koliko vas za ovo zna?
ja priznajem nikad nisam ovo vidila
i baš me oduševilo, probajte
http://www.magazin.ba/video/briljant...deo-34628.html
koliko vas za ovo zna?
ja priznajem nikad nisam ovo vidila
i baš me oduševilo, probajte
http://www.magazin.ba/video/briljant...deo-34628.html
fora![]()
jel da![]()
ja sam oduševljena kako se ljudi svega dosjete
Za to znam već neko vrijeme, isto sam oduševljena! I koristim se time![]()
morala bih stalno imati čiste boce pri ruci
ali djetetu bi se ovo jako svidjelo![]()
ma super ideja
pomikaki navodno nešto postoji u tupperware-a na tu shemu
ako nađete taj proizvod pls linkajte,
ali mislim da svak od nas ima barem jednu čistu bocu od vode kući![]()
ne dolazi u obzir da kupujem nešto od tupervara za tu svrhuali s bočicom bih mogla probati.
Ni ja, to sam napisala ako netko zeli imati modernu verziju
meni sasvim dovoljna i bocica![]()
E da nisam taman separirala 10 jaja za krempite... cool
Ja sam tupperware napravu za separiranje jaja dobila i frk u smeće - potpuno bezveze.
Ont. meni ni ovo nije spretno, pogotovo ne ideja da se sva jaja otvaraju u istu posudu (što ako je 12. jaje pokvareno, upropastiš sve...)
Jedinu korist vidim u tome da ovo pokažem djeci u svrhu demonstracije zakona fizike, a to ću možda i učiniti. U kuhinji nema šanse da odvajam jaja bilo čime nego njihovom vlastitom ljuskom.
Peterlin vidiš nisam o tom pokvarenom jaju uopće razmišljala, ali mi je ovo i dalje super fora
jednom kad krenem ponovo nešto ispećisigurno ću se poslužit ovom metodom,
bez obzira što me može zeznut to jedno pokvareno jaje!
To stvarno moraju biti jako svježa jaja, šta nije da ona ne baš najsvježija (iako još uvijek ne pokvarena) nemaju ovako prpošan žutanjak, pa bi ga se moglo lako probiti bocom?
ako sam dobro skužila nije ni bitno ako se razbije ionako se radi samo o odvajanju
a ježiga s tim pokvarenim jajima, mislim i kod ovakog odvajanja s ljuskom ne bi volila da mi se pojavi
i opet mi se može dogoditi isto, naime ja razbijem jaje nad tečom u kojoj su bjelanjci (naravno)
tj. kad razbijem jaje, odmah počne curiti bjelanjak i povratka nema ako je pokvareno
a osim toga takvo jaje se po nekim pokazateljima, može skužiti i prije razbijanja
uh pretvorila se tema u temu o pokvarenim jajima![]()
Ja sam danas isla isprobat metodu i napraviti kolace i fino funkcionira...
Nego... u svjezem jaju sam nasla nesto velicine nokta...jel moguce da je to trebao biti pilic? Bacila sam to jaje, al nisam mogla jest kolac, stalno mislim na tog pilica. Muz kaze da sam zrela za ludnicu...
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
S2000, što nisi nikad jela domaća jaja? Ako imaš pijetla, sva domaća jaja nakon nekoliko dana imaju "pilića", to je normalno.
Haha, ima cijela tema. Mislim da ju je ivarica otvorila zgrozena slicnim iskustvom.
da, mislim da sam se ja tamo zgrozila idejom da je bolje jesti jaja iz uzgoja, gdje kokoš cijeli život sjedi u kavezu svoje veličine i nema šanse da joj se jaje oplodi, nego da se jedu oplođena jaja iz domaćeg uzgoja, gdje kokoši žive bar donekle na slobodi, imaju uredan seksualni životi na kraj pameti im nije da sjede na svakom jajetu koje snesu. Slobodno jedite jaja sa zamecima, zaboga. Kokoši sjede na jajima jednom godišnje a nesu ih tijekom većeg dijela godine. Ostala jaja su višak. OT
![]()
S što ako se prilikom razbijanja jaja žumanjak rascuri?Često mi se to dogodi ...
Ovo je bilo kupovno jaje. Lose mi je. Nisam ocekivala to... bas sam pisala na tu temu, podigle ste ju...
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Ako je samo mala mrvica žumanjka upala u bjelanjak, neće se htjeti napraviti snijeg. Boca ti sad neće pomoći, ali ljuska hoće - polovinom ljuske jajeta zagrabiš taj dio žumanjka koji je upao (ako nije jako velik) i voila!
Inače, trik za lijepo razbijanje jaja - nemoj ga lupati o rub posude, nego uzmi NOŽ OD BEŠTEKA, debeli-teški-tupi nož i njime opali po jajetu, ne prejako (vježba pomaže) tako da dobiješ ravni rub po kojem ćeš jaje otvoriti.
Dodatak (iz iskustva) - dućanska jaja često imaju mekanu ljusku koja se skrši, a i tanku ovojnicu žumanjka. Kupujte domaća jaja!
Posljednje uređivanje od Peterlin : 22.01.2014. at 12:25
ovo s zaranjanjem jaja u vodu smo probali ljetos, kad smo našli skrivenu hrpu jaja u dvorištu (kokoši vole izvesti takvu spačku)
i nije nam baš pomoglo, neka su se pomalo dizala a neka ne, na kraju smo ih sve redom kuhali i koja su imala sumnjiv miris nisu nužno plutala, i obratno
ali čini mi se da su većinom bili granična, neke smo pojeli a neke dali kućnim ljubimcima
većih zametaka nije bilo![]()