Pokazuje rezultate 1 do 50 od 142

Tema: Djeca i ekrani (kompjuteri, mobiteli i slično ...)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čestitam Vedranu

a kod nas danas još jedan ekranski pritisak, želi smartphone, gotovo sve cure ga u razredu ga imaju pa hoće i ona. I do sada se prvi put sjetila upotrijebiti argument da će ga kupiti sama jer ima novce koje je dobila od baka, deda ...
    Ovo zapravo nema veze s ekranom nego s time da hoće ono što svi imaju. Realno joj novi mobitel ne treba, onaj koji ima služi joj za zvanje i ništa joj drugo ni ne treba na njemu. Sve ostalo ima na tabletu. No cure u školi imaju smartphone pa sad hoće i ona.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    čestitam Vedranu

a kod nas danas još jedan ekranski pritisak, želi smartphone, gotovo sve cure ga u razredu ga imaju pa hoće i ona. I do sada se prvi put sjetila upotrijebiti argument da će ga kupiti sama jer ima novce koje je dobila od baka, deda ...
    Ovo zapravo nema veze s ekranom nego s time da hoće ono što svi imaju. Realno joj novi mobitel ne treba, onaj koji ima služi joj za zvanje i ništa joj drugo ni ne treba na njemu. Sve ostalo ima na tabletu. No cure u školi imaju smartphone pa sad hoće i ona.
    Ovako je na isti način naš mlađi sin kupio sebi smartphone sad za Božić, od ušteđevine. Ima stariji brat (i on ga je lani kupio od ušteđevine) pa je htio i on. Za sada nisam primijetila baš da to zlorabe. Znalo mi je ići na živce kad su u 10 navečer prštale poruke, pa sam rekla da mobiteli imaju noćiti u hodniku, pored fiksnog telefona, na punjaču ili bilo gdje ali ne pored kreveta. Obrazloženje - elektromagnetsko zagađenje (ali nije ni to bez vraga...).

Kako god bilo, sad su svi naši mobiteli noću izvan spavaćih soba. Da ja ne mislim je li kome od mojih dječaka palo na pamet do ponoći igrati igrice ili visiti na wifiju - nema šaMse!

Ont. - mislim da sam već negdje pisala kako je moj stariji u prvom polugodištu napravio zadaću iz kemije - kristalizacija soli iz zasićene otopine: budući da pokus još nije bio gotov, on je ostavio doma uključen laptop s kamerom i to pored prozora da ima dovoljno danjeg svjetla, pomoću smartphonea se povezao na laptop (ima program za daljinsku administraciju) i pokazao profesorici kako ide pokus u realnom vremenu! JOš je sat postavio u dosegu kamere, da ga se vidi! Cirkus! I što da im čovjek onda kaže o korištenju ekrana??? Meni to nikada ne bi palo ni na kraj pameti, ali ova djeca su iz jedne druge vreće. Moram dobro paziti KAKO im postavljam ograničenja, jer mi obično kažu "ma ne znaš ti to..." i obično su u pravu. Ne stignem ih slijediti.

Daklem, tatek, ne čudi me što i tvoj sinek bere bodove na natjecanju iz informatike - moj nije išao ni na pripreme u školu (bio dva puta) nego je samo nas doma pitao da mu pokažemo konverzije binarni-decimalni sustav, malo o heksadecimalnom i sličn. Logičke sklopove rješava bez problema i baš je priprdavao da na testu uopće nije bilo takvih stvari, da je bio prelagan (ali ga to nije spasilo da napravi neke početničke greške itd.)

Ima tih primjera brdo (ta djeca pomažu profesorima kod prezentacija, hardvera i koječega - definitivno se bolje snalaze s elektronikom od cijele starije generacije svojih nastavnika i roditelja).
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 22.01.2014. at 08:18

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •