Pokazuje rezultate 1 do 50 od 259

Tema: kako razmisljate?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    da, srce se uzlupa, a mozak pršti...
    Takav problem ima MM, on je kao hobotnica u mislima i što je najbolje sve te puteve odrađuje svakodnevno i uživa u tome....
    Noćima se budi i ne može spavati, a srce da ne govorim.

Kardiolog mu objasnio što se događa noćima: to je adrenalin u pitanju koji je prevelik i srce pumpa te se opterećuje...
    To se fogađa dok ti misli staaaaalno rade i to unaprijed 10 koraka, sto puteva u glavi i još ih istovremeno odrađuješ i noćima stvaraš nove...
    Dobio je tablete koje mora koristiti u takvim situacijama, smanjuju taj adrenalin koji se stvara da se sačuva srce, jer takav tempo nosi posljedice hoćeš-nećeš.
    Ovo je neko brzinsko objašnjenje...

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

stalno i neprekidno vrtim misli kao neke razgovore u glavi
    dijaloge i monologe
    ponekad se jako umorim od toliko riječi
    filmova paralelnih bezbroj
    i sve moram verbalizirati unutar sebe, ama baš sve- od dohrane do političkog prevrata, konflikata, zamišljenih dalekih putovanja
    a volim i bome ko u onom filmu vrtiti film što bi se desilo da sam u tom trenutku postupila ovako a ne onako...
    što se tiče npr. uputstava, letimično pročitam sve odjednom, krenem po svom, kad sam nesigurna u idućem koraku, vrtim po uputama
    kad igram novu igru, upute mi ne znače puno...
    moram početi sam proces igre i onda mi se razbistri kako i što

što s e tiče mira u mislilma, mogu ga postići
    ali se moram skoncentrirati
    dugogodišnja yoga mi je strašno pomogla u tome, iako mi je trebalo podosta vremena
    po nći znam redovno imati neka stanja ni sna ni jave, kao da malo sanjam a malo budno razmišljam
    ako me pak nešto veliko muči, nema govora o spavanju
    u stanju sam doslovno cijelu noć ležati zaklopljenih očiju i budnog mozga
    imala sam takvih mjeseci nespavanja, a jedna od prošlih noći je isto tako provedena
    e tada se mrzim

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    stalno i neprekidno vrtim misli kao neke razgovore u glavi
    dijaloge i monologe
    ponekad se jako umorim od toliko riječi
    filmova paralelnih bezbroj
    i sve moram verbalizirati unutar sebe, ama baš sve- od dohrane do političkog prevrata, konflikata, zamišljenih dalekih putovanja
    a volim i bome ko u onom filmu vrtiti film što bi se desilo da sam u tom trenutku postupila ovako a ne onako...
    što se tiče npr. uputstava, letimično pročitam sve odjednom, krenem po svom, kad sam nesigurna u idućem koraku, vrtim po uputama
    kad igram novu igru, upute mi ne znače puno...
    moram početi sam proces igre i onda mi se razbistri kako i što

što s e tiče mira u mislilma, mogu ga postići
    ali se moram skoncentrirati
    dugogodišnja yoga mi je strašno pomogla u tome, iako mi je trebalo podosta vremena
    po nći znam redovno imati neka stanja ni sna ni jave, kao da malo sanjam a malo budno razmišljam
    ako me pak nešto veliko muči, nema govora o spavanju
    u stanju sam doslovno cijelu noć ležati zaklopljenih očiju i budnog mozga
    imala sam takvih mjeseci nespavanja, a jedna od prošlih noći je isto tako provedena
    e tada se mrzim
    E, ovo kao da sam ja pisala. I imam doslovce isto iskustvo s yogom koje mi je pomoglo da donekle utišam svoj brbljavi mozak. Mentalne slike su mi slabija strana, ali glasovi ... uffff....

Isto potpisujem i za nesanicu, s tim da sam u mladosti znala ustati ako ne bih mogla zaspati, uzeti olovku i istresti misli na papir. To je redovito pomagalo, a događalo mi se kad sam trebala donijeti neku odluku (promjena posla je klasičan primjer) i tada bih crtala vješala i nizala argumente "za" i "protiv". Sad nemam vremena za nespavanje , a i godine donesu određenu vrstu stabilnosti koja je zapravo ugodna ako se ne bojimo starenja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •