Stranica 18 od 27 PrviPrvi ... 81617181920 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 851 do 900 od 1328

Tema: inseminacija 2

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Bravo za pogodak. ja sad razmisljam kako da si u 22 sata dam stopericu. Kad pogledam tu debelu iglu, mislim da mi je bolje ici na hitnu.

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Chiara - Odi na hitnu, Tu štopericu koju ti dobivaš sam dobila i ja, i u guzu, pa mi je doktorica odmah rekla da ni ne pokušavam doma nego da dođem navečer na odjel. To ti je cas posla, nemoj se mučiti doma

Sent from my iPhone using Tapatalk

Datum pristupanja
    Nov 2016

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Voljela bih znati gdje se to Aih radi pod (ili direkt nakon?) uzv i sa kojom svrhom? Naravno, pod uvjetom da se pravovremeno koristi štoperica.

Luck, ne daj se obeshrabriti. Ako sam dobro shvatila, vi ste imali kratku trudnoću nakon tempiranih odnosa sa klomifenom? Nema razloga da vam inseminacija ne upali, ako bude sreće. Bojim se da faktor sreće ipak nažalost igra veliku ulogu u MPO.
    Sestra mi je prosli put kad sam pitala rekla da nema potrebe za uzv,ovaj put sam vidjela da ga nece odraditi pa nisam ni pitala da ga rade..sta bude bude,ionako je sve vec bilo spremno za inseminaciju..
    Da,imala sam biokemijsku sa 6+1 prosle godine..doduse na klomifen nisam nikad reagirala tako brzo sa velikim folikulom kao sad sa letrilanom pa me moja doktorica gledala svako 2 dana od 8dc..sad dodjem 9dc i vec je folikul 18mm pa ne cekaju nista nego primim stopericu..
    Da..sreca...valjda cu je imat...

Datum pristupanja
    Nov 2016

Početno

Citiraj CHIARA... prvotno napisa Vidi poruku
    Maco ja nisam dobila stopericu u svojim inseminacijama, ali uvijek sam prije inseminacije imala utz i nakon inseminacije nakon 2 dana da vidimo da li je folikul puknuo.
    Kad smo radili tempirane odnose bez stoperice isto sam isla dva dana nakon da vidimo jel puknuo folikul..sada nisam ni prvi aih nit su mu sada rekli da dodjem drugi dan...

sanjka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Voljela bih znati gdje se to Aih radi pod (ili direkt nakon?) uzv i sa kojom svrhom? Naravno, pod uvjetom da se pravovremeno koristi štoperica.

Luck, ne daj se obeshrabriti. Ako sam dobro shvatila, vi ste imali kratku trudnoću nakon tempiranih odnosa sa klomifenom? Nema razloga da vam inseminacija ne upali, ako bude sreće. Bojim se da faktor sreće ipak nažalost igra veliku ulogu u MPO.
    Evo ima ovdje par primjera

http://forum.roda.hr/threads/32038-A...spje%C5%A1nost

Datum pristupanja
    Nov 2016

Početno

Sanjka,ja bi volila da su odradili uzv al nisam se kasnije htjela zamarat s tim jesu li ga trebali odradit il ne..valjda znaju sta rade..jer meni su i prosli put i sada rekli da je inseminacija zamjena za odnos s tim da se zaobilazi cervikalni faktor..oba puta su nam rekli kod kuce ponoviti odnos dan iza inseminacije..mislim da mi je najvaznije da sam primila stopericu jer mi je ovulacija uvijek upitna..

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj sanjka prvotno napisa Vidi poruku
    Misliš na post/ove iz 2008?
    Stvarno bih voljela pročitati koja bi bila svrha uzv prije same inseminacije nakon što je za ovulaciju korišten Bhcg kao okidač.

sljokicaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Koliko sam ja shvatila oni gledaju na uzv prije inseminacije da vide da je fulikul dovoljno narastao i da budu sigurni da je pred pucanje.
    Na 18mm su mi dali štopericu da uzmem navečer uz izračun da je inseminacija bude 36 sati poslije. I na tom uzv je onda doktorica komentirala kako je super folikul narastao da je to to sad. Nakon inseminacije mi nisu ništa gledali, nego samo 14 dana kasnije rekli test da napravim i da uzimam bilo koje vitamine s folnom.

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Pozdrav cure...dugo me nije bilo.

Meni su inseminacije i u hr i van hr odradjene iskljucivo pod uzv.
    Posto sam sad procitala na Ceskoj temi da cura radi reklame nece pisati ime klinike u kojoj je ostvarena trudnoca a dr. P ju htio poslati na donaciju prije dobitnog, drzat cu se toga jer ne znam mozda su neka nova pravila foruma jer dugo me nije bilo.

Koliko mi je poznato dr. A voli odraditi aih odmah nakon samog pucanja folikula a dr. R prije samog pucanja pa im je potrebno prije samog aih odraditi uzv a oba dr koriste stop injekcije.
    Vrlo bitan je i endometrij koji treba biti trolinijski, opet treba uzv.

Kod mene osobno su odradjene dvije inseminacije u jednom danu...(ujutro i uvecer) jedna prije pucanja a druga nakon pucanja folikula.
    Dakle naravno sve uz uzv, primila stop.

Sve cesce cujem da dr. L radi transfer bez uzv a doslovno svi ti isti mpo dr kazu da je bolje da vide di su ispustili embrij jer sami vole birati mjesto i to sve mi gledamo zajedno s njima na uzv pa mi zbilja nije jasno sto dr. L glumi.

Da po meni apsolutno treba raditi uzv prije inseminacije a za et necu niti pisati.

Sretno cure svima

Datum pristupanja
    Nov 2016

Početno

Cure,koliko ste jake vrtoglavice imale od utrica..ja inace nisam imala neke jake kad bi ih uzela oralno al danas me bas osamutilo pa nezz jel to ok..

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Ja nisam imala vrtoglavice, ali ja sam ih stavljala vaginalno. Zasto ih uzimaš oralno?

Datum pristupanja
    Nov 2016

Početno

Rekli su mi oralno ako cu imati ili sam imala odnos tih 8 sati..a i nekad nisam u prilici odlezati onih pola sata iza stavljanja vaginalno pa je popijem..

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Da nuspojave su puno jače ako se uzima oralno, to sam čitala negdje... pa pretpostavljam da su i vrtoglavice normalne :/
    Ja bi na tvom mjestu ipak vaginalno to stavljala... ima bolje djelovanje, a imala odnos ili ne nutra je sve puno i par dana nakon uzimanja, tako bar kod mene... ne sviđa mi se taj utrogestan

Datum pristupanja
    Nov 2016

Početno

Da..puno je uzimala oralno il stavljala vaginalno,isto imam jaki iscjedak..tako da znam kako ti je,nevolim ga ni ja nimalo..

Datum pristupanja
    Jan 2017

Početno

Pozdrav svima

Evo još jedne među vama koja pokušava dobiti bebu. Čitam vas već duže vrijeme, a pošto smo ovaj tjedan obavili svoju prvu inseminaciju, odlučila sam se javiti.
    Inače, nemamo neku posebnu dijagnozu, barem sam si ja to tako posložila u glavi. Ja imam endometriom 14mm, a MM je prošle godine imao asthenotheratozoospermiu, a dva mjeseca poslije normozoospermiu. Moj TSH je bio 2,70, pa sam ga uz pomoć Eutiroxa spustila na 1,76. U pon 23.1. smo imali inseminaciju i sve je prošlo ok. Dobila utrogeston 3x2 i to je to. Nije da imam neka prevelika očekivanja, svjesna sam uspješnosti AIH-a. Al, eto, od nekud se moralo krenuti.
    Zapravo imam jedno poprilično glupo pitanje. Vi koje ste bile na inseminaciji u Petrovoj, jeste li dobile otpusno pismo? Ja sam kod prof. Šprem, i kad je sve obavljeno, vratila mi je sve moje nalaze, uključujući i onaj na koji je kemijskom pisala folikulometrije i dan kada je obavljena inseminacija, te jedan sa utrogestanom i javljanjem nakon 14 dana. Meni smotanoj i zbunjenoj od cijele situacije nije palo na pamet otići kod med.sestre pitati jel trebam još išta....
    Oprostite na prvom dugačkom postu.

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Pozdrav Greys prije svega sretno
    Joj i ja sam kod Šprem, tamo sam se svađala prošli put oko otpusnog pisma, rekla sam im da mi daju bilo kakvu potvrdu da sam taj dan bila na AIH-u i nisu mi htjeli dati ni jedan moj papir. Kako to da su to dali sve papire? Meni su rekli da to stoji kod njih za iduci put kao ako ce trebati.
    I onda nakon 2 sata muke tamo mi je onaj mladi njen doktor/brat kaj god napisao otpusno pismo. Meni je trebalo da mi moja gin da bolovanje za taj dan. Bas su me naživcirali tamo, kao "di bi mi stigli kad bi svakome odmah davali otpusno pismo" jos joj ja kažem "ne treba otpusno, napišite na papir običan i lupite žig" ma joj...

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Greys dobrodosla na forum. Nisam u Petrovoj, ali sam svaki put nakon AIH-a dobivala papir na kojem je pisao datum kad je bio postupak, terapija (duphaston) i datum kad se vadi beta.
    Luck sutra vadis betu? Sretno.
    Mona jel stigla M?

Datum pristupanja
    Nov 2016

Početno

Greys dobrodosla i sretno! Ja sam obavila dvije inseminacije (doduse privatno) i isto sam oba puta dobila nalaz sta i kako..
    Chiara hvala sto pratis..da sutra je 14 dan al necu vaditi betu nego radim test..nisam mogla cekati pa sam jucer piskila jedan koji je bio negativan pa ne ocekujem ni sutra drugaciji rezultat..al vidit cemo

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Chiara - jos cekam glupu M, uvijek isti problem kod mene. U kojoj si ti fazi?

Luck - sretno sutra, javi rezultat

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Citiraj MonaLi prvotno napisa Vidi poruku
    Chiara - jos cekam glupu M, uvijek isti problem kod mene. U kojoj si ti fazi?
    I ja jos cekam. Nadala sam se da ce ranije doci jer su cure pisale da nakon punkcije zna doci ranije M s obzirom da nema podrske zutog tijela.
    Luck sretno i da testic pokaze + .

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Joj kod mene bez žutog tijela uvijek kasni... koji ti je dc?

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

21 DC, O je bila 10 DC. Nadajmo se da ce ubrzo doci.

Datum pristupanja
    Nov 2016

Početno

Jutro cure..kod nas opet minus

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Citiraj luck prvotno napisa Vidi poruku
    Jutro cure..kod nas opet minus
    Luck zao mi je. Sta ste dalje planirali opet inseminaciju ili?

Datum pristupanja
    Nov 2016

Početno

Neznamo jos..doktor mi se ne javlja pa cemo vidit sta ce on rec..mi smo planirali 3 inseminacije tako da bi to bilo onda jos jednom

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

A vi idete privatno? Ja da sebi placam, radije bih isla na ivf nego inseminaciju, ali to je samo moje misljenje.

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Luck - žao mi je Držim fige za idući ciklus...

Datum pristupanja
    Nov 2016

Početno

A vi idete privatno? Ja da sebi placam, radije bih isla na ivf nego inseminaciju, ali to je samo moje misljenje.
    Isla bi i ja na ivf al nemogu ga platit trenutno
    Hvala MonaLi

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Luck, a da probas ivf odraditi preko HZZO-a?

zrinkica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2016

Početno

Ja sam u petrovoj kod prof Pavičić i svaki put smo odmah nakon postupka dobili otpusno pismo bez ikakvih problema. Ja danas krećem s pikanjem.

Datum pristupanja
    Nov 2016

Početno

Luck, a da probas ivf odraditi preko HZZO-a?
    To i planiramo ali kad odradimo jos ovaj jedan AIH tako da znamo da smo inseminacijama probali i s njima zavrsili..
    Zrinkica sretno!
    Posljednje uređivanje od luck : 31.01.2017. at 12:00

zrinkica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2016

Početno

Hvala

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

zrinkica - znači ipak je moguće dobiti otpusno odmah, joj kako to sve očito ovisi o doktoru...

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Luck moze li se znati cijena inseminacije kad se radi privatno. Moze i na pp.

zrinkica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2016

Početno

Meni je jednom radila aih šprem, moram priznati stvarno je bila super, niti osjetila nisam. I isto sam odmah dobila otpusno.

Datum pristupanja
    Jan 2017

Početno

Bok curke, nikako da vam se javim. Prije nego ste mi odgovorile, ja poslala MM do Petrove. I tamo su mu rekli, da tko zna kada ću dobiti otpusno pismo, jer ne ide to baš tako. a dobro, nema veze, nek sam ja to provjerila.
    Danas mi je 9. dan od inseminacije... Ne znam što bih uopće rekla o simptomima... osim da ih imam navecer. Osjetljive grudi za poluditi, temperatura 37-37,2 i nesanica... (noćas sam zaspala u 3 Preko dana nista...tako da ja to sve pripisujem utrićima i čekam nedjelju za vađenje bete da sam mirna. Što mislite kad bih mogla napraviti test prije čisto da se pripremim na negativnu betu?
    Kako ste vi?

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Chiara - znam da nisi mene pitala ali recimo kod Škvorca je AIH 1900kn, plus FM odvojeno... Ima cjenik na netu za sav MPO.

zrinkica - ma meni je Šprem dobra doktorica, na početku mi se nije svidjela ali sada je ok, a drugi put ću nju tražiti otpusno, prošli put je ona otišla a ja sam ležala na stolu, i kasnije me sestra otkantala...

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Hvala Mona. Luck mi je poslala pp. Ima li novosti kod tebe. Kod mene jos nista...

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Greys - držim fige... da to sve može biti od utrića, ali i ne mora Šansa postoji i samo pozitivno. Ja sam prošli put radila test na 12.dc, dobila minus i mirno čekala negativnu betu... ali mislim da ću idući put na 13.dc odmah betu izvaditi i mir :D

Chiara - ni kod mene ništa, još uvijek čekam M, prestao me i trbuh boljeti i sve, ne kužim :/

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Meni je sutra 14 dpo i nadam se da ce M uskoro. Mene zanima kako to da netko dobije 3x2 utrogestana, a ja sam dobila nakon svakog postupka 2x1 duphaston. Ipak je razlika između 2 ili 6 tableta ogromna.

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Jer kod inseminacije zuto tijelo normalno obavlja funkciju i dodatni progesteron je samo reda radi za slucaj da zena recimo ima manjak progesterona sama po sebi...a kod ivf-a je drugacije i zuto tijelo ne obavlja kako treba funkciju pa je potreban konkretan nadomjestak...u inseminaciji nekad ni ne daju nista,sve zavisi od doktora.

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Evo Greys je par postova iznad napisala da je bila na inseminaciji i dobila utrogestan 3x2. Ja sam i u tempiranim odnosima nakon O (sto smo potvrdili fm) dobivala 2x1 duphaston jer mi se znalo desavati da imam smeđi iscjedak prije i poslije M. Tada mi je dr V rekao da imam manjak progesterona.

Datum pristupanja
    Nov 2016

Početno

Citiraj MonaLi prvotno napisa Vidi poruku
    Chiara - znam da nisi mene pitala ali recimo kod Škvorca je AIH 1900kn, plus FM odvojeno... Ima cjenik na netu za sav MPO.

zrinkica - ma meni je Šprem dobra doktorica, na početku mi se nije svidjela ali sada je ok, a drugi put ću nju tražiti otpusno, prošli put je ona otišla a ja sam ležala na stolu, i kasnije me sestra otkantala...
    Tila sam komentirat ove cijene,nisam znala jel smijemo javno al evo sad kad si ti napisala i ja cu..ja placam u splitu privatno u Cita 1500kn inseminacije s tim da je u to ukljuceno sve i fm i stoperica..samo stimulaciju platim posebno tj 100kn. Nisu mi jasne tolike razlike sa poliklinikama u Zg jer sam u jednoj na internet stranici vidila da je inseminacija 2500kn..

Datum pristupanja
    Nov 2016

Početno

Evo Greys je par postova iznad napisala da je bila na inseminaciji i dobila utrogestan 3x2. Ja sam i u tempiranim odnosima nakon O (sto smo potvrdili fm) dobivala 2x1 duphaston jer mi se znalo desavati da imam smeđi iscjedak prije i poslije M. Tada mi je dr V rekao da imam manjak progesterona.
    Ja sam isto dobila nakon inseminacije utrogestan 3x1 ali opet sam u menstruaciji iza imala 2-3 dana smedeg do crnog iscjetka poslije M..pa se pitam zar je i uz utrogestan opet falilo progesterona il je taj iscjedak zbog neceg drugog?!

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Luck - nisam sigurna za Škvorca ali možda je i kod njega uključena FM, to bi bilo super. A on ti je u Samoboru ne u Zg, pa možda zato ima nižu cijenu, ostali koji su ZG drže cijenu oko 2500kn. nažalost dosta toga u Zg plaćamo skuplje koliko sam skužila.

Chiara - da i ja sam isto u AIH-u dobila 3x2 Utrogestana, ali to je previše, drugi put ću manje uzimati, nema potrebe za toliko...

Datum pristupanja
    Nov 2016

Početno

Mona al ako ti doktor napise 3x2 kako uzimati manje? Ja se sve mislim da on zna koliko treba il oni to daju po svojoj nekoj spranci?

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Najbolje piti onako kako ti napise. Ipak su oni strucniji u tome od nas.

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

U Petrovoj svi dobiju isti papir na kojem piše Utrogestan 3x2, znači imaju sestre hrpu tih papirića već spremnih sa uputama i samo ti daju na odlasku. Oni smatraju da nikad nije previše progesterona, što je istina ali ja ih teže podnosim i drugi put ću samo navečer i ujutro stavljati.. Jer meni odmah nakon ovulacije već skoči temperatura, prije prvog Utrića, tako da mislim da nemam problema s tim inače.
    Posljednje uređivanje od MonaLi : 01.02.2017. at 13:39

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Ja dobijem papir odmah nakon inseminacije koji mpo doktor tipka dok ja lezim onih 15 min. Znaci za svakog se posebno pise terapija.

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Ma to je ok, ali glupo je da sve ovisi o doktoru, mislim da nema on na temelju čega meni dati više nego nekom drugom. Koliko sam skužila jedan doktor svima daje jedno dok drugi drugo i to na temelju ničega... Isto kao i sa Duphastonima za izazivanje M, neko pije 10 dana po 3, netko 7 dana po dvije itd. Ali isti doktor uvijek kaže isto...
    Posljednje uređivanje od MonaLi : 01.02.2017. at 14:56

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •