Moj sin je bio taj koji uzrokuje fajt, i to nimalo benigno. Iako sam vidjela, upozoravala, radila kući s njim...ja nemam daljinski da mogu riješiti situaciju u vrtiću. To trebaju tete. Naravno da sam išla na višu razinu, ali proces promjene je vrlo spor (i kod djeteta i kod teta). Moj ih sin nije dočekao, i jedino rješenje je bilo maknuti ga iz vrtića (sretno se poklopilo pa sam mogla).

Ali što bi bilo da sam ja negirala problem?
Uz sva moja nastojanja nisam puno napravila. A još uz to da napomenem, tete su divne, malo štekaju s granicama ali inače im nemam zamjerke. Jednostavno nisu znale kako hendlati moju beštijicu. Na gubitku su bili on, one, a i svako dijete kojeg je dograbio kad bi ga ispustile iz vida.

Poanta ovog posta: jako je bitno što tete zaista misle, mogu one jednom, dvaput reći/napraviti kako bi trebalo. Ali oni su s klincima svakodnevno puno sati, prije ili kasnije pokažu svoje prave stavove.
Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
Baš vas briga da li tete misle da je normalno ili nije....Ako jedno dijete ugrožava i maltretira ostale, to treba riješiti.

Ako kažu da je normalno, pitaj ti da li moraš razgovarati sa stručnom službom ili ravnateljem/icom da se to riješi.... Nemoj se dizati na stražnje noge, samo istjeruj svoje pravo. Tvoje dijete ima pravo na mir i neometani boravak isto kao i svi ostali.

Dalje - ako ima još djece koja su na udaru istog tog djeteta, udružite se i pritisnite ih, pa nek vide da vam nije svejedno u kakvoj atmosferi borave vaša djeca. Nek se češu po glavi roditelji zlostavljača, a ne svi ostali.