A kako bebe reagiraju do 2 godine tako naopacke? Mislim,mozda je glupo pitanje,al ono... meni se nekako cini da onda vec nemaju bas kud s nogama?
A kako bebe reagiraju do 2 godine tako naopacke? Mislim,mozda je glupo pitanje,al ono... meni se nekako cini da onda vec nemaju bas kud s nogama?
Moja cura se ovako vozila do 4.godine kad je prerasla BeSafe. Nije niti bila u prilici da se vozi drugačije, niti smo joj u ovom slučaju omogućili izbor. Njena sigurnost mi je bila važnija.
Doduše, ona se nije nikad bunila u vožnji. Ovo su više AS pa se vidi kroz prozor.
Ako pitaš za AS grupe 0+ rijetko će koje dijete u njoj uspjeti izdržati do 2.godine, osim ako je jako sitno. Ne zbog težine, nego zbog visine. U principu ti treba grupa 1 ili kombinirana 0-1 za takvu vožnju. Kod njih već ima više mjesta za nogice.
Vrci i meni su to svi govorili ali opet bi htjela imati bebu sto duze okrenutu, makar do 1,5 god
Ne znam da li smijemo stavljati video pa evo..ovaj decko mi izgleda da ima vise od 2god
http://youtu.be/rS2A4N_N8qA
Trebam savjet, preporuku
Za drugi auto, u kojem ce se cura voziti minimalno, 3 minute do vrtica i 5 min do neke aktivnosti, trebam booster s naslonom
Ima li tko preporuku za neki koji je prosao dobro na testovima, a da nije preskup?
Ne mora imati isofix
Opcija bez naslona nije prihvatljiva, jer je to za srednju curu koja ne zadovoljava uvjete za to
Najstarija ce se voziti u boosteru bez naslona, ona moze
U glavnom autu imamo sve sa isofixom, s dobrim ocjenama na testovima, al preskupo mi je ponavljati
Ovo je stvarno za jako kratke relacije
A sve sto sam gledala je iznad 700 kn
Oni jeftiniji su jako lose prosli na testovima
A ne znam, sto manje to bolje
500 kn ?
Al kad odem na ADAC -ovu stranicu i filtriram tu kategoriju, najjeftinija je 109 eur
To je ta maxi cosi koju sam i ja nasla za skoro 800 kn
Ne znam ima li jos koji pouzdan test
Necu ono sto ne valja, samo reda radi
A stvarno ce se voziti minimalno, i to uglavnom ako je neplanirano, pa mi se ne daje previse para
Posljednje uređivanje od Ginger : 07.09.2014. at 20:18
Điđi, zašto ne kupiš na burzi?
Nema baš boostera na burzi, a da odgovaraju onome što ona traži.
Iskreno mislim da je ovo za 700-800 kn, nažalost, ta cijena. Baby centar relativno često ima neki od tih na akciji, ali teško da će biti ispod 700 kn.
Ginger, pa ima i novih bustrera s naslonom za cca 500 kn. Malo sam bacila oko i ima Gracov na babycentar za tu cijenu.
Glavnu ulogu u zastiti djeteta u ovoj kategoriji ima pojas vozila, a buster s naslonom sluzi da bi bi taj pojas bio pravilno pozicioniran preko djetetova tijela. Ako dijete pravilno zavezes, mislim da ne bi trebala imati brige![]()
Posljednje uređivanje od S2000 : 09.09.2014. at 22:44
Thnx S2000, tu sam sjedalicu vidjela, ali ona je negativno ocjenjena na ADAC-ovom testu
Dobila je ukupnu ocjenu onaj crveni minus, tj. sve vezano za sigurnost je lose, pa cak i putanja remena
http://www.adac.de/infotestrat/tests...CO+Junior+Maxi
Ja vjerujem da je to ipak s razlogom, iako glavni posao odradjuje remen auta
Ako taj remen ne ide dobro i ako je bocna zastita nikakva, onda mi ni as nema smisla
Ne preostaje mi puno izbora - rabljena ili ova za 760 kn
Znam da je puno, ali bar ces ga iskoristiti do kraja. Bez obzira koliko se u tom autu voze, sigurnost je najvaznija. A bas te male relacije i bezvezni sudari pri malim brzinama mogu napraviti ogromnu razliku u ishodu. Kod velikih brzina su tu i drugi faktori u igri.
Moje se dijete sudarilo u tetinom autu na semaforu pri prakticki nikakvoj brzini. Oba su vozila kretala. Njoj nije bilo nista, naravno, propisno vezanoj. MM se iz nepoznatog razloga nije vezao, pa je lijepo glavom sajbu razbio.
Kupili smo Maxi Cosi Axsiss 2 kom za naše blizance http://www.maxi-cosi.com/products/ca.../features.aspx (kod nas se prodaje pod brendom Bebe Confort) i jako smo zadovoljni.
Ovo je ocjena ADAC-a: (http://www.adac.de/infotestrat/tests...xi+Cosi+Axiss), ukupna ocjena ZADOVOLJAVAJUĆA (stoji napomena da joj je zbog težine za dlaku izmaknula ocjena DOBRA). Težina je ujedno i najveći minus AS (skoro 12 kg) - to nije AS koju ćete redovito seliti iz auta u auto. Idealna je za nekoga tko ima problema s kralježnicom jer nema piganja u autu; lako smjestim klince u auto, a presudno je da mogu jedno dijete držati "među nogama" i vidjeti ga cijelo vrijeme dok vežem drugo.
Ne znam je li ok stavljati linkove dućana, ako nije neka me moderatori brišu. Mi smo naše naručili u Njemačkoj u ovom dućanu: http://www.kiddies24.de/shop/index.php i dobili 2 sjedalice proizvedene u 2014. god za 435 eura + DHL poštarina 25 eura. Stiglo u Zagreb za 4 dana. Odem im danas ostaviti review na stranici i vidim da primaju predbilježbe za modele za 2015. po promotivnoj cijeni od 239,90. A Magic baby mi nudi takvu AS proizvedenu u 2012 (ok, 12 mjesec 2012, ali i to sam saznala nakon maila, nije pisalo u ponudi webshopa) za 340 eura
Zar ne postoji neka obaveza da navedu godinu proizvodnje? Ili da bar ponude po sniženoj cijeni?
Super BB
Najbitnije je da su ocjene za sigurnost dobre, to prvo treba gledati, a tek ostalo
U ovoj kategoriji koju sam ja sad trazila bas ima dosta as koje su dobile super ocjene za materijal, tezinu, bla bla...ali sigurnost nula bodova
I cemu onda as
A sto se tice godine proizvodnje, izgleda da nisu nista obavezni, a cesto niti znaju
Kad smo kupovali za srednju booster s naslonom, zena u ducanu uopce nije znala ni di se gleda godina proizvodnje
I cudila se zasto to pitam
Ispalo je da je as stara skoro 3 godine
Na kraju smo narucili sa amazona, za skoro 500 kn manje (nisam sigurna koliko tocno, ali tu negdje), a sjedalica je bila proizvedena 3 mjeseca ranije i stigla je za 4-5 dana
Pozdrav
Imam problem, a malo vremena za proučavanje
Moja S je sad već 3.5 godina, 101 cm, ali 13 kg![]()
Nema problema, zdava je i to me brine, ali u ovo malo vremena što imam za proučavanje ne kužim koju bi joj stolicu sad kupila, a već mi postaje prevelika za Maxi cosi Pearl, koju sad imamo i super smo zadovoljni btw
Gledam ovo npr https://www.babycenter.hr/proizvod/9...agic-dots-8207
sviđa mi se iso fix i trenutna cijena, ali nisam pametna.... Kaže:
- Grupa 1 (od 9 do 18 kg)
- Približno od 9 mjeseci do 4 godine starosti djeteta
Po kilama će nam do škole trajatali po starosti (koliko to veze ima?) mi nema smisla da je kupujem sad.
Šta vi kažete? Imate kakvih prijedloga? Iso fix mi je jedna od bitnih stvari.
Grazias muchos![]()
sad imam vremena za napisati samo ovo: nece vam kilima do skole trajati, morate paziti na visinu. grupa I. (9-18kg) se moze prerasti i visinom (kada utori iz kojih izlaze pojasevi
sjedalice budu ispod razine ramena, a ne postoji mogucnost da ih se stavi u visi utor).
po kojem kriteriju je sada prerasla postojecu as? visinom?
U tome mi i je problem što ona po kilama može i u jajea po visini samo što nije u gr 2.
Dala sam si ipak malo truda i skužila da ovo što sad imamo i ovo što sam mislila uzet je u stvari ista stvar. Pričekat ću onda još malo da stvarno preraste postojeću i uzet joj gr 2. Teško da će po kilama bit za grupu 2, ali i iz jajeta sam je izvukla zbog visine, a ne kilaže, pa ću i sada. Stavit ću joj kamenje u đepove pa će bit ok
Malo se zezam na ozbiljnu temu, sorry.
Hvala na odgovoru.
provjeri visinu remencica as, da li izlaze ispod/u razini/iznad ramena pa se opet javi. nakon toga mozemo vidjeti da li joj je uopce potrebna sljedeca kategorija.
mozda ces trebati uzeti kombiniranu as grupe 1/2/3 koja ima visoke utore za remencice pa ce moci jos neko vrijeme u njoj, a i iza ce se moci voziti u istoj kada se bude vezala pojasom automobila.
inace, imala sam slicnu situaciju, samo je moj na toliko kg imao nesto vise cm.
Ova koju imamo joj je još ok, ja sam malo požurila. Još su remeni ok i naslon za glavu je u pravoj poziciji. Nego sam vidjela lijepi popust pa sam se zapalila
Hvala
molim preporuku za 9-18, planiramo ne stedit na tome
Mi već par mjeseci imamo Axiss i oduševljena sam. Jako mi puno znači to što ju mogu okrenuti bočno za stavljanje i vađenje djeteta... Eto, toliko...
Ja još uvijek tražim novu as pa sam sad naletila na cjenovno prihvatljivu MAXI COSI PRIORI SPS, a ne pronalazim adac ocjenu za nju.. Može mi netko pronać umjesto mene, i možda netko ima pa kaže kakva je?
Apsu nije ti jos hitno? Mozda da pricekas kad krenu bozicne akcije...
Nije mi još hitno, stignem.. A daju inače takve akcije? Super, budem pričekala onda..
Pozz, nema me dugo na forumu, ne stižem![]()
Evo ovako, ovdje ima previše informacija, a ja to iskreno ništa ne kužim. Znam samo da će pingvinić uskoro prerasti PP-ovo jaje do 13kg, i da nam treba sjedalica, u međuvremenu kupujemo i auto tako da imamo pojaseve iza. Pingvinić ima manje od 13kg, ali visinski premašuje sadašnju sjedalicu.
Gledam adacove testove, vidim koje su dobre, no nisam sigurna da ćemo kupiti auto koje ima bazu za isofix. Što onda, onda se veže sjedalica pojasevima od auta, a dijete ima svoje pojaseve u sjedalici? Zatim, koliko je pametno kupiti polovnu? Znam da nebi smjela biti u sudaru, nesmije biti starija od 6godina... Namjeravam izdvojiti do 1000kn, zaista ne mogu više od toga.
vidim da pingivnić ima preko godinu i pol, pa samo da pitam, želiš li ga i dalje voziti u smjeru suprotnom smjera vožnje?
hoda li sam?
ako kupuješ sjedalicu kategorije 1 u smjeru vožnje, imaš nešto veći izbor
isofix dosta poskupljuje sjedalicu, a još uvijek ni ne znaš hoćete li imati u autu mogućnost za isofix, pa možda bolje kupiti bez
sjedalica se pričvršćuje pojasom auta (kao i do sada jaje), a dijete pojasevima sjedalice
što se rabljenih sjedalica tiče, pročitaj malo ovdje http://autosjedalice.info/cms/index....d=29&Itemid=48
Kakva je britax romer evolva? Vidim da je baby centar dao akciju na nju, kao ono nešto stisni cijenu, pa se kao isplati.
Dilema. Curka je sad blizu 9 kg i čini mi se da joj je neudobno u MC Pebbleu iako se ona ne buni jer se voli voziti, ali ju teškom mukom vadim van (čitaj: guzica zauzela sav slobodan prostor). Po visini još ima lufta.
Da li ju staviti u sljedeću kategoriju ili ostaviti još koji mjesec? (Šesti mjesec joj je tek pa bi opet morali nešto što se postavlja u suprotnom smjeru a takvih nema previše.)
Ne, želim da se počne voziti normaalno, u smjeru vožnje u grupi 1. Hoda samostalno, čak i trči
Ok, onda da ne kupujemo rabljenu, šta u trgovinama mogu kupiti za tu lovu?
za oko 1500 kuna se može naći dobar izbor
mi ne možemo preporučiti određenu AS, ali svakako preporučujemo pogledati ADAC testove (i iz ranijih godina, ne samo najnovije - jer se ne testiraju svake godine svi modeli)
dalje, dobro bi bilo povesti i dijete i smjestiti ga u sjedalicu da vidite kako "sjedi" u njoj, da li mu je udobno, koliko je visok naslon, ima li dovoljno "lufta" za rast sjedalice i djeteta
prije kupovine, svakako tražite prodavače da vam dopuste da montirate sjedalicu u auto
i naravno, sjedalica mora biti atestirana, mora imati narančastu naljepnicu sa oznako ECE R44/04 (ili neke još uvijek R44/03)
U trgovinama imaju sjedalo iz auta, na njega montiraju as i stavi se dijete da proba, jel tako svugdje?
Nije tako svugdje. Imaj na umu da nisu ni sva sjedala ista.
A ni pojasevi
Posljednje uređivanje od S2000 : 01.11.2014. at 21:34
sjedala su vrlo različita, neka plića, neka dublja, neka nakošenija, sportska imaju udubljenja...
isto tako i pojasevi auta su neki kraći, neki dulji
sjedalicu treba isprobati u autu u kojem će se i voziti
Mi smo s takvim probanjem kupili i zadovoljni smo
Bilo bi dobro znati koji dućani dopuštaju da se as proba u autu![]()
Nismo isprobali u autu nego u trgovinama, posjedali djecu u as kako sam opisala
Sorry ako je ispalo da dijelim savjete
Meni je taj sic u ducanu super da vidis kako se veze as (iako vecina prodavaca ne zna ispravno to uciniti), i da vidis kako je djetetu u AS... npr u mom gradu tog sica nema u ni jednoj trgovini...
Moze se dogoditi da kupis as grupe 0+ s bazom, super se namjesta na sicu u ducanu..a u tvom autu nikakako ne mozes postici kut od 45 stupnjeva jer su ti sjedala pod vecim kutem... i tako ni ne mozes vozit novorodence...
Posljednje uređivanje od S2000 : 02.11.2014. at 12:45
Evo mi kupili novu as. Odlučili smo se za maxi cosi tobi. Valjda će biti dobra, dobro sjeda u auto.
Razočarale su me prodavačice. Pozvala sam prvo jednu da mi kaže koja je razlika između tobi i rubi, na što mi je ona rekla da je razlika velika, i da je tobi puno bolji. Ja pitam, dobro ali koja je razlika i po čemu je bolji, a ona da ne zna ali je bolji. Reko super, ispalo mi je ne da mi želi najbolje nego da mi hoće prodati skuplju pa sam morala uzeti svoj mobitel, izać van i pola sata surfat i čitat, kako bi sama došla do zaključka da je tobi stvarno bolji. Barem sam saznala i zašto.
Vratim se u dućan, pozovem drugu prodavačicu da ju pitam još par pitanja, među ostalim i datum proizvodnje. Ova gleda, čita, traži, traži pomoć treće prodavačice... Na kraju sam si sama uzela as, skinula ju dolje, okrenula i pročitala iza sa krugova da je 2014.
Majko mila
Ali imamo as, napokon![]()
I mi smo uzeli MC Tobi (samo što sam ja dva mjeseca proučavala koju ćemo :D).