Ja znam sto je rahela htjela naglasiti samo ne vidim zasto je to uopce bila tema kad niti u jednom trenutku nisam pitala za savjet za mladjeg, za kojeg imam trenutno dvije savrseno ispravne i zadovoljavajuce stolice. Ja pricam o starijoj a onda netko pocne odgovor kako mladji ne smije u booster iako nikad i ni na koji nacin nisam dala na znanje da bi on isao u booster.
Fine, auto ima i naslone za glavu, Za putanju pojasa mogu provjeriti ali mislim da ce biti ok.Starija ti može u booster bez naslona samo ako joj pojas od auta (onaj gornji dijagonalni dio) ne ide preko vrata nego prelazi preko sredine ramena i ako auto ima naslone za glavu.Možda da uzmeš sjedalicu grupe 2,3 kojoj se kasnije može naslon skinuti.
Ok, ti ne bi. Ja bi. Zakon kaze da je to ok. Pitam sasvim normalno pitanje o provedbi necega sto je sasvim legitimno. Tebi dvije sjedalice nisu problem, meni cesto jesu.Osobno ne bi svoje dijete vozila u boosteru bez naslona (barem dok starno ne bi morala) jer on pruža i dodatnu bočnu zaštitu. Koliko god mi nespretno bilo s dvije velike sjedalice u autu![]()
Znaci - nemate preporuka za onaj bez naslona. Hvala.Što se tiče kvalitete tih boostera bez naslona - oni su samo postolje radi visine djeteta i ne pružaju nikakvu dodatnu zaštitu. Da li će se neki brže pohabati od drugih - ne može ti to nitko garantirati...

Odgovori s citatom