Mi preksutra idemo po AS 9-18 kg. Nemamo isofix, pa ćemo kupiti AS koja se učvršćuje remenima. E, sad. Imam par pitanjaca:

Gledala sam neke filmiće na yt o as i kažu da postoje različite vrste i da ih probamo smontirati u svom autu da vidimo odgovaraju li našem autu. Ak imam "obični" auto (ne neki egzotični i rijetki) može li se dogoditi da ne mogu AS smontirati u svoj auto? Je li kod nas uopće praksa da se iz dućana izađe na praking s AS i pokuša smontirati? Pretpostavljam da nije.
Znam da trebam kupiti AS s remenom u 5 točaka, a u 3. Može li se naštimavati nagib kod svih ili samo kod nekih modela? Strah me da će joj glavica ići naprijed-nazad kad zaspi. I znam da je bitno da dobro štiti bočno, al pretpostavljam da su sve takve.
Kak se nosite sa zimom i "sjedećom" AS? Odnesete dijete u auto, skinete debelu jaknu, pokrijete dijete jaknom/dekicom, stignete na odredište i obučete dijete u autu. Onda ste gotovi sa, recimo šopingom AS za stariju sestru, ali dijete je zaspalo pa skidate jaknu u autu i probudite dijete i onda opet pokrijete, Dijete (koje je zaspalo u vožnji) opet budite da obučete i iznesete doma u stan? Znam da nekima ovo pitanje blesavo zvuči, ali do sada smo bili u jajetu, malu bih pokrila i unijela u stan skupa s jajetom. Ovo sad mi se već čini kao koreografija. Mislim da ću stalno u autu imati veću dekicu da ju cijelu umotam.
I da, jedva čekam novu AS. Obje ćemo se preporoditi.