Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: opet fizijatar, opet vježbe i opet problemi.... savjet za Klaićevu molim

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno opet fizijatar, opet vježbe i opet problemi.... savjet za Klaićevu molim

Pokušat ću skratit za one koji nas ne poznaju ili se ne sjećaju, curka T. danas 9 godina. Rođena u 36tj, apgar 8, krvarenje u mozgu, neurorizična, distoni sindrom, hipertonija jedne strane-ne znam više koje, mislim lijeva. Uglavnom prošli smo sve vježbe, neuropedijatre, dopust za dijete s PP, kašnjenje u govoru, psihologe, logopede, sve ono što ide u kompletu, od okuliste, probira sluha, snimanja bubrega, sve što ide. S neke 3 god završile su vježbe, sve 5, ne sjećam se kad i ortoped je rekao da se svod tabana lijepo počeo dizati, međutim vidim ja da i dalje ona zabacuje prema unutra jednu nogu.
    I kako vrijeme prolazi vidim da zabacuje sve više (ono kad hoda) i pomalo i drugu, vidim da se tabani užasno spuštaju, gotovo da ona kost bočno dotaknu pod (unutarnja strana) i na pregledu za školu mi dr. savjetuje ortopeda i kontrolu tabana, kao nosit će uloške.

od dr. opće prakse sam tražila uputnice i za fizijatra i ortopeda, odemo kod ortopeda. On nam je rekao da ništa od tog nema veze s njenim problemima od prije, niti s tabanima, da su problem kukovi, bedra se uvijaju prema unutra i kako to već ide oslonac na unutranju stranu stopala i samim tim spuštena stopala. Znaći da nam fizijatar ne treba i da odradimo vježbe (hod na prstima, hod na peti, hod s lopticom među prstima) ta da dođemo (plača se 1000kn) po nekvu spravu koju bi nosila po noći i koja bi te bedrene kosti izvijala prema vani.

igrom slučaja upoznam ženu koja je fizijatar, pregleda mi malu i kaže da zbog njenog tonusa, koji uvijek pod stresom se može opet povisiti da takvo nešto bi joj samo štetilo, i da zaista da su problem kukovi, nategnuti mišići, tetive, i da to sve vježbama trebamo razgibati, rastegnuti, produžiti. Srećom mala ide na balet, ritmiku i ritmičku gimnastiku tako da dosta od tog tamo i rade.

međutim ja sam zbunjena, ne znam od kuda početi, odselili smo se, nemam kontakta ni s dr. Jukicom (fizijatar) ni dr. Rešić, ni njenim pedijatrom. Mislim da one ni ne rade s većom djecom i Split mi je sad daleko, mi smo u Istri. preporuka nam je Klaičeva.

Ne znam kako da se naručim da se odrade svi pregledi po potrebi, neuropedijatar, fizijatar i ortoped, s tim da bi ja na svoju ruku (platila i MR mozga), želim jednom zauvijek riješiti njene probleme i dobiti konkretno mišljenje, a ne da liječnici imaju oprećna mišljenja.

Molim vas pomoć...smjernice, gdje prvo, po uputnicu, za koga, kako, i ako je netko imao sličan problem.
    Posljednje uređivanje od nine : 11.01.2014. at 23:01

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Našla sam temu s nalazom ortopeda pa da je nekako prikačim tu http://forum.roda.hr/threads/73312-o...-znam-znacenje

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Ne znam odgovor na sva tvoja pitanja, samo sam ti htjela preporuciti ortopeda-doc. Đapić na Salati. Jako je strucan i s puno iskustva. Jedino sto se jako dugo ceka na red...
    U Klaicevu ako cete ici kod fizijatra ima samo jedna dr. Zutelija-Fatorini. Isto se dugo ceka. Nismo njezini pacijenti, ali cula sam da su ugl. zadovoljni s njom.
    U Klaicevoj je vise neuropedijatara i mislim da su svi ok.
    Ako cete privatno kod neuropedijatra preporucujem Polikliniku dr. Sabol pa ili da vas on primi ili dr. Gjergja.
    Ako bi kod fizijatra isli privatno preporucujem Polikliniku Polovina i pregled kod dr. Svetoslava Polovine (ne kod njegove sestre). U toj poliklinici je 2xtjedno privatno radio i doc. Djapic, ne znam dal jos uvijek, treba provjeriti. Ako se odlucite mozete ortopeda i fizijatra rijesiti na istom mjestu i u kratkom vremenu i ono sto se meni svidja oni se odmah mogu konzultirati jedan s drugim i zajedno dogovoriti vjezbe ako treba. Ja osobno volim timski pristup, a ne kad se s tobom igraju kao s ping-pong lopticom pa vise ni sam ne znas sto da radis i koga da slusas.

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Idnom prvotno napisa Vidi poruku
    Ako bi kod fizijatra isli privatno preporucujem Polikliniku Polovina i pregled kod dr. Svetoslava Polovine (ne kod njegove sestre). U toj poliklinici je 2xtjedno privatno radio i doc. Djapic, ne znam dal jos uvijek, treba provjeriti. Ako se odlucite mozete ortopeda i fizijatra rijesiti na istom mjestu i u kratkom vremenu i ono sto se meni svidja oni se odmah mogu konzultirati jedan s drugim i zajedno dogovoriti vjezbe ako treba. Ja osobno volim timski pristup, a ne kad se s tobom igraju kao s ping-pong lopticom pa vise ni sam ne znas sto da radis i koga da slusas.
    znaći u principu, ako želim, a to je po meni jedino rješenje, da je u dogovoru pregledaju i ortoped i fizijatar trebala bi nazvati Polikliniku dr. Polovine? dok neuropedijatra i MR mozga mogu napraviti prije, nevezano s tim na drugom mjestu? btw. zna netko jeli dr. Rešić još radi negdje privatno u Splitu?

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Nekako sam iz tvoga opisa i dosadasnjih iskustava dobila dojam da bi bilo dobro da bude timski pristup u pregledu i lijecenju tvoje djevojcice.
    Sad sam bas pogledala na stranicu od Poliklinike Polovina i vidim da doc. Djapic nije naveden u njihovom timu, ali je neuropedijatrica Romana Gjergja. Znaci u toj poliklinici imas neuropedijatra i fizijatra. Probaj jos telefonski provjeriti za doc. Djapica.
    Na stranici od Poliklinike Sabol vidim da oni nemaju specijaliste fizijatrije i ortopedije, ali su vrhunski neuropedijatri.
    Ako hoces mogu ti na pp poslati mail od doc. Djapica pa da ga pitas jel vas moze primiti na Salati ili negdje privatno. On svojim pacijentima redovito odgovara na mailove.

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Ja nemam osobno iskustva, ali neki hvale i dr. Tifenbacha i dr. Anticevica, oboje ortopedi i rade privatno.
    Jedino sto izbjegavaj je ortopedija u Klaicevoj!

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mene je fizijatrica u Klaićevoj bacala u teški očaj, nikad zadovoljna, uvijek sumnjičava i pesimistična s nekakvim lošim prognozama. Neuropedijatar Gojmerac izuzetno pedantan, stručan, topao, optimističan - za svaku preporuku.
    Užasno se puno čekalo, ne vjerujem da je sada bolje.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ako si u Istri, zar ti nije dječja bolnica na Kantridi jednostavnija?
    Ortopedi su jako stručni, divni prema djeci i roditeljima. Imam iskustvo sa prim dr Rothom i zadovoljna sam. Na Kantridi ima svih stručnjaka i ne moraš plaćati. Mislim da dr Roth radi i u privatnoj klinici http://www.poslovna.hr/lite/subjekti...ookieSupport=1, ako želiš privatno.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Idnom prvotno napisa Vidi poruku
    Ja nemam osobno iskustva, ali neki hvale i dr. Tifenbacha i dr. Anticevica, oboje ortopedi i rade privatno.
    Jedino sto izbjegavaj je ortopedija u Klaicevoj!
    Tiefenbach nije dječji ortoped, iako puno radi s djecom i mi smo s njim bili super-zadovoljni. Ali u ovakvoj situaciji kakvu nine opisuje, mislim da ipak nije prvi izbor.

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ako si u Istri, zar ti nije dječja bolnica na Kantridi jednostavnija?
    Ortopedi su jako stručni, divni prema djeci i roditeljima. Imam iskustvo sa prim dr Rothom i zadovoljna sam. Na Kantridi ima svih stručnjaka i ne moraš plaćati. Mislim da dr Roth radi i u privatnoj klinici http://www.poslovna.hr/lite/subjekti...ookieSupport=1, ako želiš privatno.
    Teoretski i ova bolnica u Rovinju ima odlične ortopede, kod jednog sam i bila, ali što sad kad se njegovo rješenje problema kosi s preporukom fizijatra, a ja nisam kompetentna da biram koje je ispravnije, trebam dvoje ljudi stručnjaka iz područja ortopedije i fizijatrije koji su u stanju dogovoriti se (neuropedijatra mogu i zanemariti ), ali naravno damn da se ti kukovi snime, da se zna točan otklon, tj. kut, stopala su oni najteži stupanj kako sam shvatila, ali ih ne možemo riješiti bez rješavanja kukova.

Ruku na srce meni je lakše dijete po noći staviti u taj aparat kako kaže ortoped i ne vježbati 3x pola sata s njom po naputku fizijatra, al opet ne želim joj naštetit. besmislena situacija totalno.

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Pratim temu... Naime u veljaci idemo kod ortopeda na pregled, u klaicevu. Takodjer bio vjezbac,i isto tako vidim da mu stopala idu prema unutra.

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Sanja :) prvotno napisa Vidi poruku
    Pratim temu... Naime u veljaci idemo kod ortopeda na pregled, u klaicevu. Takodjer bio vjezbac,i isto tako vidim da mu stopala idu prema unutra.
    molim te javi mi kako je bilo, ja ništa još ne znam, bili smo kod doktorice, ona kaže da mi može dati samo uputnicu za pregled za 1. put (mogu ići bilo di ali nemam plačene putne troškove, niti ih trebam), ali ne i dn. bolnicu (da odradi sva 3 pregleda) ... Sanja imaš PP

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

slicno kao kod nas. ko bebe distonci sada kifoza. konacno kvalitetan pregled dobili kod dr ozrena vrdoljak, bili kod dapica na salati, i nakon 4 sata cekanja izasli prije nego usli.. kod dr vrdoljaka ustanovljena kifoza rtg i dobili vjezbe. sad opet vjezbamo.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

trazi c1 uputnicu za ortopeda i c1 za neuropedijatra pa na osnovi te uputnice moze se odmah kao nama napraviti rtg i sve drugo sto treba.plus tri kontrole poslije.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

trazi c1 uputnicu za ortopeda i c1 za neuropedijatra pa na osnovi te uputnice moze se odmah kao nama napraviti rtg i sve drugo sto treba.plus tri kontrole poslije.
    dapic radi kod polovine i tamo mozes sva tri pregleda obavit isti dan plus dobiti vjezbe.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja bi svakako preporučila kao i lunahor ortopeda dr. Ozrena Vrdoljaka, stvarno detaljan, smiren, sve objasni, fizijatricu dr. Žuteliju-Fatorini iz Klaićeve (nama vidjela ono što drugi nisu uočili) a od neuropedijatara mi idemo kod dr. Lujić u Klaićevu, starija doktorica, ali isto detaljna, strpljiva. Mi isto bili vježbači ali nikako da se iščupamo iz svega i sve se bojim šta će bit na kontroli u ožujku.

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

krenula sam od nekud, s obzirom da ni dr. opće prakse ne zna od kud da krenemo, zvala sam Goljak, teta na Goljku me sprašila da nisam slućaj za njih već za Odjel majka i dijete. onda sam zvala taj odjel, jedino što mi nude je hospitalizacija tamo 5 dana, ali da pošaljem stare i nove nalaze (koje nove, kad ih nemam osim ortopeda kojeg ne zanima što smo bili distonci i što se po mom fizioterapeutu uvijek, doduše rijetko, problem može vratiti) na mail da odluće da smo slućaj za njih.

tu mi se javlja drugi problem, što da radim sama sa sisavcem 5 dana u zagrebu, vrištećom, razmaženom bebom...mogla bi sebi platit spavanje al kako s njim da budem s malom na pregledu, nemam nikog da ga ostavim (ionako bez sike će poplavit od plača 1. dan, a ne 5., niti imam koga da vodim sa sobom )

možda da pošaljem mail u Klaićevu, opišem problem? hoće li imati volju da me upute na pravi put ?

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Stavit ću ti linkove za oropede u mojoj okolici, možda bude od koristi.
    Kos Peharca idu sportaši, vrlo je poznat i na dobrom glasu http://www.peharec.com/
    dok ovaj liječnik (dr. Rakovac) radi i u Lovranu http://www.poliklinikaosteon.com/

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Nine iz mog iskustva je dr. Žutelija-Fatorini (fizijatar Klaićeva) jako susretljiva i mislim da bi te primila bez problema, a i ortoped dr. Ozren Vrdoljak (u Klaićevoj) je kao što smo pisali super i kolko sam shvatila uvijek ima nešto slobodnih termina za hitnije slučajeve, a i njegov tata Javor Vrdoljak ima privatnu ordinaciju i on je nas spasio (išli kod njega po drugo mišljenje, bili par puta dok je bilo kritično, sad smo samo na kontrolama pa to obavljamo kod Ozrena Vrdoljaka).
    Posljednje uređivanje od Roko_mama : 05.02.2014. at 11:52

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nine a sta ce ti neuropedijatar a i fizijatar ti ne treba? Treba ti dobar ortoped. Uostalom nek nosi aparat nocu a po danu vjezbas, ne kosi se jedno s drugim. Mi ako dobijemo ortozu moja ce ju nosit i skidat po danu da odradi vjezbe .

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    Nine a sta ce ti neuropedijatar a i fizijatar ti ne treba? Treba ti dobar ortoped. Uostalom nek nosi aparat nocu a po danu vjezbas, ne kosi se jedno s drugim. Mi ako dobijemo ortozu moja ce ju nosit i skidat po danu da odradi vjezbe .
    zato što nismo odradili kontrolu pred školu, nama je ionako nešto zaostajalo s ahilovom tetivom desne noge još tada po nalazu neuropedijatrice. nakon što sam zvala klaićevu ipak sam se odlučila sljedeći vikend privatno kod naše stare neuropedijatrice i eeg, poslat cu malu samu avionom u Split mom ocu da on to odradi, jer neuropedijatrica sumnja na zaostatke koje nismo riješili ipak prije.
    kad tu sumnju otklonimo, ovisno o njenom nalazu tražit cu uputnicu za Lovran za ortopeda, to nam je blizu, a mislim da su jako stručni po tom pitanju.

ortoza nam se navodno kosi s hipertonijom. mislim da je ovo najjednostavniji put.
    Posljednje uređivanje od nine : 07.02.2014. at 02:12

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    Stavit ću ti linkove za oropede u mojoj okolici, možda bude od koristi.
    Kos Peharca idu sportaši, vrlo je poznat i na dobrom glasu http://www.peharec.com/
    dok ovaj liječnik (dr. Rakovac) radi i u Lovranu http://www.poliklinikaosteon.com/
    ovo mi je zaista odlično u Puli, cijena pregleda mi dođe skoro kao cijena goriva do Zg

Datum pristupanja
    Jan 2017

Početno

Što se tiče dječjeg ortopeda u ovoj regiji Rijeka - Istra mislim da je dr Roth daleko ispred svih. Prošla sam dosta bolnica i klinika sa starijim sinom i na kraju sva sreca završila kod njega dok je još radio na Kantridi na klinici u bolnici. Dijete je imalo rijetku deformaciju noge te su me svi uputili njemu i sva sreca na tome, operirao je dijete i uspjelo se potpuno izlijeciti. Sada je otvorio svoju privatnu kliniku, Poliklinika Roth gdje sam bila sa mlađim sinom na pregledu i ultrazvuku. Doktor sve objasni i strpljiv je, a o strucnosti da i ne govorim, sve kolege kada nisu znali sto ce uputili su me njemu. Evo i link ako nekome zatreba http://www.poliklinika-roth.com

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •