Stranica 5 od 12 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 567

Tema: Prvašići 2014/2015

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ni moja ne čita, zna sva slova, tu i tam nekaj proslovka, al ju ne zanima previše. Pisat voli i često piše, al ne čita. To mi je fakat velika razlika od R.-a koji je sa 6 g. čitao titlove na televiziji. Al nisam forsirala njega, ne forsiram niti nju. Njega je zanimalo pa je učio čitat i trudio se nju ne zanima previše. Nije ju ni prije 2 mjeseca zanimalo pisanje, sad ju zanima. Mislim da od forsiranja nema ništa, nešto moraju i u školi naučit

Lidali avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moj zna proslovkat i napisat i najdulju riječ, al ne želi čitati. Bune ga jedino neka mala slova tipa b i d. Mala slova ne piše. Niti matematiku ne želi pismeno izračunat, al iz glave mu ide ko da je bar 2. razred. Broji do koliko hoćeš, parne, neparne, po 5 i 10. Do 1000 zna pročitat i napisat sve brojeve. Lani mu je pedica u školi na razgovoru rekla da je on tada bio jedini koji nije računao na prste.

Npr. pred 2 meseca priprema za njegov rođendan u vrtiću i htio bi da za svu djecu napravimo krune. Pitam koliko ih je obično u grupi.
    T: Najčešće 9 dečkiju i 12 cura. To ti je 21. Treba nam 21 kruna.
    Ja: Imam papire na koji nam stanu po 2 krune. Imam ih samo 8.
    T: Ostat će ti pola papira, trebaju nam još 3.
    Ja: kak si to izračunao?
    T: Pa imamo za 16 kruna i treba nam još za 5.
    Između svake računice je razmišljao tak da je optrčao krug oko šanka između dnevnog, kuhinje i blagavaone.
    Najiskrenije blenula sam.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moja poznaje i imenuje slova od mislim
    2.5-3 godine, s 4.5 ili 5 je skuzila sintezu i pocetna slova, zadnja i srednja; a sad sa 6 cita rijeci pisane tiskanim slovima uz mali napor (cujem
    jer svaki dan cita na glas slikovnice) i koji
    put zbrza i izmisli rijec ako joj je predugacka. cita i normalne tekstove ali sporije. tiskane rijeci i price pise vec godinu dana a unazad pola godine pise pisana slova tj rijeci i stripove.
    Racunanje ide super i zbrajanja i oduzimanja - sve kroz vjezbenice svladala. Jedino sto ako je nesto izazovnije onda odustaje jer ju je strah neuspjeha.
    ima prijateljicu koja ide u 5. Razred i uziva igrati se uciteljice a katkad je ta igra na dnevnoj bazi pa je kroz to naucila jako puno jer ju je to zanimalo

kako vasi stoje s danima u tjednu, mjesecima u godini, dijelovima dana? A engleski?

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lidali istinski sam fascionirana!

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

balerina ide takodjer ovu jesen u skolu.
    engleski nemam pojma. matematila joj nije kao bratu bitna, tocnije njemu su kune bile bitne, pa je sve racunao ako su novci u pitanju. no njoj je to sporedno.
    slova sva zna, slovka kad cita, ne srice, ali ni ne pokazuje zanimanje za isto.
    sto se tice jucer, danas sutra i dana u tjednu jako ih dobro zna, ali to je BC islo lose, pa je naucila uz njega kad je to ucio iz PID.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mi jučer bili u školi. Rekli su mi da je sve ok u najboljem redu, da malo radimo s njom na odražavanju pažnje jedino.
    naime, u nekoj vježbi trebalo je ponoviti redove brojki koje joj je pedagogica ili psiholog (nisam sad sigurna) zadala - poredano kako je rekla i onda unazad. N. nije točno ponovila kad je niz bio dužine tri ili četiri broja. Npr. ona kaže 7, 9, 14, 18 i onda je N. trebala to ponoviti tim redom i onda unazad.
    Našla sam na netu neke vježbice i malo ćemo još doma raditi da to popravimo.

Pričala sam i s tetom u vrtiću koja je rekla da ona misli da je n. spremna potpuno, da sasvim ok savladava radne listove i da misli da će taman za šest mjeseci sjesti i to održavanje pažnje. I da se sasvim lijepo i dugo može koncentrirati na crtanje, izrezivanje i sve što ju zanima - i po sat i pol i dva...
    zna čitati štampana slova, više ne slovka na glas nego u sebi i spoji u riječ. brojke nešto slabije idu, ali budemo i to nekako.

sad početkom 4. idemo kod doktora da i to riješimo.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I moja je što se matematike tiče slična ko Lidalin, s tim da joj najbolje ide čitanje cijena u dućanu , svi krepaju od smijeha u dućanu kad nju čuju kak komentira cijene (dosta je sitna pa svi misle da je mlađa)isto bez problema izračuna kaj treba, neki dan je zbrajala sitne novce i govori 40 plus 3 je 43, 43 plus 2 je 45 i td. Ili imam nečega 5 još mi treba 3 da bi imala 8 i sl. Što se tiče dana u tjednu rekla nam je teta u maloj školi da je jedina znala nabrojit dane u tjednu bez njene pomoći, s tim da zna koji je dan bio jučer, prekojučer, koji je danas, koji je sutra, prekosutra (a bogme i pet dana unaprijed). Što se tiče engleskog zna brojit do 10 i zna boje, neke nazive, al to je sve pokupila uz Roka dok je on učio. Zna i doba dana, jedino ju malo muči lijeva i desna strana, ne pokazat na sebi, već na papiru. Npr. teta je tražila da nacrtaju na papiru neku stvar i od nje nešto lijevo, nešto desno, tu je pomiješala stvari.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Moja ide već treću godinu za redom na engleski u sklopu vrtićkog programa (svaki dan imaju engleski) pa joj to ide izvrsno, brojevi ju ne zanimaju pretjerano premda od nedavno ajde nešto više razmišlja i pita oko toga. Slova zna, lijena je čitati premda joj ide kada ima volju. Ne zna čitati mala slova premda ih prepoznaje. Voli kojekakve zadatke da joj zadajemo, zagonetke i sl., voli crtati i pažnja joj je ok. Muči ju brzopletost ponekad, čak više sada kada je starija jer je uvjerena da je jako pametna pa ne treba razmišljati.

Lidali avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Engleski ima vokabular pozamašan - manje iz vrtića znatno više iz crtića i uz mene. Pokušava slagat rečenice i razgovarat na engleski. Bome je i informatički prilično pismen.
    To je čak i ovaj mali od 4 i pol.

Lidali avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Godišnja doba kuži, dane u tjednu se trudi, doba dana bez greške, sad uči na sat.
    Jednom riječi sve što ne mora svladava ko od šale, a sve što ima iprimisao prisile je kopanje i oranje.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Moja odavno zna dane u tjednu, negdje od 4 god. I jucer,sutra,danas.
    Pise velika i mala slova,i cita ih,ali uz slovkanje,sinteza i analiza super,zbraja i oduzima i preko sto,ali uz razmisljanje duze,ni blizu brzini lidalinog malog.
    Naucila je i na sat pa sad moramo kupiti rucni sat.
    Bili smo u mulleru za torbe,kao snizenje 15%,ali cijene,ajmeeee,i po 1700 kn.
    Bila ostala jos jedna herlitz,ali joj se nije svidjela

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

moja zna slova i po malo čita. i to je to.

ali zato super igra fudbal

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

visnja moja je golmanica omiljena u grupi, jer ne stedi tajce

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

čitam ...i mislim si da sam umjesto u torbu...novce trebala utrošiti na instrukcije...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

draga u nasem skolstvu ti je prednost ako si prosjecan. sve iznad je problem.

mamicadijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj ninik prvotno napisa Vidi poruku
    čitam ...i mislim si da sam umjesto u torbu...novce trebala utrošiti na instrukcije...
    Ja mislim da su nam instrukcije nepotrebne, osim u slučaju da je nastavnica/ik radi jako jako loš posao.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    draga u nasem skolstvu ti je prednost ako si prosjecan. sve iznad je problem.
    Bas tako!
    Moj je dosao u prvi razred kao odlican citac, matematiku rasturao i cijeli prvi razred se dosadivao. Jedino mu je priroda bila koliko toliko zanimljiva. Cak je jednom rekao da ne zeli ici u skolu je su tamo svi tupavi. Tako da je uglavnom rjesavao dodatne zadatke iz matematike koje im je uciteljica davala kako bi bili mirni i ne radili pizd... od dosade.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj llella prvotno napisa Vidi poruku
    Moja odavno zna dane u tjednu, negdje od 4 god. I jucer,sutra,danas.
    Pise velika i mala slova,i cita ih,ali uz slovkanje,sinteza i analiza super,zbraja i oduzima i preko sto,ali uz razmisljanje duze,ni blizu brzini lidalinog malog.
    Naucila je i na sat pa sad moramo kupiti rucni sat.
    Bili smo u mulleru za torbe,kao snizenje 15%,ali cijene,ajmeeee,i po 1700 kn.
    Bila ostala jos jedna herlitz,ali joj se nije svidjela
    Ima u Hami neka akcija: http://skolske-knjige.hr/hr/

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Bome ja ne znam kako je kod vas, kod nas u prvom razredu nema ocena (ima, ali opisne). Ali ne znam ni jedno dete iz okoline a da se dosađivalo u prvom razredu (ima ih sigurno, ali ne mislim da je čest slučaj). Moja sigurno neće LOL.
    Već posle par meseci imaju zadatke iz matematike sa podugačkim tekstom, a iz srpskog još nisu ni sva slova prešli.
    Zavisi naravno od ambicija učitelja/učiteljice ali vidim ove klince koji ne idu u boravak da sa njima roditelji imaju dosta posla kod kuće. Svake nedelje neki testovi, pa takmičenja iz svačega svako malo, pa lektire... A sve deca pametna, fina, sa kojom se radi kod kuće, ali presing veliki.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

vissnja, kod nas boravka nema i situacija je takva da dobiju zadaće omanje brdo. Tako da svaki dan doma pišu po sat, dva brža djeca, a ona kojima malo šteka neki dio gradiva i dulje.
    Meni je to puno, jako puno - previše.
    Nije mi problem ako je dijete u jutarnjoj smjeni, jer će doči doma, jesti, poigrati se, pa se stignemo družiti kad dođem, pa tek onda pisati zadaću, ali poslije podne će biti gadno.
    On će dolaziti najranije oko 17 sati i što onda? Treba jesti, treba se malo odmoriti, poigrati i kad će zadaću pisati? U 20?
    Drugi problem je što on ima pon i pet trening, pa plivanje, a srijedom samo plivanje. To znači kad je u školi poslije podne da bi iz škole trebao 3 dana u tjednu direkt na treninge. Nakon treninga je umoran, nema šanse da piše zadaću.
    Nemam pojma kako ćemo to izvesti. Nešto će morati otpasti.

E da, mislim da prvo polugodište nema ocjena (valjda opisno i smješko, plaćko i kompanija), a onda krenu ocjene.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 15.03.2014. at 09:24

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ne znam što bi rekla za toliku zadaću.
    Moj je drugi razred. Recimo ako ima mat, hrv i engleski iz svakog od tih predmeta ima po stranicu dvije iz radne, ili eventualno nešto prepisati, To naprave jako brzo, ne štopam ali brzo. Ok moj zapinje kod crtanja pa se u prvom razredu zadaća pisala satima, odnosno crtala satima jel su manje više iz svih predmeta crtali.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Anemona da, ta popodnevna smena može biti nezgodna ako sa detetom sutradan pre podne nema ko sa detetom da radi.
    Mi imamo sreću da u blizini imamo dve škole, jedna ide u smenama a druga svih 8 godina pre podne. Mi smo naravno izabrali ovu koja ide pre podne. Posle časova je boravak, za svu decu besplatan (plaća se samo ručak) i učitelji iz boravka sarađuju sa onim od jutra, što znači da uvek zna šta je za domaći, šta se radilo i šta treba provežbati. E sad, sve ostalo je do učitelja.
    Ja sam mislila da bismo odustali od aktivnosti ako vidim da ne ide, ali njoj je balet jako bitan, a vidim da joj utiče na pravilno držanje i mislim da ne bi trebalo nikako odustati, naročito od sporta.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi nećemo u boravak baš zbog sporta jer sad ide na treninge u 7, 8, a kad počne škola to će biuti izvedivo samo kad bude prvi sat vjeronauk, na koji ne ide.
    Popodnevni treninzi su oko 13, 14, a opcije odzstajanja njoj nema

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Iznenadila sam se kada me pitala pedagoginja na razgovoru da li će ići na vjeronauk. Mislila sam da ćemo to odlučiti na upisima. Rekla je da ne zna da li će uspjeti izorganizirati da bude prvi ili zadnji sat. Ja ga nebi dala, ali ne želim da tumara taj sat sam po školi ako bude negdje u sredini. Organizirano nemaju ništa za one koji ne idu. Kakva je situacija sa vjeronaukom u drugim školama?
    Sad sam ga upisala da ide, a na upisima će mi reči kako su organizirali za one koji ne idu, pa ga mogu ispisati.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nasa skola ima samo jedan turnus i to mi je odlicno!

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Vjeronak kod nas ako dijete ne ide onda je u knjiznici, navodno pod nadzorom. Bitno da si dijete ima ekipicu za druzenje, sumnjam bas da prvasici tumaraju po skoli.

Lidali avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kod nas su za sad svi prvaši samo jutarnja smjena. Od 2.-4. imaju dva turnusa s tim da im popodnevni počinje u 13h a višim razredima klasično u 14.
    Do sad su u školskoj zgradi bile 2 škole - od ove šk.god. OŠ Stepinac je otišao u ovu novu školu u Vrbanima. Broj đaka se poprilično smanjio tak da ih u nekim razredima ima i manje od 20. Bojim se da će ih presložit - ovo sad je zapravo idealno što u našoj državi nikako nema prolaz... (sve što valja treba upropastit)

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

moj se sam interesirao za slova i čitanje oko 4. godine. jako rano je tečno progovorio, s 2 godine je već 4-5 riječi slagao u rečenice, ono svi smo bili zabazeknuti (ne baš previše jer sam ja lajava ), jer je, kao, dečko, a oni to teže svladavaju. sad slovka najnormalnije, rastavlja na slogove,odmah skuži početak riječi, ali kad ga pitam na koje slovo riječ završi malo mu treba da si ponovi u glavi, čita titlove s telke, ali samo kraće riječi jer mu prebrzo prođe titl, čita "Koko i duhovi" (ali ono, par rečenica samo) kad mu se da, slikovnice su mu već glupe, ali zato brate mili pisanjeeee je koomaaaa. mislim, ništa od gore navedenog nisam forsirala niti neću. ali piše sve riječi u rečenici ko jednu debelu kobasetinu i ne da se krstiti kad mu pokušamo objasniti i na primjeru tekstova u knjigama ili ako mu napišemo da se riječi odvajaju nekim razmakom. užass. nadam se da će slušati barem učiteljicu (ak već doma ne sluša mamu koja isto radi u školi...)
    s brojkama isto dobro barata, ali kad se igramu dućana, njemu sve košta 1 kunu ili 10 kuna, uopće nema taj osjećaj još razvijen da nemre sve koštati jednako. vidim da u vrtiću rade zbrajanje i oduzimanje, kad me pita koliko je X+Y ili Z-W ja mu odgovorim, ali tu ga uopće ne želim usmjeravat jer su mu brojevi za sad apstrakcija teška.

Citiraj ninochka prvotno napisa Vidi poruku
    vjeronauk, na koji ne ide.
    e, da, zanima me hoćete li vi davati svoju djecu na vjeronauk? ja sam vjernik, u smislu da imam vjeru u sebi, ne idem na misu jer ne stižem, prije sam išla ko mlađa, odem za Uskrs ili Božić, s klincima ponekad u prolazu, ali ne forsiram ništa. a MM je antikrist kakvog nema . mišljenja sam kao prvo da bi vjeronauk trebao biti van škole, u vjeronaučnoj dvorani pri crkvi, kako smo i mi nekad išli ko klinci. htjela bih da M sam odluči želi li ići na vjeronauk jednog dana ili ne želi, ali mislim da je sa 7 godina još puno premali da o tome odluči. oke, možda griješim. možda da smo oboje veći vjernici (tj. MM nije nikakav), da oboje redovito idemo na misu i slično, vjerujem da bismo tu vjeru lakše prenijeli i na djecu. ovak oni nemaju doma baš neki bajan primjer...smatram da vjeronauk nije loš, da ih uči nekim moralnim vrijednostima i slično, ali mi se ne sviđa da je u sklopu redovne nastave. u našoj školi gdje M. pripada klinci uče vjerkač 1 tjedno plus da obavezno svaku subotu u 8 ujutro moraju biti u vjeronaučnoj dvorani u župi i obavezno u nedjelju s roditeljima (!!!) na misi. or else! mi si nekak mislimo da ga ne upišemo na vjeronauk u školi, ali svjesni smo da ne mogu sad svi razredi imati ili prvi ili zadnji sat, pa da sad on ne ide na te sate. dakle, oke, škola bi trebala moći i htjeti zbrinuti tu dijete / djecu koja ne idu na vjeronauk, ako je on npr. 3. sat. ali da li to škola / škole rade, to je drugi par opanaka. znam da mahom učitelji govore: "joj, pa svi idu, kaj će sad on zujat 1 sat na hodniku?" i slično...
    kak vi razmišljate po tom pitanju???

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

N sigurno neće na veronauku, mi ne pripadamo ni jednoj organizovanoj religiji tako da ne želim da to sluša
    no, nama je lakše za odlučiti jer kod nas postoji alternativa, tj. svi koji ne idu na veronauku (a otprilike su razredi podeljeni pola-pola) imaju nešto što se zove "građansko vaspitanje"
    to je lepo zamišljen predmet, ali se na žalost nošta od programa ne sprovodi (tj. sprovode ga retki nastavnici entuzijasti), no ipak su deca zbrinuta

Lidali avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moje razmišljanje o vjeronauku je slično kao kod Franny (iako je mm odgojen u vrlo religioznom okruženju za razliku od mene). I za školu bi mi bio primjerenijin predmet o religijama kao takvima na kojem bi se djeca upoznala sa vjerama u svom okruženju i svijetu, o blagdanima i običajima vezanim uz njih, kao i o moralnim i drugim vrijednostima koje nisu nužno vezane samo uz vjeru.
    Ovako sam u dilemi jer nebih htjela (što zasigurno neće već u 1. razredu, ali kasnije vrlo vjerojatno lako moguće) da mi djeca budu indoktrinirana nekim nebulozama koje se često bez razloga nameću kroz taj predmet.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

L. neće ići, ne idu ni blizići.
    Pola u razredu ih ne ide i za to vrijeme su sa svojom učiteljicom u knjižnici.
    Zato imam jedno malo čitalo. Ovaj drugi je kontra toga jer je čitanje presporo.

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

cure, pomoć,

potvrda od stamotaloga, jel mora biti od izabranog stomatologa preko HZZO kod kojeg imamo karton ili može od privatnog kod kojeg inače idemo?

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Mi imamo potvrdu on naše zubarice preko HZZO-a, ali vjerojatno je svejedno od kog je, pitaj tog privatnog dal izdaje te potvrde, na njoj ionak piše samo jedna rečenica, kod nas da dijete ima zdrave zube.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Ibili prvotno napisa Vidi poruku
    cure, pomoć,

potvrda od stamotaloga, jel mora biti od izabranog stomatologa preko HZZO kod kojeg imamo karton ili može od privatnog kod kojeg inače idemo?
    Može i od privatnog.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni nije nikad palo na pamet da ide na vjeronauk jer nismo vjernici. pogotovo mi je suludo dsa dijete ide jer idu svi i da ne baulja po hodniku

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ni moja neće na vjeronauk, od ravnateljice sam dobila kratku informaciju (mailom) da su djeca koja ga ne pohađaju "zbrinuta" za to vrijeme. Budem se naknadno interesirala na koji način ali ne brinem previše, moja si je u stanju pronaći zabavu, bilo sama bilo negjde, s nekim. Ne vjerujem da će biti sama jer sam dosta od roditelja čula da ne planiraju djecu dati na vjeronauk.
    Mi tek čekamo prebilježbu za upis (krajem mjeseca) pa nismo obavljali još ništa osim kupovine torbe.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Svejedno je da li je stomatolog preko HZZO ili nije.
    Na vjeronauk ide, mada mi smo mala sredina, mislim da svi idu.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Cinjenica je da postaje trend neupisivanje na vjeronauk. Pauza ce djetetu dobro doci, ionako su preoptereceni gradivom. Meni bi bilo drago da ima alternativnih stvari za izborni predmet ali nem, bar ne u 1. razredu

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

i mi smo tu: Nora

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kak misliš trend? trend je bio upisivanje, kao kud svi tud i mali Mujo.
    ovo sad nije trend nego je ljudima napokon došlo iz dupeta u glavu da ne moraju raditi što i selo radi

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ali značenje riječi trend nije "kud svi tud i mali Mujo"
    Posljednje uređivanje od vertex : 17.03.2014. at 19:15

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma trendovi se mijenjaju, Ninochka. dojam mi je da manje ljudi upisuje djecu samo zato da ide jer "svi idu". Iako meni to nije kriterij ni bio niti ce biti.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vertex upravo to je znacenje rijeci. sad je fora pa se ni mi necemo razlikovat

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Potvrda može i od privatnog zubara
    L.će ići na vjeronauk,ide i sada u vrtiću i jako joj se sviđa.
    Mi jesmo vjernici koji prakticiraju vjeru,ne služi nam samo kao deklaracija na papiru

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Lidali prvotno napisa Vidi poruku
    I za školu bi mi bio primjerenijin predmet o religijama kao takvima na kojem bi se djeca upoznala sa vjerama u svom okruženju i svijetu, o blagdanima i običajima vezanim uz njih, kao i o moralnim i drugim vrijednostima koje nisu nužno vezane samo uz vjeru.
    potpis. i ja bih na to odmah pristala, da takvo što postoji. recimo, u srednjoj školi klinci mogu birati hoće li etiku ili vjeronauk. na etici se uči sve ovo pa i šire, što navodi Lidali.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ima ljudi koji jesu vjernici ali im je vjera intimna kategorija i nije im bitna "samo deklaracija na papiru" kako rece bodo. Vezano uz deklaraciju. Ocu rec da ima istinskih vjernika koji nece upisati dijete na vjeronauk. To ne znaci da ne vjeruju. A sama deklaracija na papiru osobama koje ne vjeruju - ne vjerujem da je bas bitna.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Smatram se vjernikom, ali ne podržavam vjeronauk u školi. Moje dijete će ipak ići, jer je koliko vidim vjeroučiteljica je ok, koncipirano je dobro, u skladu je s mojom vjerom,...

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa Vidi poruku
    vertex upravo to je znacenje rijeci. sad je fora pa se ni mi necemo razlikovat
    trend (engl.), opća sklonost, tendencija, težnja; os. smjer kretanja kakva društv. procesa ili pojave koji prevladava u određenom razdoblju.

Evo primjerice ovo, "Hrvatska prati trend usporavanja inflacije".​
    Posljednje uređivanje od vertex : 18.03.2014. at 10:20

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Smatram se vjernikom, ali ne podržavam vjeronauk u školi. Moje dijete će ipak ići, jer je koliko vidim vjeroučiteljica je ok, koncipirano je dobro, u skladu je s mojom vjerom,...
    X

plus što u 5 godina nisam primjetila da su učili nebuloze, kako navode neki ovdje, kojima btw.dijete još ni ne ide u školu, dakle iz prve ruke ni ne znaju što se uči na vjeronauku
    Posljednje uređivanje od rayna : 18.03.2014. at 10:46

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

I ja bi radije vjeronauk u crkvi kao što smo ga mi imali,ali eto nije

Stranica 5 od 12 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove