Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Rad na pola radnog vremena i rodiljni za 3.dijete

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Rad na pola radnog vremena i rodiljni za 3.dijete

Drage moje,
    nisam pronašla neku sličnu temu pa ako netko zna da me uputi tj. treba mi za kolegicu.
    Rodila je 3.dijete i razmišlja da nakon 1.god. dijetetova života vrati se na posao na pola radnog vremena.
    Da li je to moguće i kako se obračunava naknada.
    Dobije pola od HZZO-a i pola od poslodavca.
    Treba joj suglasnost od poslodavca zar ne?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

na osnovu porodiljnog se planira vratiti?

dobija po sadašnjem 1663 kn od Hzzo+ pola plaće

treba suglasnost poslodavca da od tog i tog datuma počinje polovićno radno vrijeme, to na vrijeme treba predati u Hzzo.

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Treba joj suglasnost ali ako joj ju poslodavac ne da to samo pomice termin pocetka za 30 dana.znaci ona trazi npr 1.4.poslodavac ne da suglasnost, preda bez suglasnosti i dobiti ce rjesenje s 1.5.
    I koristi te dvije godine preostalog roditeljskog kao 4 god na pola radnog vremena

Sent from my GT-I8190N using Tapatalk

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

naravno kad je planirani godišnji ima pravo prekinuti porodiljni i otić na godišnji u punoj satnici, pa se polse vratiti na polovično porodiljno

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

super hvala cure.

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo da se javim sa svježim iskustvom. Ja sam za svoje treće dijete iskoristila samo 1 godinu dopusta, zatim smo imali riješenje od HZZO-a za njegu djeteta na temelju nalaza sa Goljaka. Tako smo se furali do dvije godine djeteta ( ipak je veća naknada, a meni dobro došlo jer nismo bili dobili jaslice) i time mi je ostalo još dvije godine dopusta za dijete.
    Od poslodavca sam tražila potvrdu da mogu koristiti rad na pola vremena ( dobila bez problema), i to sam odnjela u HZZO, MM je morao potpisati da on nema namjeru koristiti pravo na porodiljni dopust, papire od djece ( rodni listovi) i čini mi se da je to bilo to. Rečeno mi je da dobijem naknadu 1663 kn + pola plaće. Tek sam sa 07 01 počela raditi tako da još moram vidjeti kako će to biti, ali u svakom slučaju zašto ne iskoristiti ako se može. Naknada od HZZO-a je u biti ista kao da si na dopustu do tri godine.
    E da, stiglo mi je neki dan riješenje ( trebalo im je više od mj dana, tako da predajte barem 6 tj prije nego vam treba) u kojem piše: Korisnica ima pravo na naknadu plaće u visini 50 % proračunske osnovice mjesečno.

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

hvala zibba na info.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

i mene nekaj zanima. ako se majka vrati raditi nakon 6 mj. starosti 3. djeteta i zatraži prethodno rad na pola radnog vremena, dobiva li isto od HZZOa 1660 ili pola od onih 4250 ili pola od neke druge sume?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •