Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: predškolac

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Baš sam razmišljala o tome zašto neki predškolci uopće nisu zainteresirani za slova i početno čitanje. Je li to zato što imaju neke teškoće koje će se pokazati tek početkom učenja tog istog? Ne znam ima li smisla ta teza? Imam dvoje djece koje su u potpunim krajnostima pa nemam osobni uvid u prosjek.
    Naime starija je bila potpuno nezainteresirana za slova, brojeve, rad olovkom i kad smo krenuli s radom na grafomotorici to je bila muka živa. Učla je usput slovo po slovo i prije škole je mogla pročitati riječi od 3-4 slova i napisati sva tiskana slova . U školi stalno zaostajanje u čitanju i pisanju, tek se u 2.r. počelo popravljati, a ne znam ni što bi bilo da nismo prije škole toliko vježbali.
    Mlađa je, pak, samouka, ali i oduvijek zainteresirana za olovku, papir, pisanje, čitanje.

Je li moguće da predškolac ne želi imati ništa sa slovima i brojevima, s čitanjem i pisanjem,
    i onda od nule krenuti u 1.r. i sve savladati normalnim tempom većine?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Je li moguće da predškolac ne želi imati ništa sa slovima i brojevima, s čitanjem i pisanjem,
    i onda od nule krenuti u 1.r. i sve savladati normalnim tempom većine?
    moguće je , moja kad je krenula u 1. razred nije znala ni čitati , ni pisati.
    S time da je bila je izložena knjigama, svakodnevno smo joj čitali slikovnice. Isto tako je svakodnevno nešto crtala, rezala, ljepila, tako da je i papiru i olovkama bila izložena. Ali očito joj još nije bilo vrijeme da sama krene čitati. A mi nismo ni razmišljali da bi trebala pa da krenemo s podučavanjem.
    I iako nije znala pri polasku ni čitati ni pisati uvijek je bila odlična učenica. Naravno u samom čitanju nije bila iznad prosjeka, no to ju nije omelo da bude u grupici najboljih učenika u razredu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    moguće je , moja kad je krenula u 1. razred nije znala ni čitati , ni pisati.
    S time da je bila je izložena knjigama, svakodnevno smo joj čitali slikovnice. Isto tako je svakodnevno nešto crtala, rezala, ljepila, tako da je i papiru i olovkama bila izložena. Ali očito joj još nije bilo vrijeme da sama krene čitati. A mi nismo ni razmišljali da bi trebala pa da krenemo s podučavanjem.
    I iako nije znala pri polasku ni čitati ni pisati uvijek je bila odlična učenica. Naravno u samom čitanju nije bila iznad prosjeka, no to ju nije omelo da bude u grupici najboljih učenika u razredu.
    Pamtim jednu curicu iz razreda mog starijeg sina - na kraju prvog razreda dobila je od učiteljice specijalnu pohvalnicu za najveći napredak u toj školskoj godini. Kad je krenula, imala je vrlo slabo predznanje, a na kraju godine bila je među najboljima. Dakle, može se.

Druga je stvar što je to relativno rizično - ako se pojave problemi koje je trebalo ranije detektirati (pa dijete mora logopedu, štajaznam) to je gadno jer onda ima duplu adaptaciju u prvom razredu. Osobno - ne bih se usudila to priuštiti svojoj djeci. MOžda ženskoj i bih, ali uz dva muška djeteta nisam se usudila. I dobro da nisam.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 02.02.2014. at 15:15

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •