-
Ja sam operirala miome na maternici, prije godinu i pol dana. Miomi se u principu ne operiraju ako ne smetaju, a ja sam imala submukozni miom radi kojega sam imala užasne bolove za vrijeme menstruacije i jaka menstrualna krvarenja. Kad sam ga već operirala, maknuli su mi i dva intramuralna (unutar maternice smještena) mioma koja sam imala.
No, nakon operacije meni su ponovo narasli miomi
nisam imala nikakve probleme, i to sam saznala na redovnom ginekološkom pregledu. Pala sam u totalnu komu jer sam planirala i pokušavala trudnoću. Doktorica mi je rekla da mogu pokušati ostati trudna, tako sam i napravila jer za novu operaciju nisam vidjela nekog smisla. I eto, sad sam trudna, imam tri velika mioma, na mirovanju sam od početka, prognoze su ispočetka bile prilično loše a sada su nešto bolje. Dr. Hafner na Svetom Duhu mi je rekao da, iako je uvriježeno mišljenje da miomi jako smetaju trudnoći, praksa pokazuje da baš i nije tako, te da većina trudnoća sa miomima završi potpuno uredno - te da se koncentriram na trudnoću a ne na miome.
Dakle, tvoja prijateljica može operirati miom, a može se i dolučiti na trudnoću bez operacije - odluka jako ovisi i o tome kako je miom smješten i radi li joj neke probleme. U trudnoći će joj miom sigurno neko vrijeme rasti, ali se isto tako jako vjerojatno može dogoditi da se rastezanjem maternice miom potpuno rastege i izgubi pa će nakon trudnoće biti kao da ga nije niti imala. U svakom slučaju, treba se savjetovati s doktorom.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma