Nisam sigurna draga jer ih nisam nikad koristila... Pokusaj to pitati na temi VV.
Nisam sigurna draga jer ih nisam nikad koristila... Pokusaj to pitati na temi VV.
Ja sam ih stavljala kod Lučija, meni je rekao da ih stavljam navečer. Znači navečer sam ih stavila i onu noć pred pregled. Do ujutro je sve iscurilo zapravo, oprala sam se i sve ok
Inače to mi je najfuj stvar koju sam radila, užasne su mi te vaginalete. Bile su mi prve u životu, mislila sam da su sve ostale takve. Srećom nisu
Mima nije bilo transfera jer ti je biologica rekla da je zametak triplodian? Je li ti možda rekla kako je ona utvrdila triploidnost zametka, odnosno kako je nastala triplodinost zametka?
Triploidnost znači da zametak ima tri seta kromosoma, tj umjesto da zametak ima 46 kromosoma-23 od oca, 23 od majke, triploidan zametak ima 69 koromosoma. Triploidnost je složen kromosomki poremećaj.
Inače zametak ima dva seta od po 23 kromosoma, jedan set kromosoma dolazi od majke, drugi set kromosoma dolazi od oca.
Triplodinost ljuskog zametka relativno je čest kromosomski poremećaj, kod oko 1-3% svih potvrđenih trudnoća zametak je triploidan.
Većina trudnoća sa triploidnim zametcima završi spontani pobačajem u prvom trimestru trudnoće, vrlo mali broj trudnoća sa triplodinim plodom dođe do drugog timestra, a još manji broj trudnoća sa triplodinom plodom uspije se razvijati do trećeg timestra. Vrlo mali broj djece s tiplodijom se rodi živo, a na žalost živorođena djeca sa triplodijom vrlo brzo umru nakon rođenja. Triploidija je slučajan događaj, nije nasljedna.
Triploidnost, odnosno postojanje 3 seta kromosoma, umejsto 2, nastaje na dva načina:
-da spermij koji nosi jedan set kromosoma tj 23 kormosoma, oplodi jajnu stanicu kod koje se dogoila greška u mejotičkoj dioba i koja sadrži dva seta kromosoma tj 46 kromosoma umjesto 23
-da jajnu stanicu koja sadrži 23 kromosoma oplodi spermij koji sadrži dvostuki set kromosoma tj 46 kromosoma
ili
-da jajnu stanicu oplode 2 spermija.
Triploidnost zametka utvrđuje se analizama stanica i kromosoma analizama prilikom patohistološke dijagnoze nakon spontnog pobačaja. Da bi se dijagnosticirala triplodinost potrebno je napraviti složene pretrage na komosomima stanica zametka ili plodna, zato sam te pitala ne temelju čega je biologica rekla da je zametak triplodian.
Pretpostavljam da kod vas nije rađen ICSI već IVF oplodnja i da su dva spermija oplodila jajnu stanicu.
Ja bih nazvala biologicu i pitala ju je li oplodnja rađena li IVF-om ili ICSI-jem.
Sretno u novom postupku!
Posljednje uređivanje od Inesz : 31.01.2014. at 17:16
kameleon...nisam pravila ni jedan test,jer kad mi je dragi juce dobio napad odustala sam! imala sam u planu sutra napravit,pa u ponedjeljak opet,ali prezivjet cu do srijede!!!
osjecaj nemam nikakav,osim gladi i potrebe za cigarama ali to imam stalno![]()
Ja sam danas bila na ultrazvuku,6dc,i uopće ne reagiram na stimulaciju
u nedelju idem opet,da vide da li je bar nešto krenulo
Inesz, super si sve objasnila, no samo da pridodam vidljiva su nakon oplodnje tri pronukleusa kod triploidnog zametka:
http://www.advancedfertility.com/triploid.htm
Hvala Ljube. Dobre su slike embrija u linku kojeg si postavila.
Ali me zbilja zanima je li kod mime32 bio ICSI ili IVF.
bubek, greška u mejozi I ili mejozi II spermatogeneze (kada može nastati dodatni set kromosoma) se ne vidi pa je moguće i ICSI-jem
i ja ciljam na oplodnju IVF-om, da su 2 spermija oplodila js... mada znamo da ne mora biti da su 2 spermija oplodila js.
ovdje je bila samo jedna jajna stanica, i sve si mislim da bi bilo sigurnije raditi ICSI.
bilo bi super da imamo temu "pitajte vaše embriologe" gdje bi nam embriolozi odgovarali na naša pitanja, nedoumice i sumlje...
uglavnom, mima32, ne boj se nije nasljedno, triploidija je slučajan događaj i gotovo da nema šanse da se ponovo dogodi.
![]()
Posljednje uređivanje od Inesz : 31.01.2014. at 18:35
Ne vidi se da je spermij diploidan? Si sigurna?
dezler i kod mene je stajalo...krenulo,pa opet sve stalo! izgledalo kako cemo samo dvije izvadit a na kraju 7 od cega se 5 uspjelo oplodit! jesi na pocetku pikanja?
pikala sam se 5 dana (od 2dc) gonalima,6 dan dc (danas) sam bila na ultrazvuku i vidi samo nešto sitno,kaže da izgleda kao da mi je prvi dan menge.danas i sutra se pikam puregonima i u nedjelju moram opet na ultrazvuk
Posljednje uređivanje od dazler : 31.01.2014. at 23:35
dezel mozes li trazit povecanje stimulacije,neznam kako to u hr funkcionira! ja sam ovaj put 15 dana pikala,u prosla 4 puta 9-11 dana! ako ti poveca dozu gonala(pretpostavljam da je to nesto ko merional) i puregona mozda se probude?
Hvala svima na odgovoru,stavit cu i ja navecer pa sta bude
njanja ne znam,pitat ću u nedjelju
Posljednje uređivanje od dazler : 01.02.2014. at 09:50
Svima šaljem hrpu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~ !
Prijavak sa brda...
Od dva smrzlića, jedan nije preživio, jedan vraćen. Beta 14/02.
danas i sutrai
, a od ponedjeljka na posao da nebi bilo
![]()
Samo da prijavim od danas na čuvanju dve mrvice....beta 14/02
Oo pa ovaj mjesec ima dosta smrzlicamg i mona ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za dobitni postupak !!!
Gdje je nestala hrki? Hrki javi se![]()
Ljube 2,3,4dc 3 gonala,5 dc 2 gonala, 6 i 7 dc 150 ml(valjda-u pen-u okrenem na 150) puregona,sutra idem na ultrazvuk ponovno
Mona i Mg sretno!
Posljednje uređivanje od dazler : 01.02.2014. at 16:10
mona22,mg1975 nek vam valentinovo donese ogromne betice
arlenatu sam,svako malo škicnem.Trenutno sam na kontracepciji,ponovila sam papu i briseva i ovaj mjesec krećemo u stimulirani.Ti se spremaš po svoje smrzliće?
Podsjetnik na kavicu - vidimo se u 18h, Avenue mall, Leggiero!
Znači sada koristiš 150 IU Puregona, to je isto kao i dva Gonala (1 Gonal = 75 IU FSH), tj. nisu ništa povisili dozu nego samo promijenili Gonal u Puregon, mada bi bilo bolje da su povisili dozu, odnosno barem ostavili početnu od 225 IU, no kako god držim ti fige da bude pomaka.
Mg i mona zelim vam srecu i najljepsi poklon za Valentinovo<3
~~~~~~~~~~~~~ ZA LIJEPE BETE![]()
Nije me bilo do danas pa da prvo odgovorim pa cu onda citat zaostatke. Hvala Ines. Bio je IVF, tako pise na otpusnom pismu. Biologica mi samo rekla tel. da se stanica oplodila al da je nazalost triploidan zametak pa nema transfera. Zadnji put su mi radili ICSI pa sam mislila da ce i ovaj put al nisu. Bilo mi je jasno sto je triploidan zametak jedino me brinulo da li je to prirodna pojava koja se moze dogoditi bilo kome ili je neka genetska malformacija kod nekog od nas dvoje pa sam u tom smislu sad smirena.
Alo,cure!
Nadam se da je bilo lijepo na kavici danas!
Stanje kod mene: jučer dakle aspiracija - novi koktel mi je super i lijepo sam se družila s Tikki! Nekih pola sata poslije me boljelo od punkcije - ništa strašno. Bilo je 8 folikula.
No jučer predvečer i sve do jutros sam imala strašne ovulacijske bolove da sam jedva hodala- to su bili oni preostali folikuli...guess so.
Jutros je info bila ovakva: od tih 8 je jedna JS bila prezrela, jedna nezrela, a 5 se oplodilo. Ujutro ću znati da li će transfer biti 3. dan ili 5. dan.
Tikki - kakvo je stanje kod tebe?
Dazler - valjda bu sve ok!
Sve najbolje želim i svim drugim curama u postupku!!!!
Anka, kod mene ih je 7 bilo zrelih, a 6 ih se oplodilo. Isto sutra zovem da vidimo kakvo je stanje i kad će transfernadam se da se opet družimo u srijedu!
dazler tebi očito stimulacija bez supresije ne pali, kao i kod mene. Izbori se za supresiju odm1 dc obavezno drugi put. Troše ti postupke na loše protokole
Posljednje uređivanje od anddu : 02.02.2014. at 07:53
dezel drzim fige da uspijes nesto promjenit,i da ne propadne postupak
ja jos tri dana do bete,ako sad nepoludim neznam kad cu![]()
nestrpljiva anka, tikki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za tulum u labu!!!
mg, mona ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za bete!!!
njanja ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
dazler ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za folikule!!!
arlena za FET ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ja 3dnt, još 10 dana to go!!!![]()
cure mene zanima dali nakon punkcije i transfera moramo mirovati,ako da koliko dugo?nemojte zamjerit na ovakvim pitanjima al ja sam u ovom potpuno nova prvi put mi je sad
Luna sve ti ovisi... nakon punkcije je bolje sat dva odležat (pogotovo ako je bila uz anesteziju); a i taj dan laganini. Bez puno hodanja i bez dizanja teških stvari. A onda sve po osjećaju... ako su jajnici jako uvećani možeš imat bolove pa će ti više odgovarat laganiji tempo. Ili već drugi dan možeš biti ko nova.
Nakon transfera ne treba strogo mirovat, nije baš dobro ni za cirkulaciju zaljepit se za krevet 14 dana. Većina klinika kod nas preporuča mirovanje; najbolje da pročitaš što cure kažu i kakva su njihova iskustva, razgovaraš s doktorom i onda doneseš odluku s kojom ćeš biti zadovoljna.
Ja osobno nakon transfera mirujem taj dan (u smislu da ne idem na posao), nakon toga sve normalno (jedino ne treniram).
Nestrpljiva anka, kakva je situacija? Mi idemo 5. dan. Valjda će doći do blastica...
tikki hvala ti budem vidjela sa doktorom
ja napišem najdulji post u cijelokupnom stažu na rodi i on nestane
šta sam ono htijela reći? da , anka želim ti uspješan parti u labu ,
kameleon ~~~~~~~~~~~~~~~ samo polako dan po dan
njanja ~~~~~~ za strpljenje i veeeeliku betu
tikki tebi posebno želim prekrasnu blastocistu i lijepu trudnoću ~~~~~~~~~~
luna, napravi onako kako osijećaš, kako ti je i tikki rekla. ja sam prije postupka pročitala sve što mi je došlo pod ruku što se tiće tog ponašanja nakon transfera - ima primjera gdje su se cure zalijepile za krevet pa su ostale trudne , ima i drudih krajnosti gdje su partijale pa ostale trudne , tako da- pravila nema. to pišem isključivo za transfer , punkcija je druga stvar. tu ipak postoje zdravstveni razlozi za mirovanje . ali ono što sam zapamtila iz jednog članka je -izvedite embrije u šetnju(zbog cirkulacije) za živce je mislim bolje vratiti se u kolotečinu.
p.s. meni bolje paše ostati doma i laganini
i naravno , sretno nam svima~~~~~~~~~
hvala i tebi na savjetu ,sretno nam svima![]()
luna2 ao se dobro sjecam, ti si na VV - slobodno pitaj doktora za mirovanje, ja svaki put imam velik rizik od hiperstimulacije pa cca 5 dana nakon punkcije jedva ustajem s kauca. nakon transfera se ipak trudim malo setati, zbog cirkulacije. u FET-u ne mirujem uopce, samo izbjegavam (u potpunosti) terete od 10+ kila i intenzivne treninge.
cure drage nestignem vas pratit al želim vam puno sreće i uspješnih postupaka!!!!!!!!