-
Rad na pola radnog vremena i rodiljni za 3.dijete
Drage moje,
nisam pronašla neku sličnu temu pa ako netko zna da me uputi tj. treba mi za kolegicu.
Rodila je 3.dijete i razmišlja da nakon 1.god. dijetetova života vrati se na posao na pola radnog vremena.
Da li je to moguće i kako se obračunava naknada.
Dobije pola od HZZO-a i pola od poslodavca.
Treba joj suglasnost od poslodavca zar ne?
-
na osnovu porodiljnog se planira vratiti?
dobija po sadašnjem 1663 kn od Hzzo+ pola plaće
treba suglasnost poslodavca da od tog i tog datuma počinje polovićno radno vrijeme, to na vrijeme treba predati u Hzzo.
-
Treba joj suglasnost ali ako joj ju poslodavac ne da to samo pomice termin pocetka za 30 dana.znaci ona trazi npr 1.4.poslodavac ne da suglasnost, preda bez suglasnosti i dobiti ce rjesenje s 1.5.
I koristi te dvije godine preostalog roditeljskog kao 4 god na pola radnog vremena
Sent from my GT-I8190N using Tapatalk
-
naravno kad je planirani godišnji ima pravo prekinuti porodiljni i otić na godišnji u punoj satnici, pa se polse vratiti na polovično porodiljno
-
-
Evo da se javim sa svježim iskustvom. Ja sam za svoje treće dijete iskoristila samo 1 godinu dopusta, zatim smo imali riješenje od HZZO-a za njegu djeteta na temelju nalaza sa Goljaka. Tako smo se furali do dvije godine djeteta ( ipak je veća naknada, a meni dobro došlo jer nismo bili dobili jaslice) i time mi je ostalo još dvije godine dopusta za dijete.
Od poslodavca sam tražila potvrdu da mogu koristiti rad na pola vremena ( dobila bez problema), i to sam odnjela u HZZO, MM je morao potpisati da on nema namjeru koristiti pravo na porodiljni dopust, papire od djece ( rodni listovi) i čini mi se da je to bilo to. Rečeno mi je da dobijem naknadu 1663 kn + pola plaće. Tek sam sa 07 01 počela raditi tako da još moram vidjeti kako će to biti, ali u svakom slučaju zašto ne iskoristiti ako se može. Naknada od HZZO-a je u biti ista kao da si na dopustu do tri godine.
E da, stiglo mi je neki dan riješenje ( trebalo im je više od mj dana, tako da predajte barem 6 tj prije nego vam treba) u kojem piše: Korisnica ima pravo na naknadu plaće u visini 50 % proračunske osnovice mjesečno.
-
-
i mene nekaj zanima. ako se majka vrati raditi nakon 6 mj. starosti 3. djeteta i zatraži prethodno rad na pola radnog vremena, dobiva li isto od HZZOa 1660 ili pola od onih 4250 ili pola od neke druge sume?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma