Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2500

Tema: Odbrojavanje 1/2014

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Ja sam odbrojala svoje. Beta mi je 0,3. Fakat niš ne kužim. Nemamo nikakvu dijagnozu, tamo se sve zadebljalo i priremilo za zametak kak treba, dobila sam 2 super zametka, sve milina - i ništa. A nemam smrzlića, samo tu dvojicu sam dobila. Sad čekam da vidim što će dr. reći, kak da idemo dalje. Bila sam uvjerena da je to to, a ono totalni promašaj.
    Nadam se da ću u idućem postupku dobiti više blastica, za nekoliko postupaka. Možda uspijemo nešto smrznuti za iduće dijete/blizance. Jedino što mi se ne da čekati iduću stimulaciju. Ne znam koliko treba proći vremena od ove sada.

boogie woogie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Citiraj Sadie prvotno napisa Vidi poruku
    Fakat niš ne kužim. Nemamo nikakvu dijagnozu, tamo se sve zadebljalo i priremilo za zametak kak treba, dobila sam 2 super zametka, sve milina - i ništa. A nemam smrzlića, samo tu dvojicu sam dobila. Sad čekam da vidim što će dr. reći, kak da idemo dalje. Bila sam uvjerena da je to to, a ono totalni promašaj.
    Sadie, malo je ipak kompliciranije, a prvi put je uvijek najjace razocarenje. No, ti nemas razloga ocajavat, potp.oplodnja je proces, obicno trebas racunat na 3-4 pokusaja. Ne znam zasto si dobila tako malo blastica, sa svojim dr analiziraj stimulaciju i lijekove, za uspjeh treba u prosjeku malo vise blastica. Sretno i strpljen-spasen!

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Sadie prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam odbrojala svoje. Beta mi je 0,3. Fakat niš ne kužim. Nemamo nikakvu dijagnozu, tamo se sve zadebljalo i priremilo za zametak kak treba, dobila sam 2 super zametka, sve milina - i ništa. A nemam smrzlića, samo tu dvojicu sam dobila. Sad čekam da vidim što će dr. reći, kak da idemo dalje. Bila sam uvjerena da je to to, a ono totalni promašaj.
    Nadam se da ću u idućem postupku dobiti više blastica, za nekoliko postupaka. Možda uspijemo nešto smrznuti za iduće dijete/blizance. Jedino što mi se ne da čekati iduću stimulaciju. Ne znam koliko treba proći vremena od ove sada.
    Sadie, žao mi je.
    Ne želim ti trljati sol na ranu, ali vidim da je ovdje potreban jedan reality check: to što nemate nikakvu dijagnozu ne mora nužno značiti da je sve u redu s vama, već to da moderna medicina još nema mehanizma za detektiranje vašeg problema, i to se naziva idiopatskom neplodnošću. A taman i da jeste sve u redu, same tvoje godine su dijagnoza; u 40. su jajne stanice puno, puno slabije kvalitete nego u 30. (da ne govorimo 20.).

U prosjeku je potrebno 4 full stimulirana postupka s pripadajućim FET-ovima da bi 60-70% parova ostvarilo trudnoću (ovim ostalima je potrebno duže). Naša forumska statistika koju je obradila boogie woogie na temi "Iz kojeg puta vam je uspio IVF" je pokazala da je 35% tamo upisanih žena ostvarilo trudnoću u prvom pokušaju - i to je zapravo velik postotak, rekla bih zato jer je forumska populacija mlađih godina, ali ajmo reći da je to nagađanje. Point je u tome da ja mislim da je to velik postotak a tebi će se vjerojatno činiti niskim ali eto, tako stvari stoje. Govorim ti to ne zato da te obeshrabrim, nego zato da vidiš da to što nisi ostala trudna iz prve nije neobično, neočekivano, a niti neki loš znak za dalje.

Još nešto - ne uzdaj se previše u blastice koje će vam ostati za više postupaka i dati još djece i blizanaca, jer u kasnim tridesetim je rijetkost da se ima što smrznuti. Ako ima, najčešće je diskutabilne kvalitete. Kod tebe se to možda i bude dogodilo jer su ti nalazi dobri, vidjela sam na drugoj temi, samo imaj negdje u primozgu tu informaciju da se previše ne razočaraš ako do toga ipak ne dođe.

Sljedeća stimulacija? Čim prije. Zapravo to najviše ovisi o stavu tvog liječnika, ali nekadašnji koncept "6 mjeseci pauze" je napušten. Ako se ti osjećaš dobro i doktor ti da zeleno svjetlo - nemaš što čekati više od maksimalno 3 mjeseca, a može i prije.
    Sretno, hladne glave i brzo naprijed!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •