Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 92 od 92

Tema: Teta u vrtiću prebacuje dijete preko ograde

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ili netko tko živi preko puta vrtića pa svašta vidi - kao na primjer moja mama koja se često zgraža nad stvarima koje vidi da se događaju u vrtićkom dvorištu, ali eto ne kuži se u kamere i jutjub pa ne publicira.

Joj da, moja sveki živi preko puta jednog vrtića (ne našeg), i joj, svašta priča....Mogu se samo nadati da tako da nije i kod nas.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam oko ovoga snimanja totalno podvojena

ono, nije mi lijepo ovako to javno staviti, tko zna kakve su okolnosti bile (iako, možda ne postoje okolnosti koje bi opravdavale ovakvu situaciju)
    a opet... možda bi nam bilo svima bolje da smo malo angažiraniji i oko slučajeva koji nas se ne tiču
    pa bi vlasnici pasa skupljali govna za svojim psima, pa roditelji ne bi tukli svoju djecu, pa klinci ne bi trgali stolce u tramvajima...

ne znam...
    Primjeri koje navodiš su ipak drugačiji. Teta nije tukla dijete, niti je uništavala, imala je samo drugačiju procjenu od snimatelja za što je dijete sposobno.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma ja govorim o snimanju koječega općenito

a, možda će roditelji djeteta biti zahvalni, tko zna

a sad vidim da je stigao i novi moment: da je snimateljica bila na forumu

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ma ja govorim o snimanju koječega općenito

a, možda će roditelji djeteta biti zahvalni, tko zna

a sad vidim da je stigao i novi moment: da je snimateljica bila na forumu
    gdje, gdje?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

zapravo se čini da je pokretačica topika - snimateljica

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pomi, evo:

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    koji je cilj osobe koja je stavila link tu?
    nije bila na forumu skoro dvije godine.
    po nicku na forumu i na youtube-u pretpostavljam da se radi o istoj osobi.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    gdje, gdje?

vidi fakat. ovo postaje interesting.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pa, potrudila se, očito je bila zbilja potresena
    ja bih mogla napraviti slično da vidim zlostavljanje djeteta, ovo mi je bezveze.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Tash, pravi si inspektor
    Nije ni čudo, uostalom

no ponavljam, meni ova situacija uopće nije strašna. sigurna sam da je teta znala koga šalje po igračku, sigurno ne najnespretnije dijete u vrtiću.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja se slazem s vecinom da nasa djeca se veru, skacu, vise s koje god visine, ali ipak ovo mi nije bas drago
    1. ako je djete preslo s te visine na drugu stranu znaci moze odluciti i ne vratiti se. ne znam kako bi izgledalo da je dete preslo na drugu stranu i odlucilo odsetati. ovo se pitam jer je moje djete uhvaceno u bjezanju iz vrtica bas na takvoj ogradi. samo eto nije bas bio bistar, on je dao lopovsku za klinca koji je bio dvostruko tezi, a bome i dosta visi od njega
    da li bi teta odlucia istu tu ogradu preskociti i ostaviti drugu djecu, da li bi bisla kroz vrata i koliko su udaljena i sl.
    2. ne znam kako bi se osjecala da sam otvorila link i vidjela moje djete kako izvodi ovu vratolomiju i tetu koja razgovara na mobitel.
    3. zapravo mozda me jos i najvise smeta taj mobitel, kao i pitanje di je jos jedna teta?

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

situacija jasna kod dan.
    Pokretacica topica slucajno snimi propust tete u vrticu jer zivi nadomak vrtica.
    Onda razmislja gdje bi to mogla dobro iskoristiti i izazvati zgrazanje, pa sa sjeti da ima account na Rodi i da ce Rode sigurno odreagirati sa zgrazanjem. Istina da joj je sigurno trebalo par sati da se sjeti zaboravljene lozinke, ali post je tu i mi ga komentiramo.

moje misljenje je da ovo treba zakljucati.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A šta je između te dvije ograde?
    Jel taj prostor siguran.
    ja si samo mislim kako bi moj predškolac možda odlučio malo prošetati i samo vidjeti šta još ima preko ograde.
    Iskreno od te ograde mije gore što je odšetala na drugu stranu i dalje klafrajući a klinci su otišlina penjalice.
    I što se penjanja tiče moji nema gdje se nisu popeli, na koje visine i prepreke ali to je sve bio prostor koji je bio primjeren njima.
    A u ovom slučaju ograda to nije, ona je tu da nešto ogradi. Uostalom lijepo su tete objasnile onom tati, to se pred djecom ne ne radi, to im se ne pokazuje jel im u svakom momentu može pasti napamet da sami bez nadzora to isto naprave.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja bi mislim da ovom dijetetu ovo nije prvi put da se ovako penje, niti je prvi put teti da dijete prima.
    Izgledaju uigrano.

Treba zaustaviti da se ponavlja, jer kad ovaj spretnjakovic ne bude u vrticu, mogla bi poslati nekog nespretnjakovica i eto ti belaja.

Ova snimka ce postat viralni hit jer smo narod koji se voli zgrazat, a ne djelovati.

Teta ce imati vremena da smisli dobru spiku; da se odmah islo u ravnateljice imala bi manje sanse za proci nekaznjeno... iako je i to diskutabilno, vjerojatno bi se zataskalo.

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

I mi smo imali ogradu slične visine oko vrtića i svi smo je na ovaj način preskakivali. Nisam čula da se ikad dogodila nesreća. No naravno, mogla se dogoditi. Penjalice u mnogim vrtićima i dječjim igralištima su slične visine i povremeno djeca s njih padnu i ozlijede se. Ipak nismo još zabranili da se djeca na njih penju, srećom. Osobno mislim da jako pretjerujemo s tom panikom oko djece, i da sam na mjestu ove odgajateljice ne bih pustila dijete da se tako penje zbog straha da me netko ovako optuži, a ne zbog straha za dijete, jer mislim da je mala šansa da mu se nešto dogodi.
    Jedino što me smeta u priči je mobitel.
    na tragu pomikakinog posta.
    nije ontopik, al i ne znam što bi se više trebalo pričati ontopik.
    http://www.jutarnji.hr/ne-zele-nenam...aneta/1143394/

poglavlja oko pristupa odgoju djece

Arhitektura Kopenhagena je prekrasna i očekivala je vesele, šarene, tople jaslice i zainteresirane, posvećene tete. Međutim, dijete je upisala u zgradicu nalik baraki, sa sivim zidovima i podovima, bez boja, igračaka i crteža, a čuvale su ga tete koje jedva da su se bavile djetetom.

- Danci vjeruju da djecu od ranih nogu treba odgajati da budu individualci, da se trebaju brinuti sami o sebi i animirati se. Danske mame ne trče za svojom djecom i ne viču “nemoj, nemoj, pazi, past ćeš”. One vjeruju da mora pasti i da će tako naučiti. U prvim jaslicama mojeg sina, koji je jedva imao dvije godine, smatrali su da je u redu da izlazi bez kape po snijegu i kiši te da promrzne i pokisne jer sljedeći put sigurno neće zaboraviti kapu - priča Wolsperger Danilovski.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Čini mi se da nas je ovaj topik standardno podijelio prema odnosu prema prepuštanju kontrole.
    Tabori: control-freakovi i ne-control-freakovi :politički_nekorektna:

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

meni je ok ovo što Danac piše

ali ovo je ipak ograda od 2 metra

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

meni je ok ovo što Danac piše

ali ovo je ipak ograda od 2 metra
    nisi sve pročitala. npr kako bebe spavaju ispred vrtića u kolicima na minus 10

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

znam, to je stari tekst
    čitali preko nekoliko puta

i ja sam svoje ostavljala da spavaju vani
    nego kako

ali, velim, ovo je visoko

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To što ova žena piše o Danskoj (općenito) je na n mjesta na internetu popljuvano kao teške gluposti.

Inače, svaki roditelj ima pravo biti ili ne biti control freak i prepuštati svome djetetu kontrolu ili ne prepuštati - to je zaista njegova stvar i odgovornost; u ustanovi međutim svatko ima pravo očekivati da osoba koja bi trebala paziti na djecu ne dopušta da dijete izlazi izvan ograde vrtića, da ne dopušta penjanje po stvarima koje za to nisu namijenjene i da ne priča na mobitel u situaciji u kojoj bi trebala imati djecu pod kontrolom.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Da ne ponavljam već rečeno, potpisujem Tashunicu.

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Meni se ne sviđa ovakvo zlurado naslađivanje i potajno snimanje - zašto nije lijepo reagirala ako je mislila da je dijete ugroženo? Ne, ona govori hihihi, kako ćeš dobiti otkaaaaaz i uživa.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Tash, pravi si inspektor
    Nije ni čudo, uostalom

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj chris blue prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se ne sviđa ovakvo zlurado naslađivanje i potajno snimanje - zašto nije lijepo reagirala ako je mislila da je dijete ugroženo? Ne, ona govori hihihi, kako ćeš dobiti otkaaaaaz i uživa.

slažem se

kao mama svom sinu svašta dozvolim,

da sam mu učiteljica 90 posto od toga što doma radi ne bih .

a revna gđa snimateljica il itko već je je mogla sa tom snimkom pokucati na vrata vrtića i probat tako riješiti situaciju a ne ovako, ovo nije dobronamjerno
    ni prema teti ni prema djeci

plus ne idi se nikakva igračka, već dijete koje se penje po ogradi i ona ga hvata

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa zato si i mislim da je pokretačica topika - snimateljica
    jer samo ona zna što je prethodilo
    mi ne vidimo nikakvu igračku ni ništa
    samo ona koja je bila tamo

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj chris blue prvotno napisa Vidi poruku
    Ja to uopće ne bih mogla snimati, ne bih se ni sjetila toga,
    prva bi mi instinktivna reakcija bila ne da se naslađujem tuđem možebitnom otkazu nego da se postavim sa svoje strane ograde i stojim ispod klinca, za slučaj da se ovaj posklizne pa da ga hvatam.

Uz obaveznu spiku s tetom - ajme, nemojte ih više slati, a šta da se malome omakne prečka ispod noge pa padne, brrrr, previsoko je...
    Inače, ne trčim za svojom djecom uz te povike - nemoj i pazi, spretni su, i ne zgražavam se na svaku glupost, tipa, poslala je vani dijete od pet godina da pokupi igračku, pustila ga da se penje, pa šta, svašta je žena već vidjela i valjda zna procijeniti tko je kakav...
    ovdje mi je samo malo skeri ta visina, to bi me natjeralo na malo veći oprez sigurno.

A najgore, najgore od svega mi je snimanje, da ti danas ne znaš više tko će te gdje snimiti, što ćeš gdje reći, napraviti, tko prisluškuje i špijunira i kad ćeš završiti na netu, na uvid cijelom svijetu.

Svi griješimo, svugdje, i doma, i vani, i na poslu, nemoguće je da ne pogriješimo,

a je li potrebno baš svaku pogrešku podastirati cijeloj zemaljskoj kugli?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja bih npr. svoju bebu bez problema isfurala i na -20 da spava u kolicima. Prijateljica je zbog toga izmedju ostalog odustala od posla siterke u Svedskoj, njoj je to bilo nepojmljivo.
    Ali jedno je sta mi radimo sa nasim detetom a drugo je kad ih ostavimo nekome na cuvanje. Nekome ko bi trebalo da pazi njih 20+ uz odredjena pravila.
    Iako bih ja moje dete pod mojim nadzorom pustila da se penje na ovakvu ogradu, nikako mi ne bi bilo drago da to radi u vrticu. Ili sa bakom.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

A što se snimanja tiče ni meni se ne dopada takav način. Možda bih tome pribegla da svaki dan prisustvujem nečemu neprimerenom, da to prijavljujem a nikakvog odziva nema, možda onda.
    Ja sam jednom iz hodnika vrtića videla kako jedna teta udara i viče na dečkića koji se upiškio u gaće. I zapravo sam mogla sve da snimim jer mi je u tom trenutku u ruci bio telefon i uključena kamera (jer snimim jelovnik i oglasnu ploču ponedeljkom, da znam šta nas čeka te nedelje u vrtiću). Nisam snimila, bilo mi je glupo nekako. Ali jesam rekla mami tog malog. Kad već nisam imala hrabrosti da kažem vaspitačici da sam je videla.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mene to snimanje uopće više ne čudi, u današnjem vremenu, nove generacije tako rade, to im je dio života i svakodnevice.
    Snimanje samih sebe, snimanje drugih, stavljanje na face, you tube....to je toliko normalna pojava da me uopće ne čudi da se žena sjetila snimiti i staviti online.
    Ja ne bih, osobno sam totalna suprotnost tim novim trendovima objavljivanja slika i snimaka online..
    Uglavnom, ne čudim s tome jer je to javno objavljivanje svuda oko nas.

Zašto je stavila na Rodu pa evo točno u sridu među roditelje, e sad da li je ona 'anti Roda' pa uživa u našem čuđenju ili je jednostavno željela upozoriti na tu tetu, ukoliko se ne javi, to će ostati tajna ovog topica

A iskreno se nadam da će snimku pokazati ravnateljici vrtića jer to bi bilo jedino dobro koje bi proizašlo iz njene snimke.

ps. A možda je i ovo nečija teta od koje forumašice pa eto, da se zna što im je teta radi
    Posljednje uređivanje od oka : 22.01.2014. at 12:35

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Jedina stvar koja mi se ne svidja je ta sto teta laje na mobitel za vrijeme kad treba raditi, sto snaci da nije 100% koncentrirana na ono sto se dogadja oko nje. Sto se tice penjanja, osobno sam misljenja da djeca previse vise za ekranima, a premalo se penju, trce, skacu po lokvama, blatu i slicno. Sve je to dio djetinjstva i odrastanja. I u cemu je razlika ako se mali penje po penjalici, drvetu ili ogradi? I ako padne, pa sto ako padne? Djeca se penju i padaju. Odgajateljica je bila tamo i pratila sto se dogadja. Pridrzala je malog. Da se radi o mome djetetu, skinula bih joj kapu i zahvalila sto nije ukocena. Jedino, eto, mobitel joj zamjeram.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

sta je samo meni zasmetalo sto je nastavila pricati i okrenula im ledja?

mislim ok, bila je na mobitelu. svakakav scenarij moze biti zasto je bila na mobitelu.
    ok, klinci su se popeli, nije ni prvi ni zadnji.
    ona nije vidjela kad su se poceli penjati (ili je pa nije reagirala), ok, ne moze fakat imati oci na svakome.
    ali da je nakon toga otisla na savim drugi stranu, okrenula im ledja i opet ostavila klince bez nadzora, e TO je ono sto meni smeta.

ne ulazim u pricu oko toga zasto je netko snimao, a ne reagirao, da li je to pokretacica ili ne.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    ali da je nakon toga otisla na savim drugi stranu, okrenula im ledja i opet ostavila klince bez nadzora, e TO je ono sto meni smeta.
    pretpostavljam da je uz nju na igralištu još koja teta.
    U našem malom vrtiću, sa samo jednom grupom, kad se ide van obavezno su dvije tete (kad su unutra može biti samo jedna). Kad su spojene grupe išli smo u veći vrtić (po igralištu bih rekla da je i ovaj poveći) i vani ih je uvijek bilo dosta, nisam nikad vidjela manje od 4 tete.

Nagađam, ali ništa više od tebe

mobitel, kako sam rekla, i meni smeta, istina i ja sam ponekad zvala tete na telefon za radnog vemena ako je nešto trebalo, ali ovaj razgovor je trajao dosta. No ne znamo okolnosti i glupo je tako nagađati.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

kod nas je bila jedna teta, a cesto i jedna teta na dvije grupe.

a unutra mi se uredno L. zalila kako tete odu u hodnik piti kavu i ostave najstarije u grupi da se brinu za ostale (grupa od 3-7g) i kako to mrzi jer ih ovi ne slusaju.
    i obozavala je mladu studenticu jer ona to nije radila.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 22.01.2014. at 13:25

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Onda ništa... moramo doznati koliko ih je bilo taj dan tamo, s kim je pričala i zašto, i tako dalje.
    Ali zbilja bezveze ovo s većom djecom koja čuvaju mlađu :/

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mene su kao vrtićko dijete tete slale iz vrtića na kiosk po cigarete.
    vrtić izvor, kiosk nije baš u vidokrugu.
    to je onda bilo uobičajeno.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Onda ništa... moramo doznati koliko ih je bilo taj dan tamo, s kim je pričala i zašto, i tako dalje.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam da li da ili
    MM je išao sam doma iz vrtića i redovito je znao pobječi i doči kod mame ne posao, a da tete nisu skužile.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zamjeram joj jedino ako si morala kupiti i šibice, jer vatra je ipak opasna.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i ja sam isla sama u vrtic i iz vrtica.
    a jednom sam i glavu zaglavila izmedju resetki jer sam se kladila da se mogu provuci kroz ogradu.
    bilo je bolno

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    i ja sam isla sama u vrtic i iz vrtica.
    a jednom sam i glavu zaglavila izmedju resetki jer sam se kladila da se mogu provuci kroz ogradu.
    bilo je bolno

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Zamjeram joj jedino ako si morala kupiti i šibice, jer vatra je ipak opasna.
    ne, samo cigare su bile u pitanju .
    ovo je bilo van vrtića.
    a po vrtiću smo isto svašta obavljali, iz jedne zgrade u drugu, naravno bez pratnje.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

eto žive gite i leonise i šta im fali
    a vidi sad ovo, malo prešlo ogradu i odmah se frka uhvatila

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa Vidi poruku
    beat that!

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •