-
Rukopis....
Baš razmišljam da li ovaj link staviti na podforum "Škola" ili ga ugurati u "Kutak za filozofski trenutak" i ne mogu se odlučiti...
http://www.vecernji.hr/hrvatska/daci...slovima-914270
Budući da imam dvoje djece čijim rukopisom nisam zadovoljna (ali to je opća pojava) baš me zanima što mislite o ovom tekstu i koliko pišete rukom?
Ja sam "stara garda" i sve bitno i dalje puno toga zapisujem rukom (na poslu imam rokovnik, doma kalendar i tekicu za bilješke, još uvijek rukom pišem čestitke i razglednice i to tjeram svoju djecu a oni mi rade ovo
ali nisam popustila) + od prije Krista znam desetprstni slijepi pa mi nije tlaka pisati ni na tipkovnici, ali i dalje imam solidnu zbirku pisaćeg pribora, papira, koverata itd. Nezamislivo mi je da mlade generacije uopće ne koriste rukopis. Uvjeravam djecu da se brže i lakše može zapisivati "povezana slova" i da će im to kad tad trebati, ali do sada ih nisam uspjela uvjeriti. Kad bacim pogled na bilježnice njihove generacije, tu i tamo koja cura ima
lijep rukopis, ali većina ... škrabotine! Neugodno sam se iznenadila kad mi je sin svojevremeno rekao da im prof. iz njemačkog nije pokazala kako se pisanim rukopisom pišu slova kojih nema u hrvatskom jeziku, ali ista stvar se ponovila i s engleskim. Zemlja znanja... da, baš...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma