Pokazuje rezultate 1 do 50 od 178

Tema: Prirodna medicina i MPO - što možemo sami učiniti?

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ovo je moje iskustvo
    Evo da ostavim ovdje shemu po kojoj sam vjerovatno (nadam se) poboljsala kvalitetu JS.
    Prije prva dva postupka sam imala broj antralaca 3-5. AMH je bio 0.5, oscilirao je na max. 0.8.
    Imam dvije ostvarene trudnoce prirodnim putem, od toga jedan missed ab. Drugi spontani se desio u 5/2012 (ICSI trudnoca) i sad sam uz pomoc ICSI-ja u 24.tjednu trudnoce.
    prije ove kure sam imala losu stopu fertilizacije (uz sve to sam i low responder) sto je moguce i do same MPO ordinacije, no nakon toga sam kod dr. L ali i ovdje gdje sam uspjela imala odlicnu stopu fertilizacije..npr. zadnji put su se od tri dvije oplodile, ali treca je tako i tako bila mala i nezrela i nije bilo za ocekivati da ce se oploditi.

Par mjeseci nakon uvodjenja ‚rezima‘ se broj antralaca u prosjeku popeo na 8, cak sam imala cikluse s 10-12 antralaca. Tu i tamo sam imala cikluse s 5-7 antralaca, nikad ispod. Najvisi FSH prije ‘rezima’ je bio 12.5. Nakon toga svakako ispod deset, najcesce oko sedam, s tim da se i kvocijent FSH /LH poboljsao. Bio je prije oko 2.2-2.3, da bi spao na oko 1.4..sto je super.
    izgled menstruacije se promijenio..krv bi bila svijetla, a ne zgrusana kao sto je prije znalo biti..ovulacije uredne.
    uzimala sam i dhea 3x25mg cak i prije prvog postupka u 4/2011, no kod mene nisam vidjela od toga neke koristi, na kraju sam smanjila na 1x25mg jer mi je DHEA bez toga bio spod granice.
    Dakle od 5/2011 sam pocela uvoditi sljedece..
    Najprije sam pocela s
    Ujutro 2 suhe smokve iz maslinovog ulja
    Wheatgrass - 3 zlicice praha na casu vode (obadvoje dobro za revitaliziranje jajnika)

Vitex (pms free) – snizava FSH, uz njega mi se popravio kvocijent FSH/LH
    600mg coencym q10
    Prenatalni vitamini
    Cink 10-15mg
    500mg calcija
    Folna 5mg (zbog mthfr mutacije)
    U formi kure sam uzimala I inositol 2g (podijeljeno na ujutro I navecer), spade u grupu vitamin B

Pojacala sam unos proteina na kojih 50-60g dnevno, prije sam bila vise orijentirana na ugljikohidrate i voce/povrce – protein su bitni za regeneraciju celija uopce.
    u 1/2012 mi je utvrdjen nizi ferritin pa sam nekoliko mjeseci uzimala ferrosanol duodenal, od tada uzimam redovito i B complex. Mjesec nakon suplementiranja zeljeza sam ostala trudna, ali se desio spontani

Melatonin 3mg – neke japanske studije pokazuju da se on pozitivno odrazava na oksidacijski stress te da je stopa fertilizacije bolja nego u testnoj grupi. Pacijentice su ciklus ispred postupka uzimale 3mg melatonina.
    tko ga uzima na duze, ne bi bilo lose cekirati melatonin jer ako je melatonin u normi, moze djelovati kontraproduktivno, cak izazvati aovulatorne cikluse.
    Ja sam prije uzimanja cekirala melatonin koji je bio ocajno nizak, gore no u stare babe
    Dakle uz uzimanje Melatonina sam imala redovne cikluse kao i ovulacije.
    Po dogovoru s mojim MPOvcem sam ga uzimala sve do stoperice.

Gelee royale sam uzimala nekoliko mjeseci, no pred zadnji postupak nisam, sto je cak bilo i dobro, imunitet mi se srozao pa brijem da je prehlada i kumovala boljem ugnjezdjenju
    -----------
    nekako mislim da su wheatgrass i melatonin pogotovo kumovali popravljanju reproduktivne slike. pogotovo uz cinjenicu da se broj antralaca kontinuirano povecavao. cinjenica da sam low responder se nikad nije promijenila, ali zato stopa fertilizacije...
    da i nije uspjelo bi na kraju rekla da sam sve pokusala, ukljucujuci i suplemente i prirodne pripravke. koliko god neki pljuvali po njima.
    Posljednje uređivanje od Argente : 14.01.2014. at 17:24 Razlog: dodavanje quota

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •