Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: predškolac

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku

Je li moguće da predškolac ne želi imati ništa sa slovima i brojevima, s čitanjem i pisanjem,
    i onda od nule krenuti u 1.r. i sve savladati normalnim tempom većine?
    Moguce je.moj je sin bio takav.prije pregleda za skolu sam ga ja učila da se potpise. Nije znao nista.
    Dok su u skoli prosli sva tiskana slova on je citao sporo ali ok.do kraja prvog razreda je to vec bilo tečno
    nismo ga vjezbali prije skole nista,jedino sto je zadnju vrticku godinu isao intenzivno logopedu jer nije bio savladao sintezu i analizu.s logopedom je prosao sva slova ali nisu ucili citati i pisati
    U skoli nije imao nikakvih problema stovise ja dok nije izasao iz boravka nisam ni primjetila da ide u skolu.sve je tamo savladao.tek u trecem sam nadgledala pisanje zadace ali i to samo par mjeseci

Sa princezom koja je sada prvi imamo vise problema.ona je prije skole citala ali ne tecno.i pisala bez problema.po znanju je bila medu boljima u razredu.sada nam se javljaju problemi. kada uce nesto sto ona ne zna nju hvata panika i frustracija.ona ima velika ocekivanja od sebe i misli da sve treba znati unaprijed
    Mada ona je dijete koje ima dijagnozu anksioznosti i bili smo spremni na to.

Sent from my GT-I8190N using Tapatalk

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Čoksa, odmah ću ti pobit tezu

E. je znao sva slova (kao simbole) s 18 mjeseci, sinteza i analiza prisutna od 5. rođendana. Znali smo cijelu šetnju pričati slovkajući, pa tako daaanima. Nikad ga nisam mogla pridobiti da pročita niti jednu riječ, bježao je ko vrag od tamjana. U školi čita samo ako učiteljica to zatraži od njega. Nekad ga i ja uspijem prevariti.

Čita odlično, bez zastajkivanja, s razumijevanjem.

Knjige ne voli, samo jednu posebnu (svako malo jr promijeni).

Niti znam kad je naučio čitati, niti imam predodžbu zašto ne želi. Uopće ne vidim načina kako ga zainteresirati.

Domaće zadaće čita i radi sam.

Sve mi se čini da neće biti knjigoljubac, nadu polažem u lektiru.

Je li ima još ovakvih bisera?

Svakako mislim da je poželjno prije škole znati čitati. a ako ne onda bar da zna velika tiskana slova.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Pardon, sad vidim da pišeš o djeci koja ne znaju slova prije škole i ne zanimaju ih. U tom bi slučaju i moglaa biti riječ o nekom problemu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •