domica prvotno napisa
Evo jučer bili kod pedijatra. Razočarana sam kako nas je brzo pregledala i sprašila doma. Ja sam si bila pripremila popis pitanja. Jedino što sam uspjela jest sa sestrom malo popričati o dojenju. Ona mi je rekla da nakon mjesec dana bi trebala biti dovoljna jedna dojka 15-20 min za tako veliku bebu (sada ima 5200 g) i ako mu nije dovoljno da mu dam nadohranu 60 ml. I da mora biti miran 2-3 sata.
Molim vas recite mi : Što znači da je beba mirna između podoja? Zanimaju me vaše iskustva s malim bebama do 2 mjeseca. Jesu li vam bile mirne i koliko dugo?
Moji ako nije na sisi, onda malo gleda ili se mršti kao da ga muče grčevi. Pa ga nosamo, igramo i onda kada iscrpim sve trikove vraćam ga na sisu jer tad je smiren. Ponekad se počne ljutiti i na sisu pa ako je prošlo dovoljno vremena od posljednje nadohrane damo bočicu opet.
Brojala sam koliko nadohrane mu dajemo i sad neki dan je bilo nekih 280 ml u 24 sata. Jučer nije puno spavao po danu, par puta po 40 minuta, a po noći je spavao od 21 do 3 ujutro. Tada sam ga podojila (na obje) i dala 60 ml nadohrane. Onda sam se izdojila i nakupilo se 110 ml od obje!!!! Kako to da on to nije povukao?
Danas ujutro nakon podoja izdojila sam jedva 20 ml iz svake, a on bio gladan i dali mu opet 60 ml nadohrane.