-
Prirodna medicina i MPO - što možemo sami učiniti?
Javila mi se nedavno poznanica, ima 44 godine, nalazi su joj prilično dobri za godine i kreće u MPO. Jasno joj je da nema puno vremena pa želi sama što bolje pripremiti svoje tijelo da što bolje odreagira na simulaciju. Razumijem ju u potpunosti, "što mogu sama učiniti" je bilo prvo pitanje kad sam shvatila da je MPO put kojim moramo krenuti.
I sad, tri i pol godine nakon tog pitanja, nakon što sam postala mama, nakon što sam čula stotine različitih MPO priča, i predivnih i pretužnih
koje su zauvijek postale dio mene, i dalje ne znam dati odgovor na to pitanje.
Znam zašto ne znam... jer smo različiti, jer različito reagiramo, jer ono što je meni prihvatljivo neće biti prihvatljivo i nekome drugome. Kao što pred izlogom punim različitih cipela nećemo svi izabrati iste, tako nećemo ni u ovome.
No, sve su to iskustva koja su vrijedna i koja trebaju biti zabilježena kako bi buduće članice i članovi ovog foruma, buduće čitateljice i čitači imali na jednom mjestu sažetak iskustava s prirodnom medicinom, metodama. Ja vjerujem u to da ima smisla probati ono što ti dobro odrezonira.
I zato, pozivam vas da stavimo na hrpu sve recepte, kontakte, preparate, tehnike, vježbe, seminare... i sve ostalo što smatrate da je pomoglo ili da može pomoći. Naravno, slobodno napišite i negativna iskustva, ako ih ima.
Lijepo molim one koji imaju stav o prirodnoj medicini koji nije podržavajući da se suzdrže od komentiranja. Na više mjesta na ovom forumu se već bila povela rasprava na tu temu, želim da ovo bude mjesto za iskustva, a ne raspravu.
Evo našeg iskustva:
MD je uzimao multivitamine od Vitabiotic-a http://www.vitabiotics.com/immunace/ (ovi desni), bio je zelenu magmu i spirulinu. Spermiogram se jako popravio od prvog koji je bio u ljeto 2010 do postupka u siječnju 2011, ne znam sad napamet, ako koga zanima, mogu pogledati u nalaze. Vitabiotic vitamine smo kupili u ljekarni na Borongaju, tad ih je bilo i kod nas, mislim da ih nema više.
Ja sam uzimala matičnu mliječ kupljenu direktno kod pčelara (Tomislav Krapljan) jer je ta najkvalitetnija, zelenu magmu i spirulinu, išla sam na jogu (Yoga u svakodnevnom životu), rekla sam instruktorici koji je moj problem i ona je (nije mi to nikad rekla, ali sam osjećala da je tako) dio vježbi za cijelu grupu prilagodila mojim potrebama. Bila sam na više tretmana realisinga, na više seminara sistemskih konstelacija (i jedno i drugo kod Liddy Adlon, terapeutice iz Njemačke), puno, baš puno sam se bavila art terapijiom, (tehnika slikanja nedominantnom rukom i zatvorenih očiju). Bila sam i na jednom tretmanu bioenergije kod frendice, više slučajno nego s nekom namjerom, ali evo sad sam se sjetila i toga.
Da li je sve to pomoglo ili nije, iskreno... ne znam. I nikada neću znati... Ja vjerujem da je.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma