Nisam ni ja dobila za najmlade, za ostale jesam.
Nisam ni ja dobila za najmlade, za ostale jesam.
Nama su rekli da na upis donesemo kopiju bilo kojeg dokumenta (domovnica, rodni list) na kojem ima OIB jer se sad svi i sve vodi pod njim.
Nema veze starost dokumenta (mislim ono ne stariji od 6 mj.)
Moj nema na domovnici i rodnom listu OIB (ako se ne varam OIB je izmišljen kasnije). Nikud ne nosi kopiju OIB - a, nego ga prepišem.
išla sam provjeriti, na papiriću koji sam dobila piše samo da donesem OIB..nikakav dokaz, nikakva kopija
Meni je u školi rekla ˝nekakav dokument˝. Viš da je sve to od škole do škole varijacija na temu...
Rješenja o OIB-ima smo dobili u 1.mj. 2009. (išla ćirnut)
Za Tina imam rodni sa OIB-om iz 2010. od upisa u vrtić.
nabijem ih :D nek provjeravaju ako mi ne vjeruju ili nek je ne upišu. od mene mogu dobiti samo diktiranje iz mobitela i provjeru na licu mjesta na netu :D
Meni je rekla nešt u stili da su prije mogli oni tražit, a sad više ne mogu - nisam baš ulovila razlog (to sam već bila na vratima jednom nogom vanuz pad koncentracije)
Mi bi trebali u školu na jesen,ali bili smo podnijeli zahtjev za odgodu I odgoda nam je odobrena iako je prošao sve testove kod psihologa I lječnice.rečeno nam je da mi roditelji odlučimo da li želimo da na kraju ide ili ne I mi smo odlučili da će mu dobro doći još jedna godina sazrijevanja.Rođen je 12.03.2008.
Mom je ta dodatna godina definitivno super sjela.
iva9, vjerujem da ces sama najbolje procijenit svoje dijete.
Uh,sad sam negdje našla ovo i baš me nekako rascmoljilo
Nekako još ne vjerujem da je još malo ostalo do polaska u školu
Vrtiću na rastanku
Još malo i počinje škola, a s njome i nove brige,
umjesto priča i bajki čitat ću školske knjige. ...
Bit ćemo đaci prvaci, praviti se važni, zna se,
al´ kako bi lijepo bilo imati tetu uza se.
Pa zbogom vrtiću dragi, hvala ti za sretne dane,
poljubac tetama našim što su nam mijenjale mame.
S vama smo bezbrižno rasli, u danima punim veselja,
na rastanku primite od nas buket najljepših želja.
Molim te, mama,
molim te, tata,
kada danas zatvaraš
vrtićka vrata,
zatvori ih tihom tiše, jer
iza njih moje djetinjstvo diše,
zatvori ih tiho, tiše,
ja mahnut ću rukom i ništa više...
mi smo svi doma onomad, davnih dana, dobili papirić s OIB-om, osim C. koja je to dobila (ne sjećam se sad točno), mislim, na policiji (???) kad smo ju prijavljivali. ili u matičnom? negdje je dobila.
uglavnom, meni na pozivu za školu piše da donesem kopiju liječničke dokumentacije (ako postoji) i OIB. ne kopiju OIB-a.
moze se dobit oib u poreznoj, na policiji ste vjv dobili jmbg(bar sam ja za mazu tako dobila dok je za cimavicu jos uvik pisao na svim dokumentima)
Hvala.....jel moramo donijeti potvrdu s sistematskog jer meni nisu ništa dali....rekla mi je usmeno doktorica da što se njih tiče mala je spremna za školu,pa sam ja mislila da oni to sami šalju u školu?
Dokumenti za školu; Rodni list,OIB,potvrda o prebivalištu, potvrda o zaposlenju za roditelje koji djecu žele upisati u dnevni boravak, mišljenje povijerenstava za psih.fizičko testiranje ....po tvom na testiranje donosimo samo Fotokopiju OIB-a a sve ostalo na upis?
mi smo upisani u školu. bili smo danas na testiranju, donijeli kopiju rodnog lista i na njega napisali OIB i gotovo. ne nikakve upise ne moramo ići, samo na roditeljski 16.6. i mirni smo do početka škole
kak nema upisa?
pa kaj nije na vrtiću i školi ona obavijest za upise u škole????
mi smo obavili pregled u školi, ali rekli da su upisi 11., 12. i 13. 06.
u nekim školama odmah obave u i upis.
ajme,ovo me rasplakalo...
prekrasno receno,I evo ne mogu zaustaviti suze...
koliko u tome istine ima...
Inace sam pod utjecajem trudnickih hormona I stalno placem zbog necega,I bas su mi dirljivi ovi zadnji tjedni vrtića,proveli smo tamo 5 godina,sa lijepim I tezim trenucima
sva smo testiranja za skolu rijesili I totalno smo spremni, ali znam da nece proci mjesec,a da Ne odemo vidjeti tete, koje su mu bile I mama I tata svih tih godina...
rekli su mi da nema smisla da svi ti roditelji ponovo dolaze i rade guzvu. pametna skola <3 a realno po kaj da idem? da potvrdim da ozbiljno mislimo u skolu?![]()
Kod nas je sve isti dan. (Testiranje, cijepljenje, upisi,...).
i kod nas nema dodatne papirologije
al zato ce ove godine imati drugog dodatnog posla - hrpu roditelja koji ce se zaliti sto im dijete odgadjaju za dogodine - bez konkretnog razloga, odnosno izmisljenog
znaci redom usmjeravaju na odgodu s razlogom nemirnosti i nekoncentracije, koja uopce - kod neke djece ne postoje. Ne moram vam reci da su roditelji a i tete u vrticu koje prate djecu godinama - posizili
mi smo se upisali, ali samo zato sto je nedavno napunio sedam godina, pa su se smilovalijer gdje bi sa osam u skolu....
aha, nisam vam rekla razlog zbog kojeg ovo rade: ova generacija je imala baby boom - imamo 120 predskolaca u opcini, jednu osnovnu, znaci trebalo bi biti pet razreda, a do sad ih je bilo samo tri. prije dvije godine je na jedvite jadi nakon sto je nova skolska godina trajala vec dva mjeseca, odobren cetvrti razred. sto da vam kazem![]()
mi smo obavili testiranja i sve je super proslo
za sami upis nisu nista spominjali,imamo roditeljski sastanak u skoli 23.6. pa cemo tada sve saznati
Mi smo se upisale jučer! Prvi roditeljski je 16.06., torba i pernica su već spremne i čekamo početak!
Vi već i roditeljske imate zakazane, a mi još ništa nismo ni obavili. 02.06. imamo doktora, a vjerojatno 07.06. u školi.
ma važno da je gotovo do 11.6. kad su upisi
Testiranje prošlo odlično,riješila test 100%..bila nam je defektologica.
Ja sam sve upropastila kao i uvijek svojim lajanjem.
Mala je bila tako ponosna na sebe i išla mi se odmah pohvaliti u smislu"nisam te iznevjerila mama" a kad je defektologica spomenula Suvag jer smo rekli da ide logopedu, ja raspalila o strahu o disleksije itd. tako da tko zna što je žena napisala nakon razgovora sa mnom a prije toga je bila oduševljena malom, jer ništa od onoga što sam ja govorila nije primjetila (osim malo logopedskih problema s L i R) a ja počela o analizu-sintezu itd kako joj ne ide a je mala to na testiranju znala.
Na onom upitniku sam napisala da ne zna baš vezati tenisici(mislim fakat je bilo glupih pitanja) a dan poslije vidim da ih veže..mislim uvijek mene traži da joj vežem tako da nisam imala pojma da zna sama...naljutila se na mene i muža kad sam rekla da sam zaokružila da ne zna vezati vezice...
Znam da nepotrebno konmplicirama, ali eto kad želite biti najbolja majka u nekim trenucima zapravo pretjerate i postanete "najgora",umjesto da pomognete djetetu ustvari joj odmognete svojom "brigom"..baš sam se naplakala..pucaju me ovi trudnički hormoni valjda
http://os-brestje-zg.skole.hr/o upisu djece u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2014./2015.
Upisi u OŠ Brestje
OBAVIJEST
12., 13. i 14. lipnja 2014.12. lipnja četvrtak od 10 - 17 sati
13. lipnja petak od 10 - 17 sati
14. lipnja subota od 9 - 12 sati
OTVORENI DAN ŠKOLEOŠ Brestje 23. svibnja 2014. organizira « Otvoreni dan škole» .Cilj takovog organiziranja je prezentacija škole i školskih dostignuća po pojedinim nastavnim predmetima kao i prezentiranje razredne nastave po razredima.Pozivamo cijenjene roditelje i ostale zainteresirane građane da nas posjete i vide kako se kod nas radi.S veseljem vas očekujemo!
PROGRAM:23.5.2014. - PETAKPREZENTACIJA NASTAVNIH PREDMETA 9:00 -11:00 sati HRVATSKI VELIKANI KULTURNA VEČERRaspjevana i rasplesana škola 18:00 sati
Ravnatelj: mr. sc. Miše Kutleša
Ja sam 100% sigurna da je žena i dalje oduševljena djevojčicom, a mamu shvaća kao perfekcionistu...i sama sam također takva i x puta zeznem i sebe i svoje "razmišljanjem na glas"...no unatoč tome vjerujem da nas samo shvaćaju kao brižne majke
a i trudnički hormoni definitivno čine svoje...![]()
mi bili na testiranju 20. 05. i sve je prošlo predobro. verbalno je sve znao, jedino se požalio da nije znao 2+1. kad sam ga pitala zakaj si nije malo pomogao prstima, rekao mi je ozbiljno: mama, pa ti si rekla da se računanje u školi mora znati napamet, da nema varanja! eto, lijepo mi je i rekao
. moj mali sljedbenik pravila (voli ga mama, hahaha).
i nemamo nikakve specijalne upise, samo se na webu škole moramo informirati o prvom danu i doći tada u školu.
koji su to mudraci..<3
i mi sad samo čekamo prvi dan škole![]()
oprostili smo se sa vrticem jucen, a uvecer nam stigla skolska torba. malac presretana mene sredile emocije...
Imali smo prvi roditeljski sastanak, upoznavanje,... Dobili smo popis knjiga i stvari koje treba, par uputa i službeno je školarac.
Bilo je lijepo, svi roditelji i djeca.
Kod nas nema roditeljskog,saznati ćemo sve tjedan dana prije početka nastave i to preko web-a, malo mi je to onako,ali škola je ogromna i kažu da nemaju gdje održati tako msaovan roditeljski sastanak, upisano je 150 klinaca u 1 razred.
MI smo odlučili da Iva neće u boravak!
Vidjet ćemo kako će to ići!
Kod nas je isto oko 150, pet razreda koliko ja znam, al imamo roditeljski.
ana ne ide ni Kalabit će veselo. nadam se uvođenju međusmjene za niže razrede. i zbog treninga i zbog toga što bi onda u 1-2 dolazila doma, a ne u 10 kad ja idem na posao :D
Ma mi kak smo stalno ujutro, a muž i ja radimo u smjenama, on nekad noćne, znam da će uvijek imati tko je odvesti u školu i doći po nju, a kako je Janko već drugo polugodište u 1. razredu išao sam, vjerujem da će i ona tako moći.
Mislim da će sve to biti ok.![]()
Dobili smo popis udžbenika i sad me zanima može li se išta od toga kupiti rabljeno? Čula sam da djeca dosta ispunjavaju u tim udžbenicima pa da se zato trebaju kupiti novi. I šta još treba osim torbe koju imamo i pribora za likovni? zbunj.
stanam, stižu skroz novi udžbenici.
Ništa lanjsko nije upotrebljivo, ma koliko da je očuvano.
Ali vi ih ni ne trebate kupovati, s obzirom na lokaciju.
Trebat će bilježnice, ali ovisi o učiteljici koje.
Posljednje uređivanje od Dalm@ : 11.06.2014. at 20:20
Mi imamo 16.06. roditeljski sastanak.
Nista jos necemo uzimati od pribora, to cemo sve u 8.mj. Jedino smo torbu kupili.
I moj se malac upisao, 115 cm i cca 19 kg, bila sam kupila Priorix jer sam mislila da cijepe sa našim od imunološkog zavoda( bila sam u krivu) ali smo odgodili vakcinaciju zbog reaktivnog artritisa do jeseni...
Pošto nismo u Zg moramo kupiti knjige, na web stranici škole nema još nikakvog popisa knjiga a u knjižari isto ne znaju koje knjige s obzirom da su nove od ove godine, jel netko zna koje knjige i gdje kupiti
Vida, svaka škola određuje koje knjige će koristiti, naši su već objavili na svojoj stranici i izvisli na školi popis knjiga, pa otiđi pogledat do škole, možda su na njoj izvisili popis knjiga.
Ajme, ja skroz zaboravila da se moja nije cijepila!! odgodili joj radi neke bakterije u urinu, pa je bila prehladena i tako je proslo vrijeme a ja skroz zaboravila.
Budem sutra otisla vidjeti kad da dodemo.
ista stvar kod mene s cijepljenjem. nismo ni pišali ponovo ni cijepili
E, a sta je sad sa ovim upisima 12.,13. i 14.06. Sta su to samo sluzbeni upisi ili moramo opet ici u skolu? Ja se ne sjecam da sam sa klincima isla jos jednom.