ga ako mi zaspe) i onda ću se izdojiti pa mu ponuditi još izdojeno mlijeko. Je li to u redu?

Također, pitanje vezano uz dojke. Ja imam mlijeka (iz svake izdojim oko 50 ml), no nisam sigurna da je to dovoljno za jedna obrok. Od početka nisam imala problema s dojkama, niti sam osjećala onu popunjenost dojki. Kada on siše je ne osjećam da mlijeko ide...je li to normalno? Zbog toga me strah da ne dobiva koliko mu treba, ali opet vaga kaže drukčije. Ynam samo da ne mogu izdržati maratonska dojenja. Što da radim?