Pobjegao mi post: ima li tko iskustva da je rast folikula bio usporen na početku?
Pobjegao mi post: ima li tko iskustva da je rast folikula bio usporen na početku?
anka, pretpostavljam da si imala standardiziranu shemu iz Petrove, ono 3, 3, 3 pa 2, 2, 2, kod takve stimulacije zna se dogoditi zastoj u rastu folikula, vraćanjem na višu dozu situacija se uglavno popravi
anka kod mene cesto u postupcima na pocetku sporo rastu a kasnije se zafuraju i bude sve ok
Ljube, upravo tako: 333, pa 222 i sad se vraćam na 3!!!!
Cure, hvala! Umirile ste me puno, puno!!!!!
A za endometrij se moram pobrinuti - ciklom i ananasom. Valjda se bude zdebljao!
Za ciklu znam da se pije za zadebljanje endica ali ananas je najbolje jesti nakon ovulacije tj. nakom transfera kod IVFa/FETa i to je najbolje tako da pojedes cijelu krisku s tim da je sredina najbitnija.. Nadjem link pa stavim
Edit: http://conceivewithpineapple.blogspot.com/2011/01/pineapple-as-aid-to-implantation.html?m=1
Posljednje uređivanje od Aerin : 25.01.2014. at 19:15
Za ciklu znam da se pije za zadebljanje endica ali ananas je najbolje jesti nakon ovulacije tj. nakom transfera kod IVFa/FETa i to je najbolje tako da pojedes cijelu krisku s tim da je sredina najbitnija.. Nadjem link pa stavim
Edit:
http://conceivewithpineapple.blogspo...ation.html?m=1
I ja sam u prvom postupku slabije reagirala pa mi je pojačao dozu i onda je krenulo, zato mi je sada dao odmah jaču dozu.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da krenu rasti!
jos malo pa krecem...u 10 je transfersad sam vec nervozna!
jel neka od vas koritila aspirin u stimulaciji?kad se to prestane piti?
njanja1, aspirin nastavi piti i dalje do bete, ako bude pozitivna (a nadamo se da bude) nastavit ćeš i dalje u dogovoru s liječnikom, mislim da je kod tebe bilo pozitivno nešto od aCL, da li IgG ili IgM ne sjećam se, ali to je svakako indikacija za nastavak aspirina, sretno!
Njanja sretno!
jedva...ali jedva! Uvijek mi je maternica bila malo okrenuta ali sada se extrmno okrenula,nije mogo naci ulaz sondom,i kako ovo nije prvi transfer tamo gdje su do sada ulazili sve je puno malih oziljaka,od bockanja
tako da je htjeo odustat i poslat me na operaciju pa za dva mjeseca pokusat opet,ja vec gotova suze same krenule,reko moze li me ista zaobic,uglavnom je cerviks zasjekao malo i kako sam se ja trgla tako je sonda prosla
vracena je jedna blastozyste i neznam u kojem je ova druga stadijumu,ustvari reko je da je druga za njenu starost normalna...5.2 vadimo betu
sad dolaze najgori dani
Njanja..bas mi je zao da je islo tezim putem, ali bitno da je mrvica kod tebe!! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za ogromnu betu
mami2, njanja ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za beturine!!!
anka ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za folikule, nek ih drmne pojačanje..
ja sutra ujutro aspiracija
još malo kolektivnih ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ja isto koristim andol ali samo pola, tek toliko.. Ne znam, bojim se prestati koristiti ga i razmisljam da ga koristim do 36og tj.
Najviše me uplašila farmaceutkinja kad me pitala dal ga pijem po preporuci doktora. Zašto? Što mi loše može biti?
Pa Aerin ipak se ti konzultiraj s doktorom oko aspirina/andola, pogotovo to tvoje da ga misliš piti do 36-og tjedna.
Budući da je outanje bilo na kavici.
Molim da me se makne s liste on-go
brojimo 14 tjedana već
Tia cestitaaaaam! Obozavam ovakve vijesti!
Aerin ja baš pitala dr za andol jer sam čula da je kao dobro za prokrvljenost ali je rekao da on smatra da ne treba pa nisam uzimala a ovo za antitjela nisam čula da smanjuje, baš sam bila kod endokrinologa kad sam krenula u postupak i isto imam hashimoto i nije ništa tako mi rekla.
Kameleon ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sutra.
Tia čestitam !
Jedno pitanje, trebala bi u subotu vadit betu, dakle ne mogu ništa do ponedjeljka osim privatno. Mislila sam u petak otić privatno pošto radim ujutro i ne mogu na vađenje krvi pa bi u ponedjeljak ponovila u Petrovoj, naravno ako bi bila pozitivna, e sad ono što me zanima imaju li oni svi iste parametre, da mi se ne dogodi da su drugačiji pa da recimo ne bude pravilno duplanje i sl.
Jesam ga zakomplicirala, nadam se da ćete skužit kaj sam mislila![]()
MAMI ma ne znaju ti ovi nasi endokrinolozi apsolutno nista kao niti da 200mcg selena snizuje antitijela, zeleni sokovi itd.
Ja sam presla na prirodne hormone i moja endicka je to prihvatila, sad je bila jako zadovoljna s nalazima i cak je preporucila jednoj curi isto![]()
Aerin moja preporuka je isto kao od cura, ipak se ti konzultiraj s dr u vezi andola
Tia cestitam!!!
Kameleon ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za jajceka i naaaaaaj ludju tulum
Mami2 ne znam odgovor ali drzimza lijepu poz betu
Mami2 uglavnom je uvijek bolje vaditi betu u istom laboratoriju, upravo zbog razloga koje si navela.
Ja san bila na uvz kod dr. B u subotu, vidi se pravilna GV veličine taman za 5tj koliko san i trudna...nije mi napisa koliko mm, samo GV veličine 5tj. reka mi je da se nadzire embrionalni odjek i žumanjčana vrećica al ka da se još dobro ne vidi, žuto tijelo s desnog jajnika 1,9 cm...to je valjda ok, i pripisa mi da pijem ultrogestan radi potpore žutom tijelu, i iman opet uvz za 10 dana kad bi se sve trebalo vidjet...jedva čekan
Tia čestitan na trudnoći!!!!!!
Mami2 i njanja za velikuuu betu!![]()
kameleon sretno na punkciji!!!! Javi kako je prošlo
pikalicama sretno...da imate što više jajnih stanica, i da postupak bude uspješan!!!!!!
Cure imam pitanje,zašto u nekim bolnicama daju andol,a u nekima aspiri?da li je učinak isti?
Da li netko zna zašto u Vinogradskoj više ne daju utrogestan poslije transfera?
andol i aspirin su po sastavu isti lijekovi ako se ne varam, sadrže acetilsalicilnu kiselinu, u Vg propisuju duphastone, bar su meni, što je isto kao i utrići, progesteron..samo se uzima oralno.
andol i aspirin djeluju jednako.
duphaston i utrogestan nisu isto, duphaston sadrzi prekursor progesterona, dok je utrogestan po sastavu progesteron. mislim da je utrogestan jaci po djelovanju.
mozda u vg rade istrazivanje, kako su u petrovoj neko vrijeme svima davali crinone - zbog istrazivanja.
Duphastone ne može zamijeniti utrogestan ili crinone. Oni su čisti progesteron i puno jači, a i vaginalna aplikacija je učinkovitija od uzimanja na usta. Ja osobno nisam liječnik, ali mi je moj ginekolog prije nekoliko tjedana kada sam još imala probleme s hematomima koji su se malo-malo otvarali rekao da ako već pijem bolje mi je popiti utrogestan, a ne duphaston jer bi njih trebala nekih 8 komada dnevno, čini mi se.
U svakom slučaju, ja bih duphastonu dodala ili utrogestan ili crinone.
U Vg nekima daju samo duphaston. U zadnjem postupku prvi put da nisam dobila duphaston i crinone gel. Dali su mi samo duphaston i postupak je završio trudnoćom. ( Inače uvijek bi dobila hrpu toga i duphaston i crinone gel i decortin i andol i folacin). Primjetila sam da što će žene dobiti zavisi od dr koji je taj dan. Neke dobe čitav popis koji sam ja navela, a neke duphaston, andol i folacin.
Slažem se s tobom Konfuzija, ja sam u zadnjem postupku, dobitno, imala oboje u terapiji
Hvala vam cure na vibricama, pomoglo je! 7js vani..sutra zovem da vidim kako je prošla oplodnja i kada će biti transfer...
Dobila utrogestane..
Svima malo ~~~~~~~~~~~~~~ za sta god treba!!!![]()
kameleon ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za tulum! nek decki budu vrijedni![]()
Danas prva fm. Veceras stoperica. U srijedu punkcija.
Cijeli postupak pomalo na neplaniran nacin i nabrzaka.![]()
Utrogestan je cisti progesteron i sadrzi 100mg progesterona dok je duphastone sinteticki i sadrzi 10mg.
Najbolje od svega je sto utrice dobivas bez nadoplate, a duphice placas.
Meni je dr prepisivao duph jos prije inseminacije al mi nije nikako odgovarao i imala sam grozne nuspojave od njega pa sam ga zamolila da mi prepise utrogestan il nesto drugo sto ide vaginalno.
U Rijeci ne prepisuju utrice nakon AIH al mi je dao i sva sreca da je jer su duph pre slabi za mene![]()
Svim curama sretnodrzim fige
Posljednje uređivanje od Aerin : 27.01.2014. at 12:37
Klomifeni, 2x2 (5-9dc), SD.
Dva folikula. 17mm i 20mm. Za ovaj drugi nije sigurno da li je folikul ili cistica. Samo da ovaj put sve prodje bez komplikacija
Bili jutros na brdu (krenula gužva), doc. zadovoljan, estrofem+utrogestan, transfer u subotu...moći ću lješkariti za vikend