Pokazuje rezultate 1 do 50 od 129

Tema: Rukopis....

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

primjetila sam kad tipkam da, osim sto zamjenim mjesta poput nije=njie, sto sam pripisivala brzopletosti tj. nemogucnosti prstiju da mi slijedi misli, pocela sam uocavati da zamjenjujem slova koja uopce na tastaturi nisu susjedna (pa da se radi o tehnickoj gresci) vec ona koja se slicno izgovaraju, pa vrlo cesto pomjesam z, s, c, k, g i tek pomnim citanjem skuzim sto sam napisala. to mi se nikad nije dogadjalo kad sam pisala rukom, ali je pocelo kako sam sve vise pisala na tastaturi i sve vise se demonstrira.

sad sam ponovo citala neke tekstove i uocila da je, i ono sto sam pripisivala dekoncentraciji (pisem nesto pa me se prekine i onda mi, recimo post, izgleda ko da ga je pisala svabice- pocnem u jednom rodu, nastavim u drugom, jednom padezu, nastavim u drugom, zavrsim u trecem) takodjer jedna od karakteristika.

ko mala nisam imala problema s citanjem, niti pisanjem, no nikad nisam voljela citati na glas jer sam onda morala bas citati slovo po slovo (sjecam se koliko puta me stari gnjavio da na glas citam neki clanak u novinama, i koliko puta me vracao na neku rijec koju sam uredno po nekoliko puta isla citati i svaki put pogresno procitala dok mi nije reko da citam slovo po slovo). citam prepoznavajuci rijeci, no ako je tekst pun novih pojmova (recimo neko gradivo) moram uloziti ogroman napor da ga procitam kako spada, inace naucim pogresno (profesor mi je vratio maturalni rad jer je mislio da ga nisam ja napisala, naime kroz cijeli rad sam pisala sitnoizam umjesto sintoizam. 4 ogromne knjige u kojima se ta rijec spominje tisucu puta, ja nisam znala sta on hoce, dok mi doma nisu rekli da je sitnoizam i dok, zaista, slovo po slovo, na glas, tu rijec nisam procitala. zato ne volim citati i to mi je najtezi oblik ucenja. audio i vizualno- sve pet.

no sijeli zivot sam mislila da sam brzopleta dok nisam isla surfati radi lee koja kad pise ima dosta gresaka u nekim rijecima, pogresno napisane rijeci. dugovremena je pisala zrcalno a da nije uopce mogla percipirati pogresku. to se popravilo, no neki dan je broj 2 napisala naopako i uopce nije skuzila. tako je napisala jedno 10 puta.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 14.01.2014. at 14:04

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •