Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 50 of 244

Thread: koje začine koristite

  1. #1

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    zagreb
    Posts
    2,463

    Default koje začine koristite

    Zanima me koje zacine koristite dok radite rucak?
    Kod mene u kuhinji je samo sol,papar i vegeta..i to je to..
    koristim ih u vrlo vrlo malim kolicinama,a nekak se ne ududim eksperimentirati sa drugim zacinima..
    Pa bi htjela doznati iz prve ruke sta vi imate i koristite pri kuhanju..
    Mozda pocnem sa eksperimentima

  2. #2

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Zagreb, Maksimir
    Posts
    10,989

    Default

    crvena paprika, chilli, bosiljak, origano, majcina dusica, cimet, kumin, persin, muskatni orascic, anis, djumbir...
    i razne mjesavine iz harisse.

  3. #3
    ninik's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    986

    Default

    moj začinski ormarić čine: sol, origano, bosiljak, kurkuma i kajenski papar.
    koristim: sol
    ponekad ostalo, origano na pizzu, bosiljak s rajčicom, kurkumu u leću, bundevu i saftove, kajenski papar samo ponekad kad osjetim da bi mi pasalo.

    nisam ti neka pomoć pri eksperimentima...ali znam da ana.m ima čudo začina i da ih koristi...pa možda se javi da podijeli svoje iskustvo

  4. #4
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    muskatni orascic, mjesavina papra, mediteranski zacini (mjesavina), lovor list, đumbir, crvena paprika slatka, mjesavina zacina provanse, kurkuma (to koristi MM ja nemam pojma sta bi stim). naravno imam cimet, vanilin stapic, klincic.
    e da sol, morska krupna, sitna i cvijet soli.
    vegetu imam, ali nam nije bas u akciji.
    e da meni cesto kao dodatak za popraviti okus sluzi i vino, narocito prosek, koji mi ubijel kiselost kod umaka s rajcicama.

  5. #5
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    di zaboravih origano? kopar u zamrzivacu, persinov list.

  6. #6
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,982

    Default

    vegetu ne koristim.
    papar volim svježe mljeveni.
    kajenski papar (to mi je najnovije otkriće, trpam ga u sve), čili, carry, đumbir, kombinaciju kotany sa sušenim vrganjima to samo ponekad u neka mesna jela, crvenu papriku(slatku i ljutu) + začinsko bilje kojekakvo origano, bosiljak, timijan, lavanda, kadulja, ljubčac, celer...

  7. #7
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Dok nije došla Smjehuljica koristila sam sve i svašta... trenutno samo sol i cimet.
    Baš si nešto razmišljam da je vrijeme da vratim začine u kuhinju. A i taman sam si reorganizirala ladicu sa začinima, mogla bi u Harrisu.
    Pratim.

  8. #8
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,982

    Default

    začinsko bilje kako mi dođe pod ruku, peršina, ljubčaca, celera uvijek imam u dubokom ili u vrtu, a origana i bosiljka osušenog.

  9. #9
    Cubana's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    East end
    Posts
    6,747

    Default

    Sve što mi padne pod ruku. Osim vegete.
    U ogromnim količinama bosiljak, majčina dušica, vlasac, chilli, curry, korijander, šafran, muškatni oraščić, mažuran, kajenski papar, kopar...
    I crvena paprika naravno.
    Last edited by Cubana; 22.01.2014 at 15:11.

  10. #10
    XENA's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Rijeka
    Posts
    1,026

    Default

    Kada gledam emisije o kuhanju vidim da koriste osnovno ;papar i sol ali dosta začinskih biljaka na što ja nisam naučena.
    Prije mi je osnovni začin bila vegeta međutim kako sam postajala sve svjesnija toga što unosim u organizam pokušavam ju skroz izbaciti iz moje kuhinje zbog pojačivaća okusa koji sadrži a koji se btw. ne preporučava uopće za konzumaciju dijeci.
    Koristim raznovrsno povrće kada kuham te sol, slatku papriku, biber, bosiljak. Suprug koristi curry ali meni ne paše miris.

  11. #11

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Zagreb, Maksimir
    Posts
    10,989

    Default

    i ja sam hrpu toga zaboravila.
    sechuanski papar
    vegetu ne smatram zacinom....

  12. #12
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    ja ih koristim dosta i uvijek gledam nabavit još više
    osim s&p, origano, bosiljak,majčina dušica, mažuran, ružmarin, limun - kad hoću neki mediteranski okus
    kurkumu, ponekad curry - najčešće uz piletinu
    kombinaciju: kardamom, korijander, cimet, muškatni oraščić, cumin - uz piletinu, povrće, u umake uglavnom
    kopar u salatu od krastavaca i jogurta
    svježi vlasac u proljeće u svašta

    nisam ljubiteljica ljutog pa chilli posjedujem ali rijetko kad stavljam, i na kapaljku. nekad slatku papriku.
    soja sos sam probala i ne volim baš.

  13. #13
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    usput, gdje ima za kupit limun trava?

  14. #14

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Zagreb, Maksimir
    Posts
    10,989

    Default

    imam i neku dobru sol iz camargue-a, s provansalskim zacinima.

  15. #15

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Zagreb, Maksimir
    Posts
    10,989

    Default

    Quote Originally Posted by tangerina View Post
    usput, gdje ima za kupit limun trava?
    na harissa webu pise da imaju susenu.

  16. #16

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    zagreb
    Posts
    2,463

    Default

    Uuu,meni vegeta skoro pa glavna..

    A sta stavljate u variva?

    I kad bi imala.sve te zacine nebi pojma imala di sta da stavim..

    Jel koristite svjezi bosiljak i ostale travke ili suseni?

  17. #17
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Quote Originally Posted by milasova8 View Post
    Uuu,meni vegeta skoro pa glavna..

    A sta stavljate u variva?

    I kad bi imala.sve te zacine nebi pojma imala di sta da stavim..

    Jel koristite svjezi bosiljak i ostale travke ili suseni?
    Ribam friško korjenasto povrće, ribam ga u beskraj... potrošim i 2 kg mrkve tjedno.

    I sušeno i friško kad ga ima.

  18. #18
    Freja's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Sydney / Zagreb
    Posts
    2,042

    Default

    Quote Originally Posted by tangerina View Post
    usput, gdje ima za kupit limun trava?
    "Svježu", koliko može biti svježa, drže u onoj nekoj finoj voćarnici/ribarnici na Britancu (Kašeta i košara), ali je bolesno skupa.
    Last edited by Freja; 22.01.2014 at 15:34.

  19. #19
    susmiga's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    PGŽ
    Posts
    330

    Default

    sol i papar, peršin i češnjak skoro u sve što kuham. timijan i lovor u variva s mahunarkama, origano ili bosiljak na pizzu, ružmarin i korica limuna na piletinu, curry ponekad, kurkuma u rižu i mesne umake, crvena paprika isto skoro u sve umake i variva. vegetu uopće nemam otkako kuham sama za sebe.

  20. #20

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    zagreb
    Posts
    2,463

    Default

    E,da mama mi je dala teglice napunjene ribanom mrkvom,celerom i persinom..pa to isto stavim u variva,ali moram stavit i vegetu..sta mogu jos stavit a,da izbacim vegetu?

  21. #21
    cvijeta73's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Rijeka
    Posts
    11,735

    Default

    ja stalno koristim slijedeće i bez toga nit ne kuham: sol, papar, bosiljak, ružmarin, peršin, češnjak, majčina dušica, kadulja (to vidim da niste spomenuli, meni je neizostavni začin za teleće i svinsko pečenje), crvena paprika, chilli paprika, origano.
    ovo ostalo, nažalost rijetko, uvijek se nekako predomislim s eksperimentima.

    edit: spomenula je kosjenka kadulju
    Last edited by cvijeta73; 22.01.2014 at 15:38.

  22. #22

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Zagreb, Maksimir
    Posts
    10,989

    Default

    kadulju ne koristim otkako pokusavam zatrudniti, ako sam slucajno taj ciklus trudna

  23. #23
    cvijeta73's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Rijeka
    Posts
    11,735

    Default

    Quote Originally Posted by milasova8 View Post
    E,da mama mi je dala teglice napunjene ribanom mrkvom,celerom i persinom..pa to isto stavim u variva,ali moram stavit i vegetu..sta mogu jos stavit a,da izbacim vegetu?

    na moram stavit vegetu.

    recimo, moja mama nikad nije vegetu koristila pa se niti mi nismo naučili na taj okus, i bez obzira na zdravlje, meni nikako ne paše. al ovo je česta rečenica koju čujem.

  24. #24

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    zagreb
    Posts
    2,463

    Default

    Svjezi bosiljak,ruzmarin i ostalo ili suseni?

  25. #25

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    zagreb
    Posts
    2,463

    Default

    Ja sam naucena samo na sol,papar i vegetu..
    Kao sto.sam rekla,nemam pojma kak bi koristila te druge zacine..
    Zato sam i otvorila temu da cujem iskustva..bas me zanima..jer zelim.izbacit vegetu

  26. #26
    cvijeta73's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Rijeka
    Posts
    11,735

    Default

    ja to ništa ne bih u variva stavljala.
    kapulu, češnjak, peršin, sol i papar, eventualno crvenu papriku

  27. #27
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Quote Originally Posted by cvijeta73 View Post
    ja to ništa ne bih u variva stavljala.
    kapulu, češnjak, peršin, sol i papar, eventualno crvenu papriku
    I ribanu mrkvu.

    Slažem se za tvrdnju o Vegeti, ni moja mama ju nikad nije koristila, ni ja... jela s Vegetom mi sva imaju isti okus. Stvar navike.

  28. #28

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Zagreb, Maksimir
    Posts
    10,989

    Default

    stvar ovisnosti, ne navike.

  29. #29
    Cubana's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    East end
    Posts
    6,747

    Default

    Moja mama sve radi s vegetom.
    Ja ništa.
    I sad sam malo gledala tu Harissu.
    Mam mi se ide

  30. #30
    magriz's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    A6
    Posts
    6,641

    Default

    sol, papar, peršin, vlasac, origano, bosiljak, mažuran, majčina dušica, muškatni oraščić, klinčići, cimet, chilli papričice, limunska trava, lovor i kadulju imam ali ne koristim jer ne volim, ružmarin, kurkuma, šafran.
    crvenu papriku i vegetu mi vjera brani

  31. #31
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Je'l netko koristi dimljenu sol?
    Gledam ju i nikak da ju kupim.

  32. #32
    mrkvica05's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    zagreb
    Posts
    916

    Default

    Mi koristimo dosta kurkumu (uz piletinu), ima odličan, blagi okus. Umjesto Vegete otkrili smo "Verduru" - kombinaciju začina bez pojačivača (kupujemo u šparu). I još je odličan kopar (fino ide sa špinatom, piletinom...), eksperimentiramo - nekad fulamo, al dobro - i to je škola.

  33. #33
    Cubana's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    East end
    Posts
    6,747

    Default

    Moj šogor naručuje s interneta neki "začin", neku tekućinu koja ima okus dima.
    Olfo ju pripravljaju tako da vodu puštaju kroz dim.
    A ja skeptična uvjerena sam da je sve samo "aroma". Alergična sam na riječ "aroma". Jer ništa više nije s ničim, nego se dodaju arome.
    Aroma maslaca i aroma keksa u keksima i kolačima.
    Pa ti sad nagađaj od čega je to zapravo :/

  34. #34
    cvijeta73's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Rijeka
    Posts
    11,735

    Default

    Quote Originally Posted by magriz View Post
    crvenu papriku i vegetu mi vjera brani
    e viš, mama mi je koristila crvenu papriku
    al to ionako nema neki ukus.
    da, u variva, ako su to maneštre (ha, magriz? ti znaš i od vamo i od tamo termine ) ide ribana mrkva, al još više ribani celer. to obavezno stavim. baš danas imam od jučer - leća i poriluk. odlično.

  35. #35
    magriz's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    A6
    Posts
    6,641

    Default

    obavezno ide, ali mrkva i celer mi nisu začini. nego nužni sastojci, kao recimo vino u gulašu

  36. #36
    dunja&vita:-)))'s Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    zg
    Posts
    1,891

    Default

    Quote Originally Posted by tangerina View Post
    usput, gdje ima za kupit limun trava?
    Ima i na Dolcu, u prizemlju, negdje u samom centru tog zatvorenog dijela, ali sad ne znam kako se zovu prodavači.

    Ja ne znam kuhati bez začina, koristim ih stvarno puno.
    Sol- krupna i sitna morska, papar- bijeli, crni, sečuanski, obavezno svježe mljeveni, zatim zeleni papar za umake.
    Mediteranski- origano, bosiljak ( uvijek u kući imam i teglicu sa svježim), kadulja, ružmarin, lovor, borovica, timijan, lišće peršina, celera, ljupčac, kopar suhi i ukiseljeni.
    Zatim razne curry mješavine, kukruma, šafran, kim, korijander.
    Mogla bi pod začine ubrojati i soya sauce, oyster souce, Worcestershire.
    Ljuta i slataka paprika, chilli papričice.
    Mahune vanilije, cimet, klinčić, zvjezdasti anis, muškatni oraščić.
    Češnjak, limun, dobro maslinovo ulje su neizostavni.

  37. #37
    dunja&vita:-)))'s Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    zg
    Posts
    1,891

    Default

    Quote Originally Posted by Cubana View Post
    Moj šogor naručuje s interneta neki "začin", neku tekućinu koja ima okus dima.
    Olfo ju pripravljaju tako da vodu puštaju kroz dim.
    A ja skeptična uvjerena sam da je sve samo "aroma". Alergična sam na riječ "aroma". Jer ništa više nije s ničim, nego se dodaju arome.
    Aroma maslaca i aroma keksa u keksima i kolačima.
    Pa ti sad nagađaj od čega je to zapravo :/
    Imaš i toga u Harissi.

  38. #38
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,704

    Default

    Sol, papar i crvenu papriku koje kupim
    korjenasto svježe povrće
    a od začina samo ono što sama naberem- lovor, vrijes (njega baš volim), origano, kadulja

  39. #39
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,982

    Default

    ajme kako lovor nisam napisala.
    Ja sam djelomično mađarica, paprika mi je osnovni začin. jedino kupujem neku domaću,od lokalnog proizvođača i ta paprika se ne može mjeriti ni sa jednom dućanskom.

  40. #40
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Quote Originally Posted by tangerina View Post
    usput, gdje ima za kupit limun trava?
    Limunske trave, a i dosta drugih svježih začina ima za kupiti u Metrou.

    Za kuhanje koristim:
    sol, papar (crni i šareni), crvenu papriku, različite vrste ljutih papričica (sušeni chilli, sušeni jalapeno, svježi jalapeno, svježi chilli, svježi habanero, kajenski papar), curry prah, korijandor, đumbir svježi, cimet, klinčić, anis, lovor, mažuran, majčinu dušicu, kopar svježi, svježi peršin, svježi ljupčac, svježu kadulju, svježu mentu, svježi bosiljak, svježi ružmarin, origano, vanilija štapiće, svježi vlasac.

    U variva obavezno stavljam luk, češnjak, mrkvu, celer, a ako imam peršin korijen i pastrnjak.

  41. #41
    Audrey's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    2,023

    Default

    Ne koristim baš neke egzotične začine, više ono što uspijeva kod mene (ili moje mame) u dvorištu. I sol i papar naravno, a priznajem stavim kojiput i malo povrtne kocke iz DM-a ili Müllera (piše da su BIO, pa se tješim da su ipak bolje nego Vegeta ). Volim svježe trave, ali i suhe mi dobro dođu.

    Juhe -celer, ljupčac, češnjak, peršin...
    Jela s rajčicom - origano, bosiljak
    Meso na žaru - ružmarin, crvena paprika, češnjak
    Variva, saftovi - majčina dušica, mažuran, origano, čubar (jednom sam ga svega našla sušenog, a svježi ima za kupiti u prolazu HoTo centra, ali meni se brzo posuši, valjda sam već kupila peti).
    U jela od graha i rižot od sipa stavim i lovor.

    Kolega mi je preporučio korijandar u zrnu za meso, pogotovo svinjetinu, spremam se probati.
    Last edited by Audrey; 22.01.2014 at 20:56.

  42. #42
    sarasvati's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    2,248

    Default

    Uz dosta već nabrojenih dodajem još garam masalu koju stavljam u čaj ili u curry, ili u nešto što miu trenutku padne na pamet, i meso tamarinda koji stavljam u goanski curry. Imam doma piskavicu, ali nisam joj još prokužila okus.

  43. #43
    rossa's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    3,333

    Default

    Quote Originally Posted by sarasvati View Post
    Uz dosta već nabrojenih dodajem još garam masalu koju stavljam u čaj ili u curry, ili u nešto što miu trenutku padne na pamet, i meso tamarinda koji stavljam u goanski curry. Imam doma piskavicu, ali nisam joj još prokužila okus.

    pisakvica ide u neku od curry kombinacija Jamiea Olivera. to je jedino za što je ja koristim
    u kakav čaj stavljaš garam masalu?

  44. #44
    sarasvati's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    2,248

    Default

    A u kakvom obliku je stavljaš? Moja je kao mali kamenčići.

    Garam masalu stavljam u crni čaj. S tim kad je stavim u skoro gotovi čaj, prokuham je. Ja dodajem i mlijeko u crni čaj, tako da u toj kombinaciji sve zajedno prokuham.

  45. #45
    Osoblje foruma leonisa's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    zagreb
    Posts
    16,612

    Default

    sve gore nabrojano, od toga timjan, bosiljak, menta, kadulja, origano, maticnjak, vlasac, lovor i ruzmarin imam svjeze.
    kao u ljute papricice.
    djumbir kupim.
    kupovne (suhe) imam papar, crvenu papriku, mix bijelog, crnog, crvenog papra, cisti crveni papar, kumin iliti bijeli kim, papar s narancom, neki istocnjacki papar koji je mix zacina, mediteranska mjesavina, curry, muskatni orascic, kurkum.
    cesnjaka dosta.

  46. #46
    penny's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    elafiti
    Posts
    464

    Default

    obozavam zacine i razne dodatke
    a koristim ih svakako,recimo kad pecem svinjetinu u pecnici stavljam sol, papar, sojin umak, ruzmarin, kadulju,korijanar, timijan...
    mentu i korijandar uglavnom u jamie oliverovim kombinacijama

    od svijezeg imam:persin, celer, kadulju, lovor, ruzmarin, vlasac, timijan, mazuran, bosiljak,origano,menta, razne chiili papricice(obicni chilly,habanero,bhut jolokia...)...(sve koristim i u susenoj varijanti kad nije sezona), korijander
    od suhog koristim, sol, papar (iliti paprove, u zrnu, mljeveni),cayene, mjesavinu mediteranskih zacina, neki mix iz dma u mlincu-par vrsta papra, chilly, kora narance, krupna sol), anis, muskatni orah, cejlonski cimet, đumbir (ponekad svijezi), curry, kurkuma
    sojin umak, a kupila sam i tahini za probu (bas sam proguglala zgodnu juhu sa tahijem)
    sjemenke lan, sezam-njih dodajem kad poham tikvice (kad rode svima dosade pa smisljam nacine da se pojedu), a sjemenke stavljam i u kruh, plus jos dodam posije i zobene pahuljice

  47. #47
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    Ako idem po receptu - onda ono sto pise (i imam bogatu i raznovrsnu zalihu zacina).

    No ono sto moram uvijek imati je origano, bijeli papar i lovor.

  48. #48
    Kloto's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    229

    Default

    Ja koristim sve moguće egzotične i mediteranske začine. Jedino što NE koristim je sušeni bosiljak - preužasan mi je. Vegetu isto ne.

  49. #49
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Stara je stvar da su začini najbolji pomoćnici, ali često i način da upropastite stvar, ako ih primijenite na pogrešan način.

    Evo moje liste standardnih začina za slana jela:
    - sol (kamena ili morska)
    - papar – crni, bijeli, crveni i mješavine
    - crvena paprika slatka i ljuta
    - lovorov list
    - ružmarin

    A ovo je moja zbirka:
    - bosiljak
    - majčina dušica (timijan)
    - kopar
    - kim (kumin)
    - komorač
    - peršin, list sušeni, list smrznuti
    - celer, list sušeni
    - ljupčac ili selen (to je biljka koja daje karakterističan miris vegete)
    - mažuran
    - vlasac (šnitlauh)
    - origano (mravinac)
    - kadulja
    - matičnjak (melisa)
    - čubar (šetraj)
    - paprena metvica (menta)
    - muškatni oraščić
    - borovica (klek, brinje)
    - hren
    - chilli / kajenski papar
    - estragon (pehtran)
    - piment


    slatki:
    - đumbir (ginger)
    - anis
    - cimet
    - klinčić (karanfilić)

    neuobičajeni:
    - curry
    - umak od soje
    - hikori
    - kardamom
    - kurkuma
    - korijandar

    Od mješavina koristim ove:
    - mješavina za piletinu
    - slatka mješavina za medenjake

    Ostalo (ne znam da li se ovo smatra začinima, ali stoji mi na istoj polici pa eto...)
    - sezam
    - lan
    - suncokret (sjemenke)

    Ako treba, mogu dopisati i za što obično koristim koji začin. Sigurno sam nešto i preskočila, pa se lista može dopunjavati.

  50. #50
    cvijeta73's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Rijeka
    Posts
    11,735

    Default

    gdje stavljate đumbir?

Page 1 of 5 123 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •