Stranica 11 od 12 PrviPrvi ... 9101112 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 501 do 550 od 567

Tema: Prvašići 2014/2015

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

HJ sutra uče slovo R to je 44/45 strana u radnoj bilježnici ( do kraja imaju još 7 slova)
    MAT- sutra rade broj 0 nula to je negdje između 28 i 30 stranice i nakon toga ide broj 6
    LIK-sutra crtaju ugljenom
    Nervira me što je tjelesni 3 puta tjedno..znam da je bitno za zdravlje ali s odjećom je to katastrofa...obuci joj ono što može lako skinuti...pa se sva rašćupa kako god joj svezala kosu...onda još ide u tu sportsku školu tako da je cijeli tjedan u dvorani i onda takva znojna ide van....u razredu prejako griju pa mora ić u tanjoj odjeći a opet svaki dan idu van pa mora imati jako debelu jaknu....

Ne znam dal drugi roditelji to znaju ali ja sam na internet stranicama naše škole našla raspored pisanja kontrolnih za svaki razred po datumima i predmetima.

Do sad su ih imali 8 i još imaju 2 do kraja mjeseca znači 10 od početka godine.
    3 su imali iz Matematike
    3 iz Hrvatskog
    2 iz Prirode
    do kraja mjeseca imaju još po jedan iz MAT i HJ.

i ako ide u boravak svaki dan nosi knjige doma i ako su zadaće pregledane od strane učiteljice ja uvijek sve još jednom pregledam jer nekad se zna dogoditi da ostane još malo za obojati itd.

Što imaju za zadaću svaki dan pišu u informativkama (i ako nisu učili sva slova), mislim to mi je od početka fascinatno,djeca tek uče slova a moraju prepisivati s ploče, onda npr. isto tako na vjeronauku pa im ispravi ako je slovo krivo, pa isto tako pišu i engleski a još ni hrvatski ne znaju pisatm naravno i prirodu i društvo itd. Moja cura zna pisati i pomalo čitati ali ima djece koja ne znaju i zato mi nije jasno kako su si oni to zamislili to nije u redu!

Jako sam se veselila novome pravopisu i pojednostavljenim "pisanim" slovima a ono šok. Ne znam jeste li pogledale knjige iz hrvatskog za drugo polugodište. Slova A npr. ona crtica unutra koju djeca moraju pistai točno da ne pređe van inaće im križa crvenom kemijskom-u pisanim slovima sada izlazi van..slovo V lijeva crta van desna unutra itd. Nebulozeeeeee. Imam knjigu iz HRV od predprošle godine. Ova tiskana slova su različita,slovo J tamo normalno kao i na tipkovnici od crte do crte,a ove godine prelazi tu donju crtu. Inače uopće ne shvaćam poantu tih tiskanih,štampanih tj.pisanih slova kako ih ja zovem,znam da se sad drugačije nazivaju kad će djeca u 5 razredu početi pisati po svom i kad većinom koriste kompjutere a i i knjige su tiskane štampanim slovima!

Ako su htjeli pojednostaviti, što nisu uzeli slova kakva su na tipkovnicama?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

To s novim slovopisom skroz su zaribali. Jedan je način pisanja u pokaznom primjeru, a potpuno drugi u primjeru rečenice. Mala tiskana slova (koje sad uče) su dobila repiće (n, m, h...), a pisana slova nemaju više poveznice. Različiti izdavači različito tretiraju, ukratko - katastrofa.
    Evo dobrog osvrta jednog učitelja:
    http://obrazovanje.freeforums.org/o-...t724-1060.html

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ajme majko

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

tako sam ja balerini iskrizala slovo U, jadno dijete. jer mislila sam da znam pisati, no eto dijete je bilo u pravu, ja ispala nepismena
    srecom nisam vikala. jer tad bi u zemlju propala.
    morala bi se natjerati pa pogledati ta slova, mada mi se iskreno neda jer mi to sve ide na zivce.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moja m u diktatu uvijek zaboravi neki repić staviti na veliko štampano U. i veliko štampano J mora ići malo ispod ostalih slova. pa joj to ispravlja.
    to mi je žešća glupost. kako kažu u ovom linku od čokolade, uče pisati na jedan način, a ista ta slova u istoj toj početnici su napisana na drugi način.
    i, djeca to skuže, naravno.
    kao da ima tri vrste slova - tiskana slova, pisana slova i tiskano-pisana slova.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Meni je najveća glupost povećani broj poteza kod velikih tiskanih slova gdje više nema "glatkog" pisanja jednim pokretom, nego se svaki čas mora podići olovka s papira i seliti. Kako je rečeno - to više nije pisanje nego crtanje.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jako blesavo. ja nisam kužila prvih tjedana zašto joj stalno križa i piše "piši urednije" , a onda skužim da je J izobličeno, U iz dva poteza, N nakošeno i pijano. Jeza. A mala je znala slova i prije škole, ali normalna

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Negdje prije škole je izašao plakat u večernjem s novim slovima. To sam objesila iznad radnog stola, jer nemam pojma kako se slova pišu.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Koje udžbenike imaju iz hrvatskog?
    Kćer je imala prošle godine Pčelicu, odlična knjiga...

Sin sad ima SLovo po slovo, udžbenik mi je grozan, po pet stranica za jedno slovo, sve zbrda zdola, puno svega a niš pameto i konkretno - tipa nema teksta za čitanje po slogovima (a zapravo moraju čitati po slogovima),
    ali toga nema nigdje pa on sad vježba iz kćerine Pčelice od prošle godine :::
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 21.11.2014. at 14:36

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A, da, taj J... Ja sam neki dan gledala kakav mu je to J, dobro da sam komentar zadržala za sebe jer sam naknadno skužila da se to trenutno tako mora .

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    Koje udžbenike imaju iz hrvatskog?
    Kćer je imala prošle godine Pčelicu, odlična knjiga...

Sin sad ima SLovo po slovo, udžbenik mi je grozan, po pet stranica za jedno slovo, sve zbrda zdola, puno svega a niš pameto i konkretno - tipa nema teksta za čitanje po slogovima (a zapravo moraju čitati po slogovima),
    ali toga nema nigdje pa on sad vježba iz kćerine Pčelice od prošle godine :::
    "P kao početnica" od Profila

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Blažena naša škola i kompleksna metoda opismenjavanja.
    Uopšte nisu učili slova, štampana, odmah su počeli da pišu.
    Dobili su slovaricu (sa slikama) i ko nije znao slova slagao je u slovarici pa prepisivao u svesku.
    Sad već rade pisana slova, i to pišu penkalom. To ih tera da drže penkalo pravilno.
    Učiteljica nema nikakve zamerke na urednost, kaže da će to doći vremenom.
    I uopšte, uglavnom ih hvali, nema nekih velikih kritika i primedbi, jako pazi da ih uvek prvo pohvali a onda istakne ako nešto može bolje.
    Jako mi se dopada takav pristup.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kod nas isto "P kao početnica"

Lidali avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kod T. Pčelica.
    To sa ovim novim slovima je totalni kretenluk. To su sve igre kako legalno oprat lovu i niš drugo tu nema.

Avo što piše vissnja mi je skroz ok. Negdje sam nedavno čitala, gledala, nemam pojma više, da je djeci prirodnije pisati pisana slova i da bi se zapravo odmah na to trebalo krenuti. Ako se sjetim i pronađem linkam.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Lidali prvotno napisa Vidi poruku
    Avo što piše vissnja mi je skroz ok. Negdje sam nedavno čitala, gledala, nemam pojma više, da je djeci prirodnije pisati pisana slova i da bi se zapravo odmah na to trebalo krenuti. Ako se sjetim i pronađem linkam.
    da, i to sa pisanjem, koliko god se čini suludo, deca super prihvataju
    otprilike kao kad uče da govore, ne uče prvo slova pa onda reči, nego odmah kažu mama
    tako i pišu, odmah reči, pa rečenice
    sve nekako usput
    e sad ja sam se čudila, pa kao neuredni su (fakat jesu), a pišu sve odmah flomasterima (da oslobode ruku a i da ne bi bilo beskonačnog brisanja)
    a sad kad su prešli na penkalo super ide

ali sam zapravo htela da se osvrnem na ono što je neko gore napisao da učiteljica stavlja primedbe
    kod nas nema ocena u prvom razredu, tu i tamo neki pečati i pohvale
    ali se učiteljica stvarno trudi da ih puno, puno hvali. kaže da je njen cilj da zavole školu pre svega
    i kaže uvek prođe po razredu, pogleda koje su greške pravili a onda te reči napiše ponovo na tabli
    ali ne kritikuje pojedinačno decu, nego kaže nešto u fazonu tu se najčešće greši pa ko je pogrešio nek ispravi
    kod moje male to stvarno deluje, njoj kritika nikad nije bila podsticajna

Lidali avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ovo sa flomićima mi je isto fora - vjerojatno zbog tog ne pritišću manijakalno po papiru.
    Moj je prije lebdio po papiru, a sad ore . Malo je bolje ako piše tehničkom jer mu u suprotnom stalno puca mina.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    tako sam ja balerini iskrizala slovo U, jadno dijete. jer mislila sam da znam pisati, no eto dijete je bilo u pravu, ja ispala nepismena
    srecom nisam vikala. jer tad bi u zemlju propala.
    morala bi se natjerati pa pogledati ta slova, mada mi se iskreno neda jer mi to sve ide na zivce.
    ha,ha,ha a ja iskrižala veliko U kažem ja njoj pa što je tebi od kad veliko štampano U ima repić i malo m...pa znala si pisati prije polaska u školu....mala se ne usudi ništa reć..ja uzela početnicu od Pčelice i skoro pala u nesvjest...ispričavala sam se djetetu do bola... Onda sam uzela početnicu Pčelicu za iduće polugodište s pisanim slovima i šlagirala se doslovno...

Drago mi je da nisam sama jer je moj muž rekao da samo ja uvijek imam primjedbe na sve...a moja ide logopedu i tamo piše normalna slova dijete je skroz zbunjeno ...tamo normalno J,U,M ovdje s repićima....ova učiteljica s boravka im sve križa...neki dan se zabunila pa joj je točno rješeni zadatak prekrižila pa je onda dolje napisala Bravo valda od srama.... a dane govorim kako je moja ljevakinja i stišće da nema te gumice koja će pobrisati tako dobro da se otisak ispod ne vidi..i vidim ja ona neki dan nije baš dobro obrisala,i kako joj riječ nije stala u taj red dijete prešlo u novi jer sam joj ja rekla da me živcira kaj napiše dva slova pa crtici i onda novi red...a ova joj gore napravila crvenom kemijskom razmak za riječ i dolje novo napisanu stavila u zagradu-ono žena uopće nije skužila da je dijete pobrisalo riječ. samo traži greške,počela me debelo živcirati ha,ha,ha...rekla sam maloj da ne želim da više piše zadaću u školi jer im ova odmah ispravlja, a lijepo neka djeca pišu doma s roditeljima pa sve onda bude uredno lijepo i točno. Mislim moja uvijek ima pohvale,ali meni nije OK da se isti dan pregledava Domaća zadaća, kao da svaki dan piše kontrolni...mislim nek ju pregleda sutra...joj sretne su što sam u nemogućnosti zbog bebe da im doletim na metli..ali uskoro ću.....

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Pa tko bi trebao pregledati zadaću nego popodnevna učiteljica, a i kontrolne planiraju valjda učitelji, a ne roditelji?
    Nemoj se miješati u njihov posao.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Pa tko bi trebao pregledati zadaću nego popodnevna učiteljica, a i kontrolne planiraju valjda učitelji, a ne roditelji?
    Nemoj se miješati u njihov posao.
    X

Ja ne brišem, ako ružno napiše učiteljica će ispraviti. To joj ionak puno više znači nego moji komentari. I nemam ništa protiv na kritike i komentare učiteljice, mislim da bi trebale biti i strože.

Normalno da dijete piše zadaću u boravku, pa i moja je doma s bakom kad sam ja na poslu i sama napiše zadaću, ne sjedi nitko pokraj nje.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Moj ide u boravak, a ja sam u prvom razredu puno zadaca obrisala, uglavnom iz hrvatskog. Za koje je uciteljica iz boravka rekla da su ok. A meni nisu bile kako treba, niti bi njegova razrednica rekla da su ok. S vremenom je naucio da je bolje odmah napraviti zadacu kak spada, nego raditi dupli posao.

Stvar je u tome da ih uciteljica iz boravka ne poznaje kao razrednica. Za neko dijete bi ta zadaca bila dobra, ali ja znam da on moze puno urednije. Sad je to rijetkost, od pocetka drugog razreda mislim da je samo dva puta doma ponovo pisao zadacu.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Naši rade prema "Slovo po slovo". Nemam specijalne zamjerke. Čitaju od prvog dana, pa tko ne zna, njegov problem.
    Šalim se, ali ima tu i istine. Tko ne zna ide na dodatnu.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Imala je i moja učiteljicu u boravku koja bi previdjela hrpu pogrešaka, npr. krivo zbrojeno i sl., stavila bi ni ne pogledavši kvačicu, ali to je druga stvar. Naravno da sam pregledavala vikendom i upozoravala je da ispravi greške.
    Kod moje obje učiteljica je inzistirala da se piše do kraja reda pa ako neka riječ ne stane, napišu rastavnu crticu i nastave u drugi redak. Zbilja ne vidim zašto dijete učiti drukčije.

Čitanje ide čoporativno, pa "ko u'vati, u'vati". Za nečitače je veliki minus ako dođu u razred s pretežno čitačkom ekipom jer imaju osjećaj stalnog kaskanja. Istina, ukoliko dijete nema nekih "dis" teškoća, naučit će čitati do kraja 1.r. skroz tečno, eventualno će se lošije čitanje možda odraziti na pokojoj ocjeni (ČSR, zadaci riječima itd.).
    Posljednje uređivanje od čokolada : 22.11.2014. at 18:04

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

čokolade i kod nas pišu tako, do kraja reda, pa odvajaju crticom. Kod nas je pretežito čitalački razred, pa nekolicina djece ima nepovoljniji položaj.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Istina, ukoliko dijete nema nekih "dis" teškoća, naučit će čitati do kraja 1.r. skroz tečno, eventualno će se lošije čitanje možda odraziti na pokojoj ocjeni (ČSR, zadaci riječima itd.).
    Kaj ako ne nauči? Znam curicu koja uopće ne kuži analizu i sintezu riječi, ide k logopedu ali napredak je skoro nikakav. Mama se boji da će morati ponavljati razred. Može li uopće netko ponavljati prvi razred?

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

1.Niste me shvatile,ništa ja njoj ne brišem nikad i njoj su sve zadaće uvije točne i dobre.
    2.Prije se na boravku s učiteljicom ponavljalo gradivo i ona bi im dodatno objašnjavala..sad ona sjedi dok oni napišu zadaću,sami moraju pročitati(a još nisu ni sva slova prošli) zadatak ,rješiti ga i ona im to odmah ispravlja. A po meni je Domaći rad upravo zato domaći jer se piše ili dorađuje doma tj.mora "prnoćiti" i drugi dan se pregledat od bilo koje učiteljice jer da ne ide na boravak upravo bi tako bilo....Školski rad se može isti dan ocijeniti i pregledati...mislim čemu se onda naziva Domaćim ako usvojeno gradivo toga jutra učiteljica ocjenjuje nakon par sat???!!!

3.Ona je točna rešenja prekrižila kao netočna a jednom moja mala nije rješila zadnji zadatak jer je mislila da ne moraju i umjesto da je djetetu vratila radnu bilježnicu i rekla još i ovo moraš rješiti,ona ga je prekrižila...mislim ne kužim...tek su krenuli u školu ona im na brzinu kaže koja stranice i koliko zadatak na njoj...prekrižiti ne rješeni zadatak kao da smo na fakultetu kao netočan meni nema veze s nikakvom logikom,pogotovo jer se radi o Domaćoj zadaći,o djeci koja su tek 4 tjedna išla u školu...što je previše je previše

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

kaj nije da klinci koji ne znaju dobro hrvatski mogu bez problema ponavljati razred pa čak i prvi
    npr. ak su povratnici..

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Može se ponavljati prvi razred, imala sam prije par godina jednu takvu učenicu.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa kak? kod mog malog u razredu je još u drugom bilo onih koji su labavo čitali...zbog čeg djeca ponavljaju?

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kako ide?!
    Posljednje uređivanje od ivana zg : 02.03.2015. at 17:15

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ide. Zadovoljna sam. Da se sad zaključuje iz svega bi imao 5, osim likovnog. Izgleda da je nadaren na mamu.
    Treba ga gurati, gurati i gurati, ali ide.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Ide. Zadovoljna sam. Da se sad zaključuje iz svega bi imao 5, osim likovnog. Izgleda da je nadaren na mamu.
    Treba ga gurati, gurati i gurati, ali ide.
    Ide i kod nas, sve petice iz svih predmeta u dnevniku, svi testovi 100% riješeni.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I kod L. je sve super.
    Moram priznat da nisam to očekivala.
    Nikad nije pokazivala previše želje, a sad, ispada, da rastura.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Da vam malo "popravim" prosjek , moj A. ima i petica i četvorki a bogami i dvije jedinice, trojke i dvojke mislim da nema. Problem su mu zadaće, vrlo često ne zabilježi što je za zadaću pa se skupi minusa, druga jedinica je iz HJ iz diktata, kasno se "uključio" pa je napisao manje od pola a i ono malo što je napisao bilo je neuredno.

On školu baš i ne voli, često se isključi i sanjari, gleda kroz prozor, sav je u svom svijetu mašte. A ja pomalo ludim. Razgovarala sam s učiteljicom ona ga jako hvali kaže da je odličan, da ima široko znanje, tečno čita i nema nikakvih problema sa savladavanjem gradiva, a za tu njegovu odsutnost mi je rekla da će to s vremenom proći i da je to dio njega da ga ne sputavamo u tome. I ne bi to meni bio problem, lako za jedinice, ali mi je žao jer njega pogađaju i jedinice i minusi baš je nesretan iako ga nismo špotali zbog toga, a inače je jako osjetljiv.

Ja bih mu pomogla ali ne znam kako, stalno razgovaramo i uvijek mi obeća da će zabilježiti zadaće i slušati cijelo vrijeme učiteljicu ali ne vidim velikog pomaka. Ima li tko takvo dijete, kako ste ga "prizemljili" ?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Water moja je slična, sanjari i to, ali ostaje u boravku pa uradi sav domaći
    Ok ponekad i zaboravi nešto što je za kod kuće. Ali kod nas nema ocenjivanja u celom prvom razredu i učiteljica je rekla "bolje da zaborave i deset puta nego da naviknu da roditelji misle umesto njih" i zamolila nas da se ne raspitujemo međusobno oko domaćeg već da verujemo detetu i odgovornost prebacimo na dete. Ali kažem, pošto nema ocena, oni zaboravljaju domaće i brljaju, ali im to prolazi samo sa opomenom. Takođe nemaju nikakve provere znanja (diktate ni kontrolne) pa nemaju ni taj stres.
    Ja je isto često podsećam da sluša na času, da prati jer je tako lakše nego da posle kod kuće nema pojma pa moram da joj objašnjavam iznova. Ali ne bih rekla da joj se prima

Ali jednu stvar sam primetila, bila je bolesna par dana i slučajno sam sa njom prešla neku lekciju koju još nisu radili. Ništa big deal ali se njoj toliko to dopalo, rekla mi je: konačno da znam o čemu se priča na času. Dakle ona blene kroz prozor, priča na času i kad se uključi u pola priče o kojoj ne zna ništa, ne može da prati pa odustane i nastavi da bleji.
    E sad pošto nemam nameru da sa njom radim išta a kamoli unapred, moraće da navežba slušanje na času

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Visnja svaka cast uciteljici!
    Mislim da ima ispravan stav previse se danas roditelji petljaju djeci u sve.Moraju se uciti odgovornosti odmalena to je to.9

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Vissnja, supatnice . Jako mi se sviđa način rada kod vas u prvom razredu, kada bi kod nas bilo tako brige bi nam bile puno manje. Imam ja i starije dijete kod kojeg nije bilo nikakvih problema sa koncentracijom pa mi je sad ovo malo šok, ali doći će to na svoje nadam se. Hvala ti na odgovoru.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

vissnja, super!
    moja m ide u cjelodnevni pa ima 3 učiteljice. jedna iz prirode, hrvatskog i glazbenog, a druga iz matematike, tjelesnog i likovnog. treća iz engleskog.
    ova prva je stroga ko vrag. a bezveze i bez nekog suvislog razloga.
    kaže ona dobila sam 3 iz diktata. ja vidjela u bilježnici, meni to bez greške. a ova jadna slova a malo previše nakrivila, tri greške i odmah 3.

al meni je genijalno kako se oni (bar ona, a i stariji je bio takav) odmah pomire sa sudbinom - kaže ona meni je ti nisam za hrvatski, meni super ide matematika, a hrvatski i priroda baš i ne. ja kažem njoj - ma super, ne ide ti hrvatski jer si previše nakrivila slovo a, aj molim te.

dakle, posljedica tih gluposti je samo jedna, a ta je da ne voli hrvatski. naravno, može se još to sto puta promijeniti, al - čemu?
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 06.03.2015. at 09:05

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I moj je dobio 3 iz čitanja, i to dok još nisu bili prošli ni sva slova
    Ali skulirala sam se i nema ubijanja u pojam. Polako, nek se prvo malo privikne na školu, a onda kreće drill

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

moja danas odgovara prirodu, promet, jer je propustila test.
    svi smo joj objasnili da joj je znanje vise nego krhko. no vidjet cemo sto ce i uciteljica reci.
    no misljenja sam bolje da shvati da za bolju ocijenu treba se malo i sa stolicom druziti, u prvom, nego recimo u osmom.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

moja danas odgovara prirodu, promet, jer je propustila test.
    svi smo joj objasnili da joj je znanje vise nego krhko. no vidjet cemo sto ce i uciteljica reci.
    no misljenja sam bolje da shvati da za bolju ocijenu treba se malo i sa stolicom druziti, u prvom, nego recimo u osmom.
    Niš ti to ne znači, iako to nauče u nižim razredima do osmog zaborave.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

sto mi kvaris pogled u lijepu boducnost u kojoj ja pijuckam koktelice a djeca mi rasturaju u znanosti. ja im prigovaram, ko prava cangrizava baba, a u sebi se grizem sto ih nisam dala godinu ranije, jer bi tad imali vremena za jos koji postdock

(ovo je jedna sala izmedju Cathy i mene, nemam ja takvih ambicija)

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

sto mi kvaris pogled u lijepu boducnost u kojoj ja pijuckam koktelice a djeca mi rasturaju u znanosti. ja im prigovaram, ko prava cangrizava baba, a u sebi se grizem sto ih nisam dala godinu ranije, jer bi tad imali vremena za jos koji postdock

(ovo je jedna sala izmedju Cathy i mene, nemam ja takvih ambicija)
    S obzirom da mi je najstarije sunce došlo sa idejom da želi biti "vizažistica" ona jedna izgubljena godina joj baš i ne bu falila.
    Ali mi stremimo k tome da upiše pristojnu gimnaziju, a do kraja iste se vjerojatno i opameti.
    Ali sumnjam da bu uspjela u životu do onog dedlinea.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

e takvi koji zele biti nesto cudnovato te najvise izenenade, jos ce oni tebi prigovarati

dedline je varljiva stvar cas je gore cas je dolje.

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Evo jedne uspavane majke prvašića
    dakle i mi smo s vama Filip i anitalu

što se tiče ocjena imamo svega...kad doma s njim radim ja ne vidim problem, uglavnom vidim da zna i razumije,
    ali redovno u testu preskoči koje pitanje ili ne pročita pitanje i tako

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj anitalu prvotno napisa Vidi poruku
    Evo jedne uspavane majke prvašića
    dakle i mi smo s vama Filip i anitalu

što se tiče ocjena imamo svega...kad doma s njim radim ja ne vidim problem, uglavnom vidim da zna i razumije,
    ali redovno u testu preskoči koje pitanje ili ne pročita pitanje i tako
    Pa evo i moj je na testu iz prirode dobio 3, jer nije vidio da test ima još jednu zadnju stranu.
    Odnosno vidio je kad je predavao, a onda pretpostavljam nije više imao volju pisati.
    Pojasnila sam mu da je i 3 ok ocjena, ali da se za ocjenu ispod 4 javi da ispravi. Pa je ispravio na 5.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Da i ono što sad dolazi do izražaja je njegova slabija grafomotorika. To se sad vidi na pisanim slovima, pa treba dosta vježbe, a nemam ga srca (a ni vremena) s tim još više gnjaviti.

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Grafomotorika mu je najslabija točka.
    Drugi je problem što iz nekog meni još nepoznatog razloga redovno ne pokaže koliko zna na testu.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Dijete mi je doma bolesno i jučer smo trebali napisati zadaću iz hrvatskog.
    Trebalo je tri rečenice napisati velikim slovima i onda iste pisanima.
    Njemu je trebalo 15 minuta gledanja i uspoređivanja, (prepisivao je sa slike sa mobitela )da shvati da imena nije prepisao velikim početnim slovom.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

i kod nas je veselo. uglavnom sve pohvata na satu, engleski moram snijm uciti. ima petice i cetvorke, koje su uglavnom jer se ne koncentrira i zuri... na testu iz matematike su on i jos jedan djecak zaboravili jedan zadatak, pa im je naknadno dala da ga naprave i dobio je peticu.
    jucen prijepis od tiskanih slova u pisana: zamjenio a i o, n i m, j i i. samo brzopletost i nekoncentracija... navodno su druga djeca nesto govorila/vikala...

cesto ga uciteljica opominje jer ne moze drzati jezik za zubima, tri put smo vec imali blokic na potpis ne mogu mu dokazati da treba sutiti preko sata, ni prijetnje ni ucjene ne pomazu

Lidali avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nasi idu sljedeći tjedan na izlet na opg Contessa. Idu li i vaši gdje, ili su već bili?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •