Citiraj domica prvotno napisa Vidi poruku
Brojala sam koliko nadohrane mu dajemo i sad neki dan je bilo nekih 280 ml u 24 sata. Jučer nije puno spavao po danu, par puta po 40 minuta, a po noći je spavao od 21 do 3 ujutro. Tada sam ga podojila (na obje) i dala 60 ml nadohrane. Onda sam se izdojila i nakupilo se 110 ml od obje!!!! Kako to da on to nije povukao?

Danas ujutro nakon podoja izdojila sam jedva 20 ml iz svake, a on bio gladan i dali mu opet 60 ml nadohrane.
Ne razumijem zašto misliš da je dijete gladno? Ono može plakati zbog plinova. Mislim da je netko već stavio da izdajanje nije pokazatelj količine mlijeka u dojkama. Ne znam kako da objasnim, ali znaš ono kad imaš razlog za plač i teku suze? Nije da ih možeš potrošiti. Ako se sada isplačeš nisi potrošila rezervoar suza smješten negdje pored oka. Za pet minuta možeš roniti još, i još, i još ... Tako nekako je i sa refleksom otpuštanja mlijeka, ono dođe na okidač (dijete kad doji, misli o djetetu, opuštenost, i sl.) i ne potroše se zalihe mlijeka.

Nisam savjetnica za dojenje pa su moja objašnjenja tako slikovita i nespretna. Nadam se da ćeš razumjeti taj dio u vezi refleksa otpuštanja i zašto se ne treba opterećivati izdajanjem.