Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 244

Tema: koje začine koristite

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,705

    Početno

    ja fga ne volim u kolačima, eventualno samo malu količinu
    Posljednje uređivanje od NanoiBeba : 24.01.2014. at 10:15

  2. #2
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    ja mrzim kim
    mrzim, mrzim, mrzim
    imam traume iz djetinjstva radi njega
    radi njega mi se želudac okrene na spomen prežgane i paradajz juhe
    Nano kud ga spomene

    cimet mi ide samo u kolace s jabukama
    jabuke u šlafroku se obavezno posipaju štaubom pomiješanim s cimetom

  3. #3
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,705

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    ja mrzim kim
    mrzim, mrzim, mrzim
    imam traume iz djetinjstva radi njega
    radi njega mi se želudac okrene na spomen prežgane i paradajz juhe
    Nano kud ga spomene

    x


    zato jer i ja imam traume - pa morala sam. Svi nabrajaju začine a nitko ne spominje da ih nevoli.

    A kim u kruhu/pecivima - katastrofa

  4. #4
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Kim (klasični) naročito na pecivo, u dinstano kiselo zelje, u krpice sa zeljem, u ciklu... a bome i u grah i leću (smanjuje nuspojave u vidu crijevnih plinova ).

    Crni kim (ulje) isto mi je ok, ali to je drugi topic, onaj za alergičare.

  5. #5
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Ja napisala da ne volim origano.

    Ne volim ni pretjerivanje s cimetom - paše mi uz jabuke, u medenjake i engleski kolač sa suhim voćem, te korica u kompot od jabuka i kuhano vino. U slanim jelima mi ne paše, a mm i djeca ne dijele moje mišljenje.

  6. #6
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Od egzotičnih začina, voljela bih probati starorimski garum: http://www.coolinarika.com/recept/garum-ili-liquamen/

  7. #7
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Baš sam si mislila kako je relativno malo začina za slatko... Zaboravih javorov sirup, to moj mlađi obožava: https://www.coolinarika.com/magazin/...tent_container

    Od ostalog - da li se računa da je to začin kad u gulaš staviš ajvar ili vino? Ili u marinadu? Isto vrijedi i za pivo.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 24.01.2014. at 11:06

  8. #8
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,705

    Početno

    meni je dobar začin za kolače rum ili neki liker -

  9. #9
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,705

    Početno

    i limunova korica

  10. #10
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,530

    Početno

    Ja stavljam cardamom u slatka jela. Super mi je u smjesi za orahnjaču. Ne volim grožđice, a ovo mi da tu neku mirisnu aromu. Razmrvim sjemenke od 2-3 ploda, klinčić, cimet i pekmez od naranče, mmmm

    Inače sam prvi put jela kardamom u riži na mlijeku, al ja to ne kuham. Kardamom stavljam i u umak od rajčice - npr. pileći batci, crveni luk, rajčica (ne kuham ga sama, kupim tetrapak, lijena sam) uz basmati rižu.
    Nedavno sam prvi put kupila sjemenke komorača. Radila sam salatu - naranče bez kože narezanena kolutove, iscijeđena naranča, komorač plod sirov, sjemenke komorača i maslinovo ulje. Nije da padneš u nesvjest od okusa, ocjena vrlo dobar, ali se nekako prodišeš od toga i jako se dobro osjećam od tog jela. Inače se kao predjelo može servirati. Mi smo to večerali.

    Redovito koristim sol, papar meljem, ne kupujem mljeveni, kadulju (kupim na placu prvo ju sjeckam dok je friška pa kad mi se osuši u frižideru, poslije ju samo smrvim u juhe, variva, umake, marinade, svinjetinu), bosiljak, peršin, lovor, kardamom, džumbir, klinčiće, cimet, ribani limun kad dobijem nešpricani, u šećeru mi stoji u staklenci u frižideru, ne znam broji li se to , a u slana jela, neke paradajz umake ribam i naranče i limun, al kad dobijem domaće.

    Ostale začine povremeno kupim kad na neki recept naletim, kao ovaj npr. sa sjemenkama komorača. U Areni nasuprot šparu ima zbilja svakakvih začina.

  11. #11
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku

    Inače sam prvi put jela kardamom u riži na mlijeku,.

