Pokazuje rezultate 1 do 50 od 259

Tema: kako razmisljate?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Megalomanija mi je potpuno promašen pojam. Osim u slučaju da Optimist sebe ne smatra boginjom zimnice, a ja sebe proročicom koja gata iz pećnice.

"Megalomanija ili ludilo veličine označava patološko precijenjivanje sebe samog, svojih sposobnosti i mogućnosti. Pogođena osoba smatra se važnim političkim ili vjerskim likom, reinkarnacijom velike ličnosti, bogom, prorokom, ili slično, kao što je superjunak. Javlja se primjerice u sklopu paranoje, shizofrenije ili staračke demencije."

Šala, ali kužim što je Marta mislila, no i to je potpuno pogrešno. Nije Optimist imala u planu 80 staklenki, dogodilo se.
    Kako je Leonisa već rekla, nije stvar u rezultatu, već u putu i procesu, u interesu, stanju duha i obuzetošću nečim.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Megalomanija mi je potpuno promašen pojam. Osim u slučaju da Optimist sebe ne smatra boginjom zimnice, a ja sebe proročicom koja gata iz pećnice.
    Odvaljujem

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Šala, ali kužim što je Marta mislila, no i to je potpuno pogrešno. Nije Optimist imala u planu 80 staklenki, dogodilo se.
    Kako je Leonisa već rekla, nije stvar u rezultatu, već u putu i procesu, u interesu, stanju duha i obuzetošću nečim.
    Nitko nema u planu 80 staklenski zimnice, 3 kg kolača vikendom, projekt na kojem na kraju radi 20 ljudi i sl. stvari. Al se dogode jerbo zli crv megalomnije ruje i kopa dok mi blazneno nesvjesni toga pokušavamo realizirati neku stvar koja nam dobro zvuci u tom trenutku. Zato to tako zovem. Rezultat je magalomanski iako sve krene vrlo razumno.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Nitko nema u planu 80 staklenski zimnice, 3 kg kolača vikendom, projekt na kojem na kraju radi 20 ljudi i sl. stvari. Al se dogode jerbo zli crv megalomnije ruje i kopa dok mi blazneno nesvjesni toga pokušavamo realizirati neku stvar koja nam dobro zvuci u tom trenutku. Zato to tako zovem. Rezultat je magalomanski iako sve krene vrlo razumno.
    Ne mora biti nikakav megalomanski rezultat. Može uopće ne biti rezutata. Hm, možda ne govorimo o istoj stvari ili se ne razumijemo.
    Moj hiperfokus od ove jeseni nije rezultirao ničim velikim, već naprosto sudjelovanjem u nečemu, ali me drajvalo danima i noćima, toliko da nisam mogla biti normalno koncentrirana na ostalo, već sam se debelo morala pomučiti da ostale obaveze ipak kako tako izvršim.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •