Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
Lima, vec sam se negdje na to osvrnula - zbilja ne razumijem te promjene, glupost prve vrste! Nepotrebno povećavanje broja poteza, nepotrebne male vitice, najblesavije mi je malo F i veliko V.
Slažem se...

S druge strane, nije to ni prvi put ni zadnji.

Vječito netko nešto prepravlja, ali promjene su rijetko kad na bolje. Ja sam imala u osnovnoj školi ne baš problema, ali su me ispravljali jer sam naučila kosa pisana slova prije nego sam uopće krenula u školu (1968) i nikada nisam spontano mogla pisati ravna pisana slova, morala sam se jako truditi.

Glupo je to što se dodaju vitice koje su možda trebale dok se pisalo perom, ali danas...

Zašto netko ne razmisli o tome što je ergonomski najjednostavnije ???

S druge strane, moj sin ljevak imao je problema kad su ga tlačili da piše pokretima tipičnim za dešnjake, a njemu je prirodno da krivulje slova zatvara na drugačiji način. Koliko sam samo živaca i riječi potrošila da to objasnim učiteljici... Uzalud

Tek sad dijete formira neki svoj povezani rukopis na način koji mu bolje odgovara.

Doma sam dugo uvježbavala klince da pišu abecedu iz jednog poteza (iako to nije dovoljno, jer nema svih, pa ni tipičnih kombinacija koje se pojavljuju pri pisanju riječi, dovoljno je dobro).