    Mmmmm.... jako volim miris kardamoma.
    Rižu na mlijeku ne radim, ali često radim nabujak od riže...mislim da bi savršeno pasao unutra. Ima netko ideju koliko zrna da stavim na litru mlijeka i 20 dkg riže?
    Imam doma paketić, a nisam ga nikad nikud stavila.

  12. #12
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    ajme, a meni/nama doma je cimet prekoimiljeni. mi si narendamo jabuke i obavezno pospemo cimetom.

  13. #13
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    ajme, kim ne podnosim. doslovno. uf.

  14. #14
    Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    16,612

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ajme, kim ne podnosim. doslovno. uf.
    ni ja ne volim crni kim.
    i dugo vremena sam pokusavala od njega dobiti okus kakav je u istocnjackim zacinima, przila ga, mljela i nikako.
    a onda sam u jednom razgovoru sa sirijcem skuzila da se radi o bijelom kimu i da to uopce nije ista biljka iako je kumin preveden kao kim.

  15. #15
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    ni ja ne volim crni kim.

    i dugo vremena sam pokusavala od njega dobiti okus kakav je u istocnjackim zacinima, przila ga, mljela i nikako.

    a onda sam u jednom razgovoru sa sirijcem skuzila da se radi o bijelom kimu i da to uopce nije ista biljka iako je kumin preveden kao kim.
    Ima tih biljki cijela hrpa sličnih... Crni kim se latinski zove Nigela Sativa (imam doma alergičare i astmatičara pa znam).

    Ono što mi zovemo kumin (na njemačkom Kummel, fali mi umlaut) je crni kumin i sad moram na internetu naći latinsko ime: Cuminum nigrum

    Ima i ono što se na engleskom zove caraway (Carum Carvi) a na njemačkom Fennel - to je ovo: http://en.wikipedia.org/wiki/Caraway

    Ima i drugih, ali ne raspoznajem ih. Možda je i ovo krivo. Trebalo bi se baviti time, ali meni je dovoljno da imam doma bočicu običnog kima za posipavanje sirnih štapića. Viš viš... mogla bih to ispeći, zahladilo je a i božićne kolače smo davno zaboravili.

  16. #16
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    ja bez češnjaka, crvenog luka i svježeg lista peršina ne bih znala skuhati ništa.
    ovo ostalo može biti i ne mora.

  17. #17

    Datum pristupanja
    Mar 2012
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,463

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    ja bez češnjaka, crvenog luka i svježeg lista peršina ne bih znala skuhati ništa.
    ovo ostalo može biti i ne mora.
    Meni se to.podrazumjeva pa ih nisam navela..

  18. #18
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,530

    Početno

    Mi oboje nismo ljubitelji kima. Ja ga doslovno podnosim. Kao dijete sam voljela slane štapiće od sira s kimom. MM ga uopće ne podnosi. Zato mi nije omiljena austrijska ili češka kuhinja. Oni u sve ubacuju kim.

  19. #19
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,705

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Mi oboje nismo ljubitelji kima. Ja ga doslovno podnosim. Kao dijete sam voljela slane štapiće od sira s kimom. MM ga uopće ne podnosi. Zato mi nije omiljena austrijska ili češka kuhinja. Oni u sve ubacuju kim.
    x

    aha, isto kod nas - jednom smo odsjeli u hotlu u austriji, i nikad više. Na bračnom putovanju u Pragu, isto sam ostala gladna. Mrzim kim - išla sam gledati aleksanrin smajlić, to je to

  20. #20
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    x

    aha, isto kod nas - jednom smo odsjeli u hotlu u austriji, i nikad više. Na bračnom putovanju u Pragu, isto sam ostala gladna. Mrzim kim - išla sam gledati aleksanrin smajlić, to je to
    He he he, kod mene i mm-a obrnuto - slažemo se po slovenskim/austrijskim korijenima i volimo tu kuhinju.

    S druge strane, ne bih djecu naganjala da jedu kim (ili bilo koji drugi začin) ako im nije fini, ali oni su odrasli uz to. Ne znam jesu li navikli ili je što drugo u pitanju, ali mlađi je baš ispao ljubitelj začina, dobro ih pozna i voli. Danas će si raditi salatu od svježeg krastavca i unutra će osim soli utrpati sušeni kopar (jer mu se ne da sjeckati smrznuti), sušeni češnjak u prahu (iz istog razloga - tko to vidio sjeckati češnjak kad imaš u prahu???) i vrhnje!

  21. #21
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    OT 1
    mene su kao malu čuvali stari, strogi susjedi
    nije bilo neću, ne volim
    jede se što je na stolu
    juha od paradajza s kimom
    zalogaj u grlo, pa iz grla natrag u usta
    fuj
    sada mi se povraća kada se toga sjetim


    vidiš, niisam se sjetila ruma, to obavezno u kolače
    klasična kuhana krema za torte i kolače: jaja, šećer, čokolada, maslac i obavezno rum
    ili još bolje pepito, to mi je super

    korica limuna isto must have
    kada mi netko donese nešpricanog limuna, kao da mi je donio najveće blago na svijetu
    odmah spremam u zamrzivač i nastojim uvijek imati nekoliko limuna u zamrzivaču
    imam jednu gospođu koja mi donese limun, ali korica tog limuna je tako nekako drugačijeg mirisa i okusa
    gorkasto, trpko, intenzivan okukada stavim u kolač koru cijelog tog limuna, previše mi je, totalno preuzme okus kolača

    origano ne volim, podnesem ga na pizzi, ali rađe bez njega

    OT2
    n.grace, med i cimet hoće srušiti tlak, ja sam ga jednom srušila u podrum
    inače imam normalan tlak 115/70, nekoliko dana sam to pila (u svrhu mršavljenja)
    i nakon nekoliko dana postala "lebdeća" slabost, nemoć, sva "šumava"
    i što je najbolje nije mi palo na pamet izmjeriti tlak
    nego tek na kraju dana, kada mi je već bilo dobro, donjela mater tlakomjer od susjeda, tada je bio 85-90/55
    a kažem, tada mi je već bilo dobro
    koliki je bio kada mi je baš bilo zlo

  22. #22
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,705

    Početno

    e da, korčulani stavljaju komorač u kruh i pecivo - bilo mi je to fino.
    No za Božić sam ga stavila u kuglice od smokava i badema (po nekom receptu s Visa) - nije bilo loše, ali MMu je bilo odvratno, pa sam naparvila drugu turu bez koromača

  23. #23
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    e da, korčulani stavljaju komorač u kruh i pecivo - bilo mi je to fino.
    No za Božić sam ga stavila u kuglice od smokava i badema (po nekom receptu s Visa) - nije bilo loše, ali MMu je bilo odvratno, pa sam naparvila drugu turu bez koromača
    Da, to je jedan od začina na koje se čovjek mora naviknuti...

    Dok sam još bila jako mlada (studij ili možda koja godina kasnije - nemam pojma), jednom sam umjesto kopra kupila divlji komorač (ima miris onak slatkasti koji malo podsjeća na anis) i od toga napravila sos - fuj, fuj, fuuuuuj....Naravno, biljka izgleda slično, a na mom provincijskom placu komorča nije bilo za kupiti, samo kopar.

    Danas mi to ne bi bilo fuj. Mislim da mi je u onom trenutku to više bio šok nego što nije valjalo tj. nije bilo ono što sam očekivala. Ali danas mi se ne bi ni dogodilo da zamijenim te dvije biljke. A ne bi se dogodilo ni mom mlađem sinu (stariji ne razlikuje komorač i blitvu, kad smo već kod toga, he he he...)

  24. #24
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,705

    Početno

    mene nisu tjerali jesti kim, kao aleksandru, nego ga je amma stavljala u neku hranu a nije mi bio fin.

    E da, ne volim niti kopar, ali vlasac i medvjeđu travu obožavam.
    češnjak kupujem na kile, a ne na glavice i nikad, baš nikad nisam upotrijebila onaj u prahu. Obožavam češnjak.

    Što se iče djece - mojoj djeci je glavni začin "parmezan" - onaj Sirelin ribanac, to je valjda najskuplja namirnica u našem domu

  25. #25

    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Postovi
    2,709

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    OT 1
    mene su kao malu čuvali stari, strogi susjedi
    nije bilo neću, ne volim
    jede se što je na stolu
    juha od paradajza s kimom
    zalogaj u grlo, pa iz grla natrag u usta
    fuj
    sada mi se povraća kada se toga sjetim
    OT Ista reakcija kod mene je kad vidim kim. Baka je, naime, imala teoriju da sve trbobolje prođu uz čaj od kima. Rezultat njegog upornog davanja istog napitka je da se nisam usudila žaliti ako me bolio trbuh . Fuj!! Sad skidam kim s peciva.

    Spominje se kurkuma. Ne znam je li netko već napisao da ima izvrsno protuupalno djelovanje-naročito na zglobove samo što mora biti unijeta s masnoćom. Nisam sigurna smije li se duže termički obrađivati ako se želi iskoristiti takvo njeno djelovanje pa je prevetnivno dodajem na kraju kuhanja. Zna netko?? Inače, to čudo stavim u skoro svako jelo pa čak i u kremu od kremšnita ako slučajno nemam domaća, žuta jaja. Juha od karfiola je s njom prekrasna kao i riža, bistra juha od piletine... Kurkuma u !!

  26. #26
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,705

    Početno

    vidiš, ja imam niski tklak - zato valjda bnevolim cimet.

    S godišnjeg odmora donesem nešpricanih limuna. Nakon što napravim limunadu, sve kore spremim u gfrizer i imam korice cijele godine. Obožavam limun i sve citruse.
    Radila sam liker od gorke naranče - toliko je fin da moram naći izvor gorke naranče - možda bi mi se i ona svidjela u kolačima. Likera imam malo i čuvam ga kao oko u glavi.

  27. #27
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    nisam znala ovo za tlak
    i ja inače imam oko 110/70, baš ću ga probati izmjeriti nakon tog napitka
    a da, što se mršavljenja tiče... ma nema šanse

  28. #28

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,687

    Početno

    Uh ni ja nisam ljubitelj kima. Ni kopar mi bas nije drag, a komorac jedemo samo glavicu, zapecenu s krusnim mrvicama i parmezanom.

    Svakodnevni koristim samo sol (cesnjak, maslinovo ulje, crveni luk, celer, mrkvicu, persin...ali to nisu zacini). Od ostalih zacina relativno cesto koristim papar (meljem sama), crvenu papriku, ljute papricice, origano, svjezi bosiljak, ruzmarin, jako volim i svjezi vlasac u juhama, na salati ili u namazima.

    Imam doma i kajenski papar, dzumbir u prahu, curry, mjesavinu meksickih zacina, cimet, klincice, muskatni orascic...koje koristim rijetko, kad kuham nesto egzoticno ili za kolace.

  29. #29
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    meni je kim ok
    moj muž ga obožava, on bi valjda u sve stavio kim
    vlasac mi je jako fini s krastavcima, pogotovo s vrhnjem

    a volimo i vlasac, nasjeckan i posut po krem juhama

  30. #30
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    ispravak, istekao mi edit - kopar s krastavcima, ne vlasac

  31. #31
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,705

    Početno

    sir, vrhnje, vlasac, sol - njam
    još bolje s medvjeđim lukom

  32. #32
    penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    Lokacija
    elafiti
    Postovi
    464

    Početno

    fennel je komorač

  33. #33
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,530

    Početno

    Citiraj penny prvotno napisa Vidi poruku
    fennel je komorač
    Njemački Fenchel. Super mi je u rižotu ili "Auflaufu" - ne znam kako se kaže kod nas, zapečena tjestenina ili riža, dodam još štogod, ako imam koji paradajz. Kao prilog odrescima od lososa.

    Koliko kardamoma na litru mlijeka. Ja imam one plodiće pa gulim ljuskice prvo i usitnim (odnedavno imam i mužar, prije sam s čeličnom drškom od noža). Ja bih 3 plodića na litru mlijeka ubacila, cirka-oko

    Paremzan kupim cijeli pa ribam. Zadnjih par puta mi se potrefilo da sam si iz Italije donijela. To je genijalno.
    Pred 5 godina sam ručala rižoto na terasi hotela Milenium u Opatiji. Tu sam dobila parmezan koji mi je totalno nedostižan, a nisam pitala odakle im. Ne mogu si oprostiti.
    Možda i nije bio tako super, nego ga je aromatizirala sama činjenica da gledam onu tetu s galebovima na glavi i ruci i sjedim sama na terasi i uživam nakon užasnog sastanka kojeg sam dobro odradila

  34. #34

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,687

    Početno

    Onda ja ne volim kumim...ono sto bude na slanim stapicima npr. Ili u dinstanom zelju.

  35. #35
    AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Sesv. Kraljevec
    Postovi
    2,199

    Početno

    Pa kim i komorač (fenchel) nisu isto.

    http://hr.wikipedia.org/wiki/Komora%C4%8D
    http://hr.wikipedia.org/wiki/Kim

    vrlo su slični izgledom, ali ne i okusom, barem meni....

  36. #36
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    http://gernot-katzers-spice-pages.com/engl/index.html
    Kad smo kod njemačkog, evo jedne super stanice o zacinima. Bez panike, ima i engleska verzija.

    Hvala za tip za kardamom.

  37. #37
    penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    Lokacija
    elafiti
    Postovi
    464

    Početno

    Citiraj AndrejaMa prvotno napisa Vidi poruku
    Pa kim i komorač (fenchel) nisu isto.

    http://hr.wikipedia.org/wiki/Komora%C4%8D
    http://hr.wikipedia.org/wiki/Kim

    vrlo su slični izgledom, ali ne i okusom, barem meni....
    ni slicni okusom
    ni ja nevolim kim
    a komorac volim za caj
    inace komorac ne koristim za kuhanje, al ide u 5 spice, to jos nisam probala ali imam zelju napraviti, jako me zanima kakav je okus

  38. #38
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Jelena, auflauf je nabujak. To sam jela u Feldbachu u bolnici, dan rsmije dobiješ menije za sutra, pa biras, cimerice koje govore loš engleski i ja još lošiji njemački smo se jedva dogovorile što bi to bilo. Neću nikad zaboraviti tu riječ.

  39. #39
    AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Sesv. Kraljevec
    Postovi
    2,199

    Početno

    Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Jelena, auflauf je nabujak.
    ni jedna ni druga niste baš u pravu, niti je rižoto, niti je nabujak....
    to je nešto kao tjestenina ili riža ili čak krumpir sa povrćem i raznim dodacima mesa ili slično zalivena smjesom jaja i vrhnja i zapečeno

  40. #40
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Da, a riječ koja je riješila misterij i bila je souffle.

  41. #41
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Auflauf koji sam ja jela nije bio ni blizu tome.

  42. #42
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    aj prestanite s kimom, molim vas, kad god otvorim ovu temu želudac mi je u grlu
    mislim da smo o njemu već sve rekli

    a kakav okus ima ta kurkuma?

  43. #43
    penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    Lokacija
    elafiti
    Postovi
    464

    Početno

    neznam bas opisivati okuse, ali usporedila bi kurkumu sa curryjem, kao jaaaaaako jako blagu varijantu, a mozda mi je to samo zbog asocijacije posto su slicne boje

  44. #44

    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Postovi
    2,709

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    aj prestanite s kimom, molim vas, kad god otvorim ovu temu želudac mi je u grlu
    mislim da smo o njemu već sve rekli

    a kakav okus ima ta kurkuma?
    Gotovo ga i nema. Ja je koristim jer obožavam kad mi oboja jelo u intenzivno žuto i furam se na to da je zdrava .

  45. #45
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    obožavam kruh s kimom
    u južnom tirolu ne možeš ni naći kruh/pecivo da nema kima

    ali... poslije si na "mlazni pogon"

  46. #46

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    4,340

    Početno

    ja ne volim kim, i naravno da sam sad na skijanju tražila izričito kruh bez kima i oba koja sam kupila su ga imala Tako da se samo frend najeo kruha, mi ostali smo bili na prisilnoj dijeti.
    Posljednje uređivanje od larmama : 24.01.2014. at 22:52

  47. #47
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ahahaha
    i mi sutra idemo, ali se veselimo kruhu s kimom

  48. #48
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,530

    Početno

    Citiraj AndrejaMa prvotno napisa Vidi poruku
    ni jedna ni druga niste baš u pravu, niti je rižoto, niti je nabujak....
    to je nešto kao tjestenina ili riža ili čak krumpir sa povrćem i raznim dodacima mesa ili slično zalivena smjesom jaja i vrhnja i zapečeno

    Pa nisam napisala da je rizoto auflauf, nego da je komorac dobar ili u rizotu ili u auflaufu
    Super mi je u rižotu ili "Auflaufu" - ne znam kako se kaže kod nas, zapečena tjestenina ili riža, dodam još štogod, ako imam koji paradajz.
    Odosmo na oftopik. Ja nisam ni mislila ni skuzila da je netko mislio da je kim i komorac isto.

  49. #49
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,530

    Početno

    Obozavam perzijske auflaufe i bome sam ih se nagustala.
    Mi nismo doma imali rijec za to, rekli bismo zapecena riza, zapeceni krumpir...

  50. #50

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    4,340

    Početno

    ja svježi komorač stavim u peku i odličan mi je

Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •