Stranica 6 od 6 PrviPrvi ... 456
Pokazuje rezultate 251 do 259 od 259

Tema: kako razmisljate?

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Kanga prvotno napisa Vidi poruku
    a za neke druge znam zašto sam ih odlučila napraviti (npr. otići na informacije jer mi je važno djetetu i na taj način pokazati da brinem o njoj

Znači sve je zapravo isto, jedino je meni bolji osjećaj (a možda sam nekad i produktivnija) kad razmišljam na način da je to što radim moja slobodna volja i odluka, a ne nešto što se "mora" ili "treba".
    evo, baš ovako
    meni je nezamislivo da ne odvezem dijete na rođendan na koji želi ići jer mi se ne da
    uopće mi takvo što ne može biti predmet ozbiljnog razmišljanja

mogu i reći mm da mi se neda, i može i on meni reći da se njemu neda
    sve legitimno
    ali naposljetku neću sigurno dozvoliti da mi dijete zbog toga pati
    vjerujem da ni leonisa zbog svog osjećaja nije pustila da mala ostane doma

i da, i meni je lakše kad sebi u glavi posložim stvari tako da je to ono što ću obaviti jer je mojoj djeci važno da to obavim, iz onog ili ovog razloga
    naravno da se ne mora, ništa se ne mora

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

flopice, slažemo se

(nije važno za raspravu, ali baš za taj konkretan primjer - meni nije ni najmanje nezamislivo da dijete ne odvezem na rođendan na koji želi ići jer mi se to neda, ne da mi nije nezamislivo nego sam to barem nekoliko puta i napravila )

(što uopće nije tako loša statistika kad se uzme u obzir period kad su svi u razredu svakoga pozivali na rođendan, a kod nas su tri razreda bila u pitanju )

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

naravno da nije ostala doma, taj dan je isla cak na dva rodjendana

ko sto sam vec spomenula da lako odem putem "neproduktivnosti" i upadnem u hiperfokus, navucem se na nesto do krajnjih granica, end bijond :D kontroliram sebe i drzim djecu na prvom mjestu, no to ponekad ode u takvu krajnost da se moram podsjecati da zadovoljim i sebe.
    problem je onda opet izaci iz tog balona, al da mi napune baterije, napune.
    i bez beda kazem djetetu da mi se ne da citati joj film od 2h. ili s njom gledati neki crtic. ili bas tada s njom slikati vodenim bojama. kad ce mi se dati, budem, i to ucinim. ma koliko ona to jako zeljela i mozda zbog toga "patila".
    meni je to normalno stajaliste jer i mi smo ljudi, ne njohovi roboti. i ja imam svoje granice.
    to uopce ne znaci da necu biti tu uvijek za nju i njene potrebe, ali da i ja, kao i ona, imam svoje. a bome i zelje.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    naravno da nije ostala doma, taj dan je isla cak na dva rodjendana

ko sto sam vec spomenula da lako odem putem "neproduktivnosti" i upadnem u hiperfokus, navucem se na nesto do krajnjih granica, end bijond :D kontroliram sebe i drzim djecu na prvom mjestu, no to ponekad ode u takvu krajnost da se moram podsjecati da zadovoljim i sebe.
    problem je onda opet izaci iz tog balona, al da mi napune baterije, napune.
    i bez beda kazem djetetu da mi se ne da citati joj film od 2h. ili s njom gledati neki crtic. ili bas tada s njom slikati vodenim bojama. kad ce mi se dati, budem, i to ucinim. ma koliko ona to jako zeljela i mozda zbog toga "patila".
    meni je to normalno stajaliste jer i mi smo ljudi, ne njohovi roboti. i ja imam svoje granice.
    to uopce ne znaci da necu biti tu uvijek za nju i njene potrebe, ali da i ja, kao i ona, imam svoje. a bome i zelje
    .
    X.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Storma prvotno napisa Vidi poruku
    Flow je stanje koje zovem "surfam na dobrom valu" i tada mogu čudesa. Obično rješavam stvari, stvaram, ganjam ljude okolo bičem/rješenjem nekog problema/nečim. I oplahujem sve oko sebe beskonačnom ljubavi. To mi je najdraži dio.
    Hiperfokus je fokusiranje na nešto što radim u tolikoj mjeri da sam u stanju isključiti sve oko sebe. Radim na nečemu ili razmišljam (tu se učas isključim). Ali u tome na neki način sagorijevam, i samo sam zadovoljna kad je gotovo, nema tog osjećaja spajanja sa svijetom i Svemirom i beskrajne Ljubavi.
    Super opis!

Mene najviše oduševljava reakcija drugih ljudi na mene kad se nađem u tom "flowu", ko da svakoga kome se obratim povućem u taj flow, pa flowaju skupa sa mnom

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

jeste li impulszvni?
    U mladosti sam bila, i to strašno, i to je često bio veliki izvor problema koje sam stvarala prvenstveno sama sebi.

Danas više nisam impulzivna. Ali trajalo je, stvarno godinama, da svoje emocije i impulzivna reagiranja stavim pod kontrolu.
    Makar i danas ponekad osjetim kako mi navire, točno osjetim, tu je, sad će, samo što ne eksplodira, ali se više ne dogodi i točno osjetim olakšanje kako sam stvar uspiješno riješila propustivši onu nagonsku reakciju koja još uvijek negdje čuči u meni - odmah na prvu loptu.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

moram reci da sam nakon ovog topika pocela kontrolirati misli.
    cak ih uspijevam utisati i na tren cvijetasto blejati. ok, to traje sekundu ili dvije, ali treningom do novih postignuca i uspjeha

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Meni se čini da si se ti nakon ovog topika dobrano forumaški cvijetasto zblejala

Meni je draže kad ti ne kontroliraš misli, tada puno (i lijepo) pišeš

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

moram reci da sam nakon ovog topika pocela kontrolirati misli.
    cak ih uspijevam utisati i na tren cvijetasto blejati. ok, to traje sekundu ili dvije, ali treningom do novih postignuca i uspjeha
    a ja moram reći da je meni baš bilo nekako prazno kad te nije bilo
    čak sam jednom zamislila jedan čitavi scenarij, slike u glavi jedna na drugu, nije za javnost
    eto, blesavog li mozga kuda nas sve može odvesti...

Stranica 6 od 6 PrviPrvi ... 456

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •