Stranica 4 od 12 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 567

Tema: Prvašići 2014/2015

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj kloolk prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam ako je to nešto novo od ove godine, ali evo info od prošle:

Za cijepljenje školaraca Hzzo šalje Priorix ili M-M-RVAXPRO (Pasteur), zavisi što imaju na lageru, kako koja pošiljka ima rok trajanja i sl. treba pitati.

Kad smo prošle godine došli na cijepljenje prilikom upisa nije bilo Priorixa pa sam se dogovorila doći kad ga dobiju, tako da smo se cijepili u prosincu.
    Pa ako je tako, to su onda dobre vijesti , bas ću pitati. Meni je sestra odmah rekla da priorixa nema. A i malog su mi prije koju godinu cijepili s nečim drugim, jer Već onda nije bilo (to kod našeg Pedijatra) - dakle dva različita doktora, sad školski i nas Pedijatar.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa Vidi poruku
    haj matsa! meni je kala sad sa 6 potpuno spremna. ne mislim da bi trebala cekat jos godinu
    Bome mi na tvom avataru Kala izgleda ful spremna

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Moja N je u aprilu rođena, krenuće sa skoro 7.5. Kod nas je granica 1.3. (deca rođena do 1.3.2008. kreću sad u školu)
    Baš sam pre neki dan u parku, posle vrtića gledala troje najmlađih iz njene grupe (rođeni u februaru 2008.) i u odnosu na decu rođenu u proleće/leto 2007. ovi izgledaju baš dosta mlađe. Dečaci su baš sitni, mali, zaigrani, ni pertle da vežu, ni nos da obrišu. Ali ipak je do škole još pola godine, verujem da će se to bitno promeniti. I moje dete (koje je za glavu veće od drugih) deluje kao da može mama da im bude, ali ja ipak znam da je ona emotivno još prilično nezrela, teško se nosi sa porazima, teško rešava frustracije... Tako da ono što nam izgleda na prvi pogled nije baš tako uvek.
    Iskreno, ja dosta strepim od škole, ne znam šta da očekujem (od deteta ne od škole )

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj matsa prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ako je tako, to su onda dobre vijesti , bas ću pitati. Meni je sestra odmah rekla da priorixa nema. A i malog su mi prije koju godinu cijepili s nečim drugim, jer Već onda nije bilo (to kod našeg Pedijatra) - dakle dva različita doktora, sad školski i nas Pedijatar.
    Inace ja nisam nepismena nego mi iPad ima neki blesavi auto correctpa ispravlja neke rijeci i piše ih velikim slovom , npr pedijatar...

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bome mi na tvom avataru Kala izgleda ful spremna
    ak je spremna za Iron Maiden koncert, bome je i za školu :D koliko ti je N. visoka i teška? Kad veliš da odskače od svih

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa Vidi poruku
    ak je spremna za Iron Maiden koncert, bome je i za školu :D koliko ti je N. visoka i teška? Kad veliš da odskače od svih
    zadnje što smo mjerili prije nekih mjesec dana kile su bile 27kg i 126 cm.
    od svih curica je viša, a s dečkima je negdje u ravnini.
    na 95. centilu je - otkad se rodila do dan danas .
    i još je plavuša.
    zbilja ne znam kak sam ja rodila visoko, plavokoso dijete

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

haha, još je plava :D :D dobro Kala je oko 121 cm i 21,5-22 kg. Isto nije niska

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

zbilja ne znam kak sam ja rodila visoko, plavokoso dijete

ni meni nije jasno

Moj je 121 cm visok i ima 24 kg.
    Više me brine koliko je emocionalno zreo, hoće li ga frustrirati eventualni neuspjeh (nije, npr., uopće zainteresiran ni za slova ni za brojeve), grafomotorika mu je također loša i kad vidi koliko je nešto loše učinio, ne ide ispočetka nego sve odbaci. Toga me najviše strah, tih njegovih nezrelih reakcija na neuspjeh.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Jedino voli papati na mamu .
    Zanimljivo ovo za P. sto kazes Angie - to zaista djeluje pomalo nezrelo...
    vidjet ćeš što kažu na testiranju...

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kala je pak perfekcionist. Ne znam ni koliko to bude dobro na kraju :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure, S. je krenuo sa 7, po svemu zreo osim po nošenju s neuspjehom.
    Rekla je učiteljica da će izgorit koliko ga to muči. Neki klinci/ljudi su takvi.

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pozz zimskoj 2007/2008 ekipi...
    Una je obavila šk.pedagoga prije skoro mjesec dana, prosli tjedan i liječnički. Sve prošlo za 5, oko nje nikakvih dilema nema. I,kako ona sama kaže, veseli se školi iako je pomalo tužna zbog rastanka s vrtickom ekipom (promjena kvarta).

Ima li netko da ce u OS Trnsko?

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Btw, angie, kako je proslo kod dr?

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Uh, mi nismo nimalo zimski, mi smo proljeće 2007 i brijem da ćemo biti najstariji u razredu isto kao i u vrtiću.
    Imamo 25 kg i 128cm. Moj križa dane koliko još mora ići u vrtić iako ga obožava.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

superx i moja je tu sa merama, 128cm juče izmerenih i 25.7kg
    i ona je skoro najstarija u vrtiću (ima jedna devojčica starija od nje mesec dana)

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moj je otprilike 129 cm i oko 24 kg, najviši je, ali nije najstariji.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ekica prvotno napisa Vidi poruku
    Btw, angie, kako je proslo kod dr?

Prošlo je odlično, sve u redu, cijepljenje obavio bez da je zucnuo. Više me, zapravo, zanima kako će proći testiranje kod školskog pedagoga, to imamo sredinom mjeseca.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kod nas još ništa, nikakvih poziva. Čekam da ju uzme vrtićka psihologica i obavi testiranje da vidimo što će reć o emocionalnoj zrelosti odnosno nezrelosti jer nam je to teta napomenula, ali obzirom je ona 8. mjesec 2007. ja ne razmišljam o odgodi. Sad se otkad je izvadila mandule malo i zbuckala, tak da je negdje otprilike na 21 kg na cca 120 cm. Slova sva zna, i neki dan su u maloj školi sa panoa prepisivali dane u tjednu i stvarno je napravila savršeno, čak sam se i ja iznenadila, broji do sto, polako već i zbraja, jedino ne čita još, ali polako spaja manje riječi. Sad više ne stvara probleme u maloj školi, naprotiv ide s veseljem i sve obavlja s veseljem (morala je proć kriza, ali bitno da je okarakterizirana kao emocionalno nezrela

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ajme čitam sad kilažu vaših klinaca... Ena ima 18 kg (zapravo varira 17,5 -18 kg). Nas neće primiti u školu :/

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

TinaB, totalni OT, ali cestitam na potpisu

A za kilazu mislim da ima neki minimum, ali ne znam koji,negdje sam citala, ali ne znam gdje

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

llella - hvala ti!

Mislim da je 18 kg granica. A kaj mogu, sitna je. Ja sam imala 16 kg kad sam krenula u prvi razred. A sad sam hm ugodno popunjena haha

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

TinaB, ma neće sigurno kilaža biti problem.
    Inače, i moja je na 127-8 cm visine, ali jedva 20 kg, obučena.

A što se tiče potpisa, čestitam od srca!! Baš me rasveselilo!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

TinaB, prekrasne vijesti! Čestitam!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Netko mi reče da više ne postoji donja granica u kilaži. Ne znam jel to točno.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sve zavisi od visine. ne moze dijete visoko 116 imati isto kila kao i ono od 126

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim da je donja granica niza od 18 kg.
    MMR cjepivo kaze moj ped. jednako dobro kao Prorix.
    Mi jos nista nismo obavili od pregleda, kad je uopce zadnji rok?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Da li ta donja granica stvarno još uvijek postoji, iliti da li je moguće da nam prijateljicu odbiju za upis? Ima 16 kg, a i rođena je krajem obveze (2008. godina).
    Inače je apsolutno spremna školu.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

na pregledu za školu, kad je vagala malog (19kg, 118cm) našalila sam se da dobro da je skupio kila za školu. med. sestra je hladno odgovorila da više nema donje granice kilaže. to je svježi info od prošlog tjedna.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma kakvi, znam malenu koja je lani krenula sa 16 kila. jednostavno je mršava i za glavu manja od moje recimo i dan danas, a završava prvi razred

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

luci07,Anemona - hvala cure

Znači nema brige oko kilaže, super!

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

naša pedica je jednom zgodom spomenula da je donja granica za upis u 1. razred 17 kg. je li se što od onda promijenilo ne znam.
    naš M. ima 31,5 kg . ali ima bome i visinu. znam da je jesenas bio oko 129 cm, a jučer mi je tata rekao da ga je opet mjerio i da je narastao za 12 cm . mi ga bome nismo već dugo mjerili, nismo se sjetili , iako smo primijetili da mu je sva obleka nekak na knap, a već jesenas smo mu kupovali 8icu ili 10ku, ovisi o modelu. ne mogu vjerovati da ima prek 140cm?? morat ćemo ga pod hitno izmjeriti...

inače, nikako da dođem do te doktorice koja nam treba za upis. svaki put kad dođem, poljubim vrata jer ona lijepo rukom napiše cedulju: "dr. ta i ta je na terenu do kraja radnog vremena". pa dobro, koja im je to fora? prvo ne krenu od 1. veljače, napišu da kreću od 1. ožujka, a onda ju već par dana lovim samo da bi mi uopće dala termin za pregled . ako i sutra ujutro poljubim vrata, bit će gadno...

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I mi obavili doktora, ima 127 cm i 25,5 kg.
    Nije se cijepila, urin nije bio cist. Rekli mi tamo da imaju dvije vrste cijepiva kojima cijepe.
    testiranje u skoli imamo tek pocetkom 5 mj i to dva dana; kod psihologa, pedagoga, logopeda i uciteljice. To mi je novo, do sada smo dolazili samo jednom, a tako mi kazu i frendice koje su prosle godine upisivale klince. Opet izvode bjesne gliste....

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I ja bi vam se pridružila! Vito je obavio sve preglede i testiranja (doktorica, zubar, pedagog u skoli), tako da samo čekamo upise u 6. mj. Ima 19 kg i 120 cm. Mršavko. Ide u malu školu, pa me malo brine kako će se uklopiti u veliki razred.Ali je i jako uporan, trudi se oko zadača i obožava rješavati zadatke. Ide i logopedu jer šuška dosta, ali kaže da će se to do škole srediti.
    Nema više donje granice kilaže za upis. Prije je bila 18 kg.
    Posljednje uređivanje od Eci : 06.03.2014. at 23:57

Lidali avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ani4 prvotno napisa Vidi poruku
    Rekli mi tamo da imaju dvije vrste cijepiva kojima cijepe.
    Nisi pitala koja su to dva?
    Citiraj ani4 prvotno napisa Vidi poruku
    testiranje u skoli imamo tek pocetkom 5 mj i to dva dana; kod psihologa, pedagoga, logopeda i uciteljice. To mi je novo, do sada smo dolazili samo jednom, a tako mi kazu i frendice koje su prosle godine upisivale klince. Opet izvode bjesne gliste....
    Kaj su oni ludi? T je lani bio samo kod jedne - mislim psihologice. Baš izvode bjesne gliste...

Lidali avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ajme Franny, tvoj M šiša sve odreda - on bu odmah učiteljici prvi z desna

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Jučer smo kupili školsku torbu, na sniženju u NN. Sam ju je odmah izabrao između svih ostalih, a ja prezadovoljna - 410 kn (s dvije pernice i vrećicom za papuče). Kad se samo sjetim koliko smo platili bratovu

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Franny moj ide u 4. razred, i ima jedno 5-6 manjih od njega. mjere su kao i kod tvog mališe :D možda je 142 cca

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Lidali prvotno napisa Vidi poruku
    Nisi pitala koja su to dva?
    Jesam med. brata, on je rekao reci ce vam to doktorica. Ali kako urin nije bio cist nista od cijepljenja, pa se nisam niti sjetila pitati.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Lidali prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme Franny, tvoj M šiša sve odreda - on bu odmah učiteljici prvi z desna
    ma daj, pitaj Boga kaj je to moj tata izmjerio . sutra sam konačno fraj, budem ga ja stavila pred zid i izmjerila...ali da je najviši u grupi - je. dakle, Lidali i ninochka, možda i nije baš tak, vidjet ćemo....

evo, danas sam kooonačno došla do te med. sestre koja vrši predbilježbe za testiranje pa nam je dala neku ceduljicu za urin koja kao vrijedi kao njihova interna uputnica (a manja je od rit papira ) i nek damo urin na analizu u iduću srijedu. za pregled smo naručeni tek 9. 4., a do onda moramo pribaviti sve one generalije i potvrde koje traže (napisala nam na papir).

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

daa, definitivni krivi navodi: ima 129 / 130 cm. . tata mi sad veli da je rekao od rujna 2012. do sad da je narastao 12 cm

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

haha, tak vec da. al jos je jako visok, a bome je kilaza jos ko moj zgoljavi cetvrtas

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ali kaj je najbolje, on uopće nije debeo. ono ima ga 31 kg žive vage na tu visinu i misliš da je malo buckast, ali uopće nije. na sreću .

Lidali avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

da je velki - je

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

122cm, 21.5kg. U urinu je bilo limfocita jer je bila prehlađena pa je nisu cijepili.

Razgovor s doktoricom je bio izrazito bezveze, doslovno pola minute. Sa sinom (i s nama) su prije 4 godine pričali 10-15 minuta. Ona je mene pozvala u sobu nakon minute (u kojoj je mala stigla i stajati na jednoj nozi i skakati, priče ništa) da bi mi rekla "ja mislim da je ona spremna"

)) ma po čemu molim te. iz tog jel se veseliš školi, gdje živiš i s čim se igraš ne bi skužila ni da dijete natuca hrvatski, a kamoli išta drugo

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Haha, a mene doktorica pita Jel vi mislite da je ona spremna?! Hm, pa koji sam je vrag onda dovela tebi?

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to je i mene pitala )) ja sam joj rekla da je ona bila spremna i lani

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Mislim da bi moj mogao biti rekordan, negdje oko 135cm... svugdje je najveci
    nego mene muci sto moj nije zainteresiran da nauci slova, bili smo rekli da cemo ove zime nauciti citati, ali nista od toga
    jednostavno nema volje ni zelje. Cim spomenem da malo pise, poludi. Iako netrazim puno, sjednem ga jedno pet minuta da napise ì slovka dva slova I dvije rijeci, a njemu se neda
    nezelim forsirati, da mu se sad vec ne zgadi...
    imali jos netko ko jos nezna citati?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moj nije zainteresiran za torbu. Htjela sam mu jučer kupiti, a njemu je to tako sporedna stvar na svijetu, da mu je svaka dobra.
    Možda i bolje, bar neće izabrati najskuplju.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj majola prvotno napisa Vidi poruku
    imali jos netko ko jos nezna citati?
    Moj ne zna, niti ga interesira.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Uglavnom, nadam se čudu do 9. mjeseca