-
Problem s razdjelnicima grijanja
Dakle, živim u zgradi sa centralnim grijanjem o kojem brine HEP
Lani su nas doslovno natjerali da ugradimo te nesretne razdjelnike jer od iduće godine će to kao biti obavezno,a sada je zadnja šansa da dobijemo nekakvu subvenciju.
I ugradili smo, što drugo?
Dogovoreno je s tvrtkom TI-san koja se tada jedina bavila s tom ugradnjom da će ugraditi razdjelnike i to po cijeni od 250 kn po radijatoru.
Ako platim gotovinom odjednom, onda ide još 10% dole.
Na prezentaciji nam je objašnjeno kako je to super i da će ušteda na računima biti minimalno 20%
U ljeto prošle godine kreće ugradnja.
Na stranu to što su mi uništili kupaonski radijator i morala sam kupiti drugi, a izvjesni gospodin Fruk koji je vlasnik Ti-sana i dao je posao podizvođaču nikada nije došao do mene da vidi štetu, a obećao je.
Nakon što je sve ugrađeno, stižu računi i to 25% veći.
Uz popust za keš sada svaki razdjelnik košta 300 kn 
...i ajde sve to čovjek nekako proguta jer nada se uštedi.
I tako stižu prošli tjedan računi za prosinac.
Meni 750 kn za 40 m2 stana s tim da mi je kupaonski radijator stalno isključen.
Prošle godine mi je najveći račun bio 500kn a jako dobro se svi sjećamo kakva je zima bila.
Susrećem susjede po hodnicima i liftovima i svi kukaju.
Predstavnik stanara saziva sastanak na koji dolazi g. Fruk i ko debilima nam objašnjava kako štedjeti.
a činjenica je da je energije potrošeno daleko manje, a računi su 50% pa i više veći.
Susjeda koja ima isti stan kao moj kaže da je imala kompletno isključeno grijanje u stanu i da joj je došao račun od 610kn.
Tko je tu lud?
Gledam te aparatiće i na njima je nemoguće išta saznati.
Ne mogu kao na npr satu od struje ili vode sama očitati potrošnju, početno stanje i završno, ne to je nemoguće.
Ti- san ih sam navodno daljinski očitava i to naplaćuje 25 kn po radijatoru.
Druga susjeda kaže da je zvala HEP i pitala odakle toliki računi, a oni su je otkantali nek zove TI-san, kad je zvala TI-san oni su je otkantali nek zove HEP
...i tak se oni s nama loptaju.
Pod krinkom nekakvih zakona koje kakti EU propisuje namagarčili su nas do daske.
Kome da se žalimo?
Državni inspektorat je ukinut i ja zaista ne vidim rješenje ovog problema.
Ispada da TI- san može raditi kako i što hoće, a uz sve je i monopolist.
Imate li iskustva ili savjeta što činiti jer ovakvi računi su teška pljačka.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma