Stranica 6 od 12 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 567

Tema: Prvašići 2014/2015

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vertex izrazito mi je drago što si našla riječnik, ali isto sam sigurna da znaš što je trend u razgovornom smislu. Ako ne znaš, no big deal

rayna čuje se i od ostalih mama što djeca uče na vjeronauku, nije nužno da dijete ide u školu pa da znaš i iz prve ruke. koliko sam čula od starijeg klinca nema primjedbi na našu vjeroučiteljicu, a da sam čula nebuloze od drugih - jesam

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma naravno, ti si u pravu, kako bi uopće moglo biti drugačije

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa Vidi poruku
    rayna čuje se i od ostalih mama što djeca uče na vjeronauku, nije nužno da dijete ide u školu pa da znaš i iz prve ruke. koliko sam čula od starijeg klinca nema primjedbi na našu vjeroučiteljicu, a da sam čula nebuloze od drugih - jesam
    rekla-kazala nikad nisam uzimala za ozbiljno, a posebno ne u vezi vrtića i teta, škole i učitelja
    Posljednje uređivanje od rayna : 18.03.2014. at 11:57

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vertex kačiš se za gluposti, koji je problem? jel trend, navala, fora ili moda? vidim da i ti imaš problem sa ne biti u pravu i tjeranjem maka na konac. doduše, ne sjećam se ni da smo toliko puta komunicirale da možeš zaključiti kako je moj cilj u raspravi biti u pravu?? no neću više offtopicharit... nije mi toliko bitno

point je bio samo zaključak da je više djece prije išlo zbog drugih. što se vidi i po broju klinaca ispisanih s vjeronauka u 2., 3., i 4. razredu

rayna mislim da iskustva učenika i roditelja s nekim učiteljem i njegovim načinom predavanja nisu naklapanja. Ako mi netko kaže da su rekli djetetu da je ne smije crtati crvenom jer je to vražja boja, da, izabrat ću da ide na vjeronauk u crkve umjesto kod nekog takvog. ako mi se baš ide (i ovo nije imišljen primjer)

Lidali avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj rayna prvotno napisa Vidi poruku
    X

plus što u 5 godina nisam primjetila da su učili nebuloze, kako navode neki ovdje, kojima btw.dijete još ni ne ide u školu, dakle iz prve ruke ni ne znaju što se uči na vjeronauku
    Ovo ide mene pa si me mogla slobodno i imenovat - da, imam baš takvo iskustvo i to iz PRVE ruke jer imam dijete (nisam ga rodila ali sam ga odgajala od vrtićke dobi) koje je na faksu. Indoktrinacija je išla tako daleko da on npr. ni dan danas ne zna da mu je srednji brat IVF-ICSI začet iz 14. puta jer uz sve naše pokušaje da mu objasnimo kako nije sve onako kako mu je interpretirano i činjenično točno ta indoktrinacija je bila jača.
    Ako su se promijenili u zadnje vrijeme onda super - ali nekako sam skeptična... iako niti ne tvrdim da su svi isti - sigurno ima super učiteljica i učitelja (kao i u svem drugom uostalom).
    Ali ne znam zašto se moram pravdat - jer se ne vidi u mom potpisu? Ni tvoj mi ne govori ništa o tvom iskustvu iz prve ruke.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

nitko se ovdje ne bi trebao pravdati. svatko ima pravo na svoje mišljenje i na svoj stav. ali ja te u potpunosti potpisujem, Lidali, jer sam jednakog mišljenja kao i ti . samo to. mislim drugačije od rayne i nekih drugih forumašica, ali poštujem njihov odabir, kao što se nadam sa će one poštivati moj / naš. potaknula sam ovo pitanje iz čiste znatiželje da vidim kak je organizirano to s vjeronaukom u drugim školama, za razliku od naše...

Lidali avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne znam još kak je u školi organizirano za one koji ne idu na vjeronauk. Moram izvidit.

Danas smo obavili školsku medicinu - suradnja super, još malo povučen, ostale norme zadovoljio.
    Cijepljen nije jer nije bilo sestre, inače trenutno cijepe sa MMR od Sanofi Pasteur-a.
    Dobili termin za razgovor u školi za početak 4. mjeseca.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

i mi obavili liječnički, sve super prošlo, rekla da je skroz spremna za školu, da je odgovore sipala ko iz rukava.
    visoka je 128 cm i ima 23 kg.
    nije ju sad cijepila zbog alergija.
    i išla bude na vjeronauk, iako bi radije da je vjeronauk u crkvi, a ne školski predmet.
    mene više muči boravak, ne znam da li da je upisujem ili ne?
    ove godine ću ja biti još doma pa nije da mora ići, ali ona hoće, jer će ići sve njezine frendice.
    iako je u našoj školi to koma organizirano, ove godine ih je bilo i preko 35, a jedna učiteljica, zadaću nisu skoro nikad napisali....

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

joj, taj boravak...u "našoj" (budućoj) školi prije 3 godine su uveli boravak u turnusima: ono 1 tjedan si ujutro u boravku prije škole, a slijedeći tj. si poslije nastave u boravku. to je koomaaa. nekaj sam načula da će ipak to ukinuti od iduće šk. god. jer ono, u školi si od 8 - 16h, ali mislim da je ipak lakše biti koncentriran na nastavu ujutro, a kasnije boravit u boravku, nego da si prvo u boravku pa onda od npr. 12 imaš nastavu.
    mi vjerojatno nećemo u boravak, nadam se da ću nekak uspjeti dogovoriti da bude moj turnus pa da smo "zajedno" u školi...

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Evo, i mi obavili sve.
    Spremni smo za školu.
    Cijepili smo se i sve je ok.
    Nadamo se dobiti boravak, mada vele da je ove godine veliki broj prvoškolaca za upis....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I L. je, danas, odradila školsku i to školski

O cijepljenju još dvojim. Moram još do dr. po potvrdu i onda upis koji je ove godine u lipnju (zadnja 3 dana škol.godine).

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

I mi smo obavili sve osim razgovora u školi,za to smo naručeni krajem 4.mjeseca
    Cijepili se jesmo,super prošlo
    U boravak definitivno ide,samo se nadam se da će upasti

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ajde još malo ispitajte klince što su ih ispitivali u školi? Jel tko odavde bio na testiranju u OŠ Brestje?

Zašto je računanje na prste problem kod 7 godišnjaka? Moja prije samo 2 tjedna nije htjela dva i dva zbrojit a sad računa ko luda, nešto na pamet nešto na prste ,isto tako tekstualne zadatke (osim što oduzimanje ne voli)...mislim djeca valjda imaju svoje vrijeme kad sazriju za nešto, broj je za njih još uvijek apstrakcija i učenje računanja na pamet je meni u toj dobi bespotrebno, bolje da ima pojam broja, da računa prstima, jabukama na stolu da stvarno ima pojam količine, da razmišlja ...kod nas se previše toga inače u školama uči napamet uvijek je samo jedno rješenje dozvoljeno umjesto da se svakoga pusti da svojim razmišljanjem i svojim putevima (možda malo i dužim) dođu do vlastitog rešenja bilo o kojem predmetu da se radi...a ne svi morate ovako, sve napamet, definicije ono nema tu mjesta razvoju vlastitih rešenja, metode pokušaja i pogrešaka..nude ti se gotova i tko tako ne radi automatski ima nižu ocjenu. Tko uči zato da jer ga nešto zanima o tome dodatno istražuje nažalost često ima manju ocjenu od onoga koji uči po knjizi, i bilježnici od riječi do riječi kako je učitelj izdiktirao. I naravno da onda dobijemo društvo koje ne zna razmišljati jer ljudi vide da se to ne isplati i niti ne cijeni.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ivana, ni ne znam što su ju pitali. Pokazala mi je pedagogica papir, ali je rekla da nemamo što
    raspravljat jer je sve znala. Crtala je djevojčicu, pokazivala lijevu ruku, desno uho...
    Ma skroz jednostavno.
    A glede ostalog napisanog u potpunosti se slažem.

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mi danas s curkom bili kod pedagoga u školi na testiranju.
    Kaže pedagogica da je sve super znala,crtanje i to.Jedino je napomenula da joj se cini kao da je malo rezervirana,suzdržana,neznam kako bi to nazvala,mozda se malo nelagodno osječala zato kaj sam ja morala izaći van,a nju ostavit unutra.Čini joj se kao da slabije čuje,i primjetila je da grize noktiće.
    Rekla je da to napomenem školskoj kad čemo ići na pregled,da nebi bilo loše otići u Suvag kod logopeda i psihologa.
    Baš sam u komi nekako kad mi je to rekla,imam osječaj kao da mi s djetetom nekaj ne štima.
    Posljednje uređivanje od filip : 25.03.2014. at 14:29

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam čak i za to da se trazi odgoda,bolje nego da ona ima problema sa prilagodbom,ionak je na samoj granici,i ne bih htjela ju forsirat ako emocionalno nije sprena.
    Ja sam bila strašno sramezljiva i povucena,i nikad se nisam voljela isticat,i to mi je smetalo,trebalo mi je vremena da se opustim u drustvu,ja sam krenula točno sa 6 god.u školu.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa jel ti se čini i inače nesigurna u društvu i povučena ili samo tamo? jer nije ni moja nešto brbljiva na prvu loptu s 4 žene nepoznate koje traže nešto od nje.... dok se recimo inače sasvim drugačije ponaša

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ona kad se opusti je skroz ok,brbljava sto na sat.Još je cendrava i zaigrana.Ma neznam,kad je počinjala ova pedagoska godina u vrticu bila mi je skroz nespremna,sto se tice izvrsavanja nekih obaveza,poput pospremanja svojih stvari,treba joj sto godina da pojede,da se obuće.I mene muci ta emocionalna zrelost za školu i obaveze koje ona nosi.

Lidali avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nama su lani baš iz tog razloga (emocionalna nezrelost) predložile odgodu i doktorica i psihologica u školi. Preduhitrile su nas jer smo i sami odlučili tražiti odgodu između ostalog i iz tog razloga.
    Sad, godinu dana kasnije razlika je osjetna. Čak je i doktorica primijetila.
    Mišljenja sam da ako i sama osjećaš da bi joj odgoda koristila (a taj period onda iskoristite i za logopeda i druge tretmane ako je potrebno) svakako to i zatražite.

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pedagogica je rekla da to napomenem školskoj dr.i preporučila pregled u Suvagu.Pa čemo vidjeti.Kad ju je ova pitala jel bi isla u skolu ili dalje u vrtic malo se premisljala.Ma vidim ja razliku kad mi je stariji isao na te razgovore i kad je krenuo u skolu,bas se vidi razlika.Vidjet cemo.

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Malo mi je glupo zato kaj iz vrtica nije dosao niti jedan glas da ima nekakvih poteskoca.Isla je i logopedu i ni glasa.Iz grupe ih ide 4 ove godine u skolu,ostali svi ostaju.Ak sad idem zvat Suvag pa kad cu dobit termin za pregled.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nećeš sigurno na vrijeme za ove upise... a kad je mala rođena? rekla si da je na granici. ja bi na tvom mjestu, ako vidiš da nije spremna, tražila odgodu. pa nije ni to nešto strašno

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Prvo što su nama u u vrtiću rekli na početku sezone bilo je da predškolska djeca NE TREBAJU znati pisati i čitati, i ne trebaš se opterečivati time zato postoje valjda učiteljice. Moja isto nije bila zainteresirana ali sam ju kroz igru malo motivirala i svladala je u roku mjesec dana; sada čita riječi do 6, 7 slova ali to NIJE OBAVEZNO i nemaju pravo to tražiti od djece pri upisu u 1. razred. Imaš cijelo ljeto pred sobom, možda da promijeniš taktiku ili ga nekako nagradiš ako želiš da mu bude lakše u školi.

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ona je 6.3

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

pa to mi je,ako krene i vidim da joj tesko se nositi s obvezama,onda nema natrag,a od jedne godine sto ce ostati kuci moze imati koristi i emocionalno i psihicki se razviti.

Lidali avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pa to sam ti i ja napisala. Moj T je 7.2. i njemu je definitivno trebalo to vrijeme.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

tražiti odgodu nije neki bauk, dapače, pomoći ćeš svojem djetetu, ako vidiš i sama da nije spremna. drugo je ak se zakoči pred nepoznatima, a inače vidiš da nema problema s komunikacijom s poznatijima...to isto nije big deal. recimo, moj M je rođen 22. 4., dakle svega ga je 20ak dana prošle godine dijelilo od odlaska u školu. da je kojim slučajem bio rođen tih 20ak dana prije, definitivno bih tražila za njega odgodu jer nikako nije bio spreman: handrast, nezainteresiran, zaboravljiv..ma kooomaaa. kosu sam čupala. nekako je preko ljeta (a i kasnije) sazrio i danas se definitivno vidi veliki pomak na njemu...

inače, ak se bude "ocjenjivalo" crtanje u našoj školi, prilikom upisa, onda budu nam definitvno nekaj skomentirali jer on je npr. vješt s alatom, ali za crtanje je totalni dibidus. tek ga je sad to malo počelo zanimati, prije nula bodova. ljude crta kooma. mislim, meni je sve to simpatično i nikad ga prije nisam forsala ili satima nagovarala na bojanje i crtanje. u tih 4 godine što ide u vrtić, milim da je najmanje njegovih radova bilo na panou jer mu se to nikad nije dalo raditi, bilo crtati, bilo s kolažem...ali zato mu daj nekaj konkretno da napravi (popravi), tu je pravi maher.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Franny, moje iskustvo s mojim djetetom i s nekolicinom djece u okolici je da ustvari ono što se dijete ne zanima, što je njemu glupo,... (a spada u neke osnovne grafomotorike ili motorike) dijete ustvari ne može napraviti. I onda dijete počne kužiti da to nešto radi lošije od drugih i onda više ni ne želi to napraviti.

Želim reči ako dijete staro 7 godina crta puno lošije od prosjeka, jer ga to "ne zanima" ima lošiju grafomotoriku.

Ako je sve drugo prati nekakvu krivulju razvoja, trebalo bi malo poraditi na toj grafomotorici.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Heh, i mi smo ove godine prvašići...Vidi se da me baš i nema na forumu.
    Veselimo se jakooo!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Franny, moje iskustvo s mojim djetetom i s nekolicinom djece u okolici je da ustvari ono što se dijete ne zanima, što je njemu glupo,... (a spada u neke osnovne grafomotorike ili motorike) dijete ustvari ne može napraviti. I onda dijete počne kužiti da to nešto radi lošije od drugih i onda više ni ne želi to napraviti.

Želim reči ako dijete staro 7 godina crta puno lošije od prosjeka, jer ga to "ne zanima" ima lošiju grafomotoriku.

Ako je sve drugo prati nekakvu krivulju razvoja, trebalo bi malo poraditi na toj grafomotorici.

Ovo sam i ja mislila po iskustvu sa R. jer i K. nije htjela apsolutno ništa crtat pa čak niti previše slova pisat, i već sam se psihički pripremila da ćemo se opet mučit s grafomotorikom, no onda me šokirala kad je došla doma iz male škole, prepisivali su sa panoa dane u tjednu, kak ih je prepisala nisam vjerovala da je ona to radila napisala je ljepše nego ja. Prije nema šanse da uzme olovku ili bojicu i nekaj crta, ako bi i crtala sve je to bilo katasrofa, a sad crta i radi sa sve više detalja, pažljivije i urednije, kak ona kaže "onak kak nam je teta pokazala", a kad sam joj ja pokazivala, nije bilo šanse da radi tak. Vjerojatno uz drugu djecu se i ona aktivirala.
    Posljednje uređivanje od Roko_mama : 26.03.2014. at 08:25

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ma jasno Roko_mama, nije ništa 100% sigurno. Uvijek ima izuzetaka. Samo napominjem da bi trebalo obratiti pažnju.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku

što se tiče "pisanja", koliko ja laički vidim, to mu je oke. niti to baš ne forsam, iako oni u vrtiću cijelu ovu godinu rade radne listiće gdje se, između ostalog, traži i pisanje. bila sam nedavno na informacijama u vrtiću i teta mi je pokazala sve njegove radove tog tipa i pohvalila ga da ima oke grafomotoriku. e sad, jel to teta malo napuhava jer uvijek za njega ima riječi hvale, ili je zbilja svladao te neke vještine, ne znam...sve bumo čuli uskoro na tom razgovoru, a i vidjeli prve tjedne nastave. naravno, ako nekaj bude štekalo, poradit ćemo na tome.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

p.s. nije da sad on baš niš ne crta, ali tek je ove školske godine počeo pokazivati interes za to. čak i doma nekaj nacrta, samoinicijativno. jučer je baš crtao neko "iznenađenje" za 5 curica iz grupe jer im je obećao i tak...ima tu dosta detalja na tim crtežima, ja pol toga ne kužim kaj je nacrtao, ali kad uspoređujem crteže na panou od druge djece (pogotovo djevojčica) i njegove, on crta ko da ima 3 godine, a one ko da imaju 13 . bar se to tak meni čini...možda sam full u krivu, ne znam.

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Sad si razmišljam,nama pedagogica nije dala ništa napismenu u vezi logopeda i psihologa u Suvagu,i eventualnoj odgodi nego samo da to napomenemo školskoj doktorici.
    Za Suvag čemo dobiti termin u 5.mj.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mi smo sve obavili, rekli su da je apsolutno izvrstan i da se od njega puno očekuje, bio je cca 20 minuta tamo, mi smo ispunili upitnike i izašli van. Bio je s pedagogicom.

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Nemoj se opterečivati sa time što kažu. Ja sam se nakon školske dr. osjećala ko posran golub. Pazi, ona vidi djete na pet minuta i to ne može biti realna slika djeteta. Mene su na školskoj isto preplašili da je I. nezainteresirana i slično a njoj je samo bilo neugodno i čudno kao prvo jer je bil gola u gaćama, jer su mene poslali van nije joj bilo jasno zašto kod doktora mora crtati i rješavati zadatke.I uz sve to bila je u 17.15 totalno umorna nakon cijelog dana. Nakon svega joj je još rekla "nisi ti za školu" i moja mala se blokirala. Jučer smo bili u školi na testiranju gdje je atmosfera bila daleko humanija i toplija i riješila je test sa 100% bez ikakvih problema, dapače dobrano su je pohvalili. Najrelevatnije je TVOJE mišljenje i feeling kao i onaj teta u vrtiću koje ju bolje poznaju i na osnovu toga donesi odluku. A logopedi i psiholozi... izmišljaju probleme da bi imali što raditi. Sve štima s tvojim djetetom !!!

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Mi smo bili jučer. Trajalo je 15-ak minuta za to vrijeme sam ja vani popunjavala upitnik. Ubrzo su izašle , pedagogica mi je pokazala test , koji se sastoji od toga da djete mora nacrtati covjeka, prepoznati različitosti u 4 crteža (3,4 zadatka su takva) prepoznati poneko slovo, tipa riječi "medo", također prepoznati broj( do 20) , zbrojiti 2+2, lijevo, desno, dani u tjednu nabroji koliko ih se sjeti, godišnja doba, i grafomotirika (što sigurnija i urednija ruka ali nije bed ak je nešto prek crte). Sve u svemu daleko manje zahtjevnije nego li nam je vrtićka logopedica najvila.

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Naručeni kod psuhologa krajem 5 mj,al nisam se naručivala za logopeda,pa tek u 9 mj .ima termina.Obavit čemo psihologa pa vidjeti dali teba logoped uopće,njezin pedijatar msli da je ona prije za otorinca.
    Posljednje uređivanje od filip : 28.03.2014. at 14:20

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Prijavljujem i svoje dijete
    1. Emanuela - Ivana zg
    2. Helena - enchi
    3. Matej - Anemona
    4. Tia - Sek@
    5. Katja - Roko_mama
    6. Kala - ninochka
    7. Karla - ninik
    8. Petar - Angie75
    9. Pavle - Kosjenka
    10. Mateo - majola
    11. Andrija - Water
    12. Arsen - In love
    13. Lara - ani4
    14. Lara - val
    15. Lucija - luci07
    16. Dora - jurisnik
    17. Ema - Ribice
    18. Anja - Ibili
    19. Juraj- xxx
    20. Borna - frodo
    21. Lorena - bodo
    22. Tin - Lidali
    23. Noa - Minda
    24. Ema - mamaineven
    25. Patrik- superx
    26. Mauro - Majuška
    27. Petar - AndrejaMa
    28. Ana - zizi
    29. Ena - TinaB
    30. Lara- llella
    31. Gita - macka
    32. Mislav - Franny
    33. Petar - McQueen
    34. Natali - matsa
    35. Matea - kristina_zg

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj filip prvotno napisa Vidi poruku
    njezin pedijatar msli da je ona prije za otorinca.
    u kojem smislu?

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mi smo prošli tjedan obavili testiranje u školi, a danas smo riješili i sistematski. Sve je super prošlo, na jesen krećemo u prvi razred!

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

jooj, blago vama. ja trtarim da nas budu odbili, koliko je M na momente handrast. nekad je oke, nekad je baš zaigran. oke, kužim, dijete je to, ali ziher bu nekaj sprčkal na razgovorima, hahaha. bil bu jedini prvašić koji ima 18 godina kad ga prime ...

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Franny - ne brini. Sve bude u redu. Mene je bilo strah da Ena uopće ne bude htjela ući u razred. A ipak je sve prošlo bez problema.

Lidali avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mi danas riješili i školu - razgovor kod psihologice. Ponovno je kao i kod dr. trebao nacrtati najboljeg prijatelja. Pitala ga da prepozna neka slova i napiše svoje ime i prezime na crtež, malo računanja, ide li u vrtić, ima li braće i sestara.
    Zaključila da je spreman, no prilično sramežljiv.
    Po pitanju VUR-a rekla da zdravstvene probleme odmah napomenu učiteljici i da tu neće bit problema da ona obrati pažnju i pošalje ga piškit kako se dogovorimo (npr. 5 min prije velikog odmora). Prilikom upisa možemo tražiti da se upiše u isti razred sa najboljim prijateljem.
    Još ne zna hoće li biti dovoljno đaka za razred neboravkaša, ali ako ne bude da će ih prilikom upisa ravnomjerno raspodijelit po svim razredima s tim da vode računa da oni koji stanuju međusobno blizu idu u isti razred.
    Za one koji nisu na vjeronauku organizirano je vrijeme u knjižnici ako sat pada usred satnice.

Još prekosutra cijepljenje - to već dva dana jauče unaprijed... zato će to obavit sa snažnim tatom

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Bili u školi na obradi, sve je prošlo super, 20-ako minuta je bila unutra, crtala, pisala i čitala nešto malo, pričala o sebi, obitelji...jako su simpa bila pegagogica i psihologica pa je prošlo ležerno. Spremna je. Nepravilno drži olovku (do nedavno je sasvim pravilno držala, uopće nisam primijetila kada je počela preklapati palac preko srednjeg prsta) pa ćemo malo to probati korigirati, imamo vremena. Vjeronauk je ili prvi ili zadnji sat pa me to razveselilo jer H. neće ići. Imamo još liječnički za dva dana i to je to.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

evo, mi danas obavili dr. opće prakse. sve prošlo oke. 20. 5. idemo na razgovor u školu.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kod nas još ni p od poziva. Kažu da će biti sredinom svibnja. Jučer ju je uzela psihologica u maloj školi i danas me zvala i rekla da imam prekrasno dijete (rascvala sam se od ponosa) sve je super, predčitalačke i predmatematičke vještine razvijene, sve super, jedino moramo vježbat rukicu (to sam znala) al ona i ovak i onak puno crta, piše, reže i sve ostalo, i rekla je da ima još dosta vremena do rujna i da je spremna za školicu

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I mi smo obavili testiranje u školi.
    Isto ju je nahvalila, bilo mi neprijatno. Jedina primedba je bila da mora da vežba finu motoriku (to valjda svi moraju).
    Dete se jako ljutilo na nas zato što nije znala godinu rođenja. Kaže: učili ste me datum, a godinu nisam znala kad me teta pitala
    Moram i školu da pohvalim, upitnik koji smo MM i ja popunjavali napolju dok je ona bila unutra je jako, jako detaljan. Ako stvarno sve to budu uzeli u obzir kad budu raspoređivali decu u odeljenja biće super.

Inače, kod nas je predškolsko obavezno, i tamo se upoznaju sa slovima i brojevima.
    ALI svi uporno naglašavaju da dete ne mora da zna da čita i piše pre nego što krene u školu. I stvarno, na testiranju je nisu pitali ništa da pročita, ništa da napiše.
    I tete u vrtiću koje sprovode predškolski program fokusirane su na finu motoriku (mese, sade, seku, lepe, kickaju, vajaju, vezu, šiju...) i na opšte osposobljavanje (vezivanje pertli, brisanje gu...e, oblačenje, jelo, sedenje u mestu...). E sad videćemo kad krene škola kako će sve izgledati.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo i mi smo bili prekjučer, sve je bilo dobro; istina je da su sestra i doktorica bile iznimno ljubazne i imaju odličan osjećaj za klince pa se ona osjećala totalno opušteno, pjevala je pjesmicu, crtala i sve super prošlo .
    Dobila jednu pikicu, a po drugu moramo doći za koji mjesec.
    Jedino nisam pitala da li se dobije neka potvrda od liječnice da je spremna za školu, jer mi nikakav papir nismo dobili, osim što nam je vratila karton (jedino nisam pogledala da nije možda nešto u karton stavila)...

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi odradili doktora prije mjesec dana, a u školu idemo tek za mjesec. Ooogromno upisno područje s milijardu klinaca. za sad su svi u jednoj smjeni , al su nam najavili mogućnost međusmjene od prvog do četvrtog - što bi meni bilo idealno.
    Malac će u peti, njega to ne kači, a šmizla može na treninge ujutro i još nije sama s njim doma nego je u školi dulje od 11 :D

Stranica 6 od 12 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •