Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Kako smanjiti kolicinu mlijeka?

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno Kako smanjiti kolicinu mlijeka?

Mi se susrecemo s novim "problemom", pa mi treba savjet da li cinim dobro.

Uspjeli smo uvesti dojenje svaka 3 sata. Nudim mu 1 cicu po podoju i cekam da je u potpunosti isprazni. Prije podoja se malo izdojim iz te cice, jer je pretvrda i bolna, a i zato da nema grceve od prednjeg mlijeka.
    To funkcionira dobro. Drzi ga sitim 3 sata, nema grcice, sve 5, osim mojih prepunjenih sisa Mislim da ih (sise) najvise zbunilo to sto su sad u "pogonu" svakih 6 sati, a ne kao prije obje cice svaka 1.5-2 sata.

Ja se izdojim malo (rucno) kad me boli, kad su tvrde i prepunjene. Tek toliko da smanjim pritisak.
    Da li je to dobra strategija za smanjenje kolicine mlijeka?

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Lulu, dok ti se ne javi koja savjetnica...
    Kolicina mlijeka ce ti se sama izregulirati prema potrebama djeteta. Vecinom za to treba, mislim, 6-8 tjedana, znaci brzo
    Pokusaj sto manje izdajati da ne saljes krivu poruku organizmu da proizvodi vise mlijeka.
    Prednje mlijeko nije zlo, ono sluzi da se beba napije, a nema dokaza da je krivac za grceve.
    Prevladava misljenje da je za grceve kriv nezreo probavni trakt.

Moj je imao grceve svega 10-tak dana i spontano su prestali, mozda je i kod tvoje bebe tako (a ne da je zasluzno izdajanje prednjeg mlijeka).

Nadam se da sam pomogla, bar malo.

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Da, zato i pitam za to izdajanje. Ne bi htjela jos vise povecati kolicinu mlijeka, ali su tako tvrde, kao kamen. A i kako sam imala neku malu upalicu kanalica, bojim se da se sve ne zakomplicira mastitisom.

Ovo za prednje mlijeko, ne znam ni sama, ali ovu noc (izdajala sam to prednje mlijeko) nije imao nikakve grcice. E sad, jel od toga, ili nesto trece. Ne znam. Ja sretna da sam odspavala 3x3h

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Radiš dobro. Treba izdojiti malo, da popusti napetost i neugoda.

Koliko mokrih pelena dnevno imate? Kako je do sada dijete dobivalo na težini?
    Koliko u prosjeku traje podoj?
    Kakve je konzistencije stolica i koliko često je dijete ima u 24 sata?
    Posljednje uređivanje od BusyBee : 26.01.2014. at 12:31

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Dobio je 1600g u 1 mjesec (od najnize tezine). Ima oko 6 pokakanih pelena. Uvijek su zute sa sjemenkicama. Nekad malo vodenije, nekad malo gusce. Jucer, kad sam uvela taj rezim da izdojim prednje mlijeko, je imao vecinom samo gusce zute stolice.
    Podoj traje oko 20 min. Na obje ili jendoj dojci, uvijek isto vremenski jede. Sam se skine s dojke. Poslije mu ponudim jos malo, ali vecinom nece ili spava.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Onda bez brige nastavi ovako kako sad radiš.
    Sve se čini ok. (nisi napisala broj mokrih, ali ako ih ima koliko i pokakanih, to je dovoljno)

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Mislim da sve radis u redu. Ako te prsa bole, samo malo izdoji, tek toliko da smanjis pritisak. Inace caj od mente pomaze u smanjenju kolicine mlijeka, ili malo persina.

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Mislim da je isto pokakanih i popišanih pelena. Uvijek su mu pune pelene, pa valjda i br 1 i 2 napravi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Menta i peršin mogu i zaustaviti laktaciju.
    Lulu-mama nema nikakvih problema s većom laktacijom, a da bi trebala posezati za biljkama da smanji laktaciju.
    Ne savjetujemo ih niti ženama koje imaju puno većih i ozbiljnijih problema s jakom laktacijom.

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ok, samo ću nastaviti malo izdajati kad su pune dojke, pa će se valjda kroz par dana uhvatiti ritam.
    Važno mi je samo da znam da s izdajanjem neću navući još mlijeka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako samo malo izdojiš, nećeš navući još mlijeka, bez brige.

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Naravno da moza, zato sam napisala malo persina i caj od mente. To je inace savijet koji daje moja lokalna LLL voditeljica, i niti jedna zena nije izgubila mlijeko radi umjerene konzumacije.

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    Menta i peršin mogu i zaustaviti laktaciju.
    Lulu-mama nema nikakvih problema s većom laktacijom, a da bi trebala posezati za biljkama da smanji laktaciju.
    Ne savjetujemo ih niti ženama koje imaju puno većih i ozbiljnijih problema s jakom laktacijom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Yummy_mummy, ovo je Rodin forum, sve savjetnice su upoznate s korištenjem ljekovitog bilja u svrhu smanjenja i povećanja količine mlijeka i naš je dogovor da se ne preporučuju kao prvi savjet, na prvu lopticu nego u iznimnim, izvanrednim situacijama. Ova situacija to svakako nije i ovaj jednostavan pomak u načinu/ritmu dojenja je sasvim dovoljan u ovoj konkretnoj situaciji.
    I kad ovako reagiram(o), to je više zbog neke druge mame koja je sama za sebe zaključila da ima isti problem, da je upozorim(o) da se ne samotretira biljkama prije nego s nekim ne prođe osnove i ne prilagodi način dojenja svom problemu i pokuša ga riješiti tako.

Ja osobno imam masu iskustva s ljekovitim biljem, osobno sam ga koristila i u mom dojećem iskustvu koje nikako ne bi bilo ovoliko uspješno bez pomoći biljaka, tako da nemam nikakvih predrasuda ili ograda za korištenje biljaka, ali kad je to zaista potrebno.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

lulu-mama, cure su ti sve napisale, ja se samo javljam kao supatnik , imala sam isti problem. Tada, kada sam se raspitivala o tome kad se ponuda i potražnja ustale, kod većine cura to je bilo s cca 3 mjeseca, poklopilo se tako i kod mene. Situacija će biti bolja svakim danom, vidjet ćeš, moći ćeš i prestati izdajati prije podoja, a s vremenom će ti cice prestati biti kao kamenje. Meni su još i nekontrolirano curile kad bi se prepunile, ali i to se postepeno smanji i prestane. Sretno!!!

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj phiphy prvotno napisa Vidi poruku
    Meni su još i nekontrolirano curile kad bi se prepunile,

Joj, tako i meni. Probudi me po noci kad cure. Probudim se sva mokra od mlijeka. Obavezno mijenjam majice svako malo, jer grudnjake i jastucice ne nosim.

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Ne razumijem kakve sad to ima veze sto je to rodin forum. Mislila sam da roda, kao i LLL uvijek zapravo idu "uz dlaku" kao organizacije. Ne razumijem odakle ovakva reakcija, no dobro. I ja sam isto tako upoznata sa djelovanjem biljaka na laktaciju, i cak sam sama, kao dojilja, ponekad si znala priustiti juhicu sa persinom ili caj od mente, jer sam ih se pozeljela, bez straha i rizika da cu ostati bez mlijeka. Kao sto sam prethodno napomenula, nisam preporucila zeni da se predozira tim biljkama, niti umanjila icime savijet koji si joj ti dala. Ne znam stvarno odakle takva tvoja reakcija, no dobro. Necu se vise mijesati.

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    Yummy_mummy, ovo je Rodin forum, sve savjetnice su upoznate s korištenjem ljekovitog bilja u svrhu smanjenja i povećanja količine mlijeka i naš je dogovor da se ne preporučuju kao prvi savjet, na prvu lopticu nego u iznimnim, izvanrednim situacijama. Ova situacija to svakako nije i ovaj jednostavan pomak u načinu/ritmu dojenja je sasvim dovoljan u ovoj konkretnoj situaciji.
    I kad ovako reagiram(o), to je više zbog neke druge mame koja je sama za sebe zaključila da ima isti problem, da je upozorim(o) da se ne samotretira biljkama prije nego s nekim ne prođe osnove i ne prilagodi način dojenja svom problemu i pokuša ga riješiti tako.

Ja osobno imam masu iskustva s ljekovitim biljem, osobno sam ga koristila i u mom dojećem iskustvu koje nikako ne bi bilo ovoliko uspješno bez pomoći biljaka, tako da nemam nikakvih predrasuda ili ograda za korištenje biljaka, ali kad je to zaista potrebno.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Isto se jedno 2-3 mjeseca budila utopljena u vlastitom mlijeku pa sam malo izdajala da olakšam i onda se sjetila to spremati u zamrzivač pa si napravila zalihicu. Dobro je došla kad sam poželjela malo odmora.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj lulu-mama prvotno napisa Vidi poruku

Joj, tako i meni. Probudi me po noci kad cure. Probudim se sva mokra od mlijeka. Obavezno mijenjam majice svako malo, jer grudnjake i jastucice ne nosim.
    Isto i kod mene, po noći sam se budila u lokvi mlijeka, nepropusna podloga je na kraju trebala meni, a ne bebi. Ni meni grudnjaci i jastučići nisu pasali . Ali s vremenom sve dođe na svoje i to onda bude pravo olakšanje .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •