Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 101 to 150 of 244

Thread: koje začine koristite

  1. #101
    *mamica*'s Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    2,413

    Default

    Ovako ja koristim začine:

    Juhe - sol, papar, peršin i kurkuma
    Pečeno i mljeveno meso - sol, papar, crvena paprika, peršin, vegeta (ne volim okus mesa pa moram ubiti vegetom)
    Umaci i variva: sol, papar, crvena paprika, peršin, bosiljak, lovor, kurkuma

    Za specijalna jela kao npr. curry sos, bechamel umak, bijeli umak sa travama.. koristim i curry, đumbir, mljeveni češnjak, muškantni oraščić, korijander, timijan i majčinu dušicu.. kako već recept traži.

  2. #102
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,760

    Default

    Quote Originally Posted by penny View Post
    zaboravih pitati-piment...
    jel ga koristite? za sto osim za kolace?
    piment mi je na to buy listi otkad je frend ovaj vikend radio pileća prsa začinjena pimentom, ribanim limunom i origanom, bila su odlična

  3. #103
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,760

    Default

    Quote Originally Posted by *mamica* View Post
    Đumbir ide u curry sos i općenito s egzotičnim ljutim jelima.
    ja stavljam đumbir i u slatke umake (marokanske, tuniske), uz kardamom, korijander, kumin..

  4. #104
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,224

    Default

    Milasova, ako ti nitko nije već napisao, postoji miješano sušeno povrće od Kotanyija, koje može zamijeniti vegetu.

    Ne moraš na silu uvoditi začine u svoje kuhanje, ako ti je tako fino, što je bitno da se drugima sviđaju dodaci?

  5. #105
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    VIdiš ti - kak ljudi obrnu stvari... Pa nije ljupčac sličan vegeti nego vegeta sadrži ljupčac i to joj daje karakterističan miris! Ljupčac je biljka slična kao peršin i celer.
    ljupčac je super
    moja svekrva ga redovito stavlja u juhu zajedno s peršinom i celerom
    cijela kuća zamiriše

  6. #106
    penny's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    elafiti
    Posts
    464

    Default

    Quote Originally Posted by fingertips View Post
    Sama radim mješavine začina poput 5spice, ili začin za piletinu (ružmarin,chilli,cimet i curry).
    jel ga radis po receptu strogo pazeci na omjere?
    jel stavljas bas secuanski papar ili neki drugi?

    znam da ga je netko vec spomenuo...secuanski papar, gdje kupiti?

    finger, divim se tovojoj energiji vezanoj za hranu

  7. #107
    fingertips's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Vodice
    Posts
    1,460

    Default

    Omjeri u mojoj kući postoje samo kod kolača. Sve ostalo sama procijenim. Trudim se da stavim svega podjednako. Sečuanski papar ima kupiti na harissi, al nemam ga uvijek doma, pa stavim mješavinu papra.
    Hvala ti na divljenju, nije to ništa! Ima luđih od mene
    Last edited by fingertips; 23.01.2014 at 14:36.

  8. #108

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    zagreb
    Posts
    2,464

    Default

    Bas me zanimalo sta drugi koriste-ljudi oko mene slabo koriste zacine pa cisto da cujem iskustva..
    A i zasto ne probati,pa mozda nam se i taj drugaciji okus svidi..

    Fingertips,bas sam cekala da se ti javis s obzirom na tvoj fanatizam za hranom

  9. #109
    Cubana's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    East end
    Posts
    6,747

    Default

    Ponukana temom bila sam jučer u Farissi.
    Kupila mljevenu goruščicu

  10. #110
    rossa's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    3,338

    Default

    Quote Originally Posted by sarasvati View Post
    A u kakvom obliku je stavljaš? Moja je kao mali kamenčići.

    Garam masalu stavljam u crni čaj. S tim kad je stavim u skoro gotovi čaj, prokuham je. Ja dodajem i mlijeko u crni čaj, tako da u toj kombinaciji sve zajedno prokuham.
    malo popržim pa usitnim u mužaru

  11. #111

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    zagreb
    Posts
    2,464

    Default

    MaliMimi,proslijedi-necu se bunit

  12. #112
    Cubana's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    East end
    Posts
    6,747

    Default

    I moram si kupiti mužar.
    To si već dugo želim, i stvarno ne znam zašto nisam kupila.
    A tekući dim... Nek me netko razuvjeri, ali mislim da živimo u svijetu umjetnih okusa i aroma...

  13. #113
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    a koja je fora s tim dimom? imaš okus roštilja?

  14. #114
    cvijeta73's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Rijeka
    Posts
    11,735

    Default

    tekući dim? to mi u provinciji nemamo

  15. #115
    paučica's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Slavonija
    Posts
    128

    Default

    Pretplaćujem se na temu.
    I ja sam jedna od onih koja nezna ništa skuhati bez vegete, baš ništa. A htjela bih se riješiti te navike.
    Čitam vas i učim...
    Milasova, super tema

  16. #116
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    a sad me taj dim podsjetio na knjigu "parfem"
    i na p*zdin dim

  17. #117
    Cubana's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    East end
    Posts
    6,747

    Default

    Quote Originally Posted by AdioMare View Post
    a koja je fora s tim dimom? imaš okus roštilja?
    Aha.
    Ja brijem da i oni svi jeftiniji špekovi i pancete se sigurno ne dime nego "bojaju" i "kupaju" u takvom nečemu.

  18. #118
    Cubana's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    East end
    Posts
    6,747

    Default

    A uredba 2065/2003 regulira proizvodnju i rpodaju aroma dima.
    Očito je to popriličan biznis :/

  19. #119
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,988

    Default

    nastranu to što vegeta nije zdrava ja asam nekad bila vegeta ovisnik. Kad sam ju izbacila skužila sam da su mi sva jela imala isti okus, sv eje mirisalo na begetu.
    Nego kad pravim neko fino pečenje, tipa teletine ili janjetine ne pretjerujem sa začinima, sol i malo papra jednostavno uživam u okusu mesa. Najčešće eksperimentiram sa piletinom i svinjetinom.

  20. #120
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    ma super! do danas ne bih rekla da takvo što uopće postoji. imitacija okusa dima.

  21. #121

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    zagreb
    Posts
    2,464

    Default

    Quote Originally Posted by tangerina View Post
    piment mi je na to buy listi otkad je frend ovaj vikend radio pileća prsa začinjena pimentom, ribanim limunom i origanom, bila su odlična

    Evo,to mi nikad nebi palo na pamet..
    Sad kad sam doznala bas cu probat..
    Cesto pravim pureci ili.pileci file na naglo i neam pojma kako bi zacinila..pa stavim samo vegetu..

  22. #122
    fingertips's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Vodice
    Posts
    1,460

    Default

    Da, piletina i puretina, upijaju svakakve začine, svašta podnose. Ja stvarno volim piletinu s limunom, pa malo korijandera... Ili kad se napravi fina korica sa five spice-om...
    Za tekući dim, evo iskreno neznam ni ja koja je fora. Jel tko probao?

  23. #123
    frka's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    3,141

    Default

    Quote Originally Posted by Cubana View Post
    I moram si kupiti mužar.
    To si već dugo želim, i stvarno ne znam zašto nisam kupila.
    A tekući dim... Nek me netko razuvjeri, ali mislim da živimo u svijetu umjetnih okusa i aroma...
    evo da te razuvjerim

    dakle, tekući se dim dobiva na sljedeći način: vodena para se dimi (onak k'o šunka) i stvar je u tome da se u tom postupku čađa taloži na dno, a katran ispliva na površinu pa se samo sredina "pobere". i to je kondenzat dima ilitiga prirodna aroma. taj se kondenzat čisti od benzopirena, što se kod klasičnog dimljanja ne može napraviti, a ne može se niti riješiti isto tako štetnog katrana i čađe. i pogriješila sam kad sam rekla da je to budućnost dimljenih proizvoda - veli MM da je to već sadašnjost, samo mi malo kaskamo. vani su striktne odredbe o količini benzopirena i uskoro i kod nas stiže taj zakon, a klasičnim je dimljenjem to nemoguće postići. kaže MM da se npr. u Nizozemskoj samo ovako i dimi.

    i da - ima okus roštilja i već ste ga sigurno i jeli a da niste znali

  24. #124
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,224

    Default

    Frka, majketimile, danas si k'o Mirko Miočić!

  25. #125
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,706

    Default

    i ja želim kupiti mužar - ali niakko da nađem onaj koji mi se sviđa i da je u zadovoljavajućem cjenovnom razredu

  26. #126
    frka's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    3,141

    Default

    Quote Originally Posted by Jurana View Post
    Frka, majketimile, danas si k'o Mirko Miočić!

    to je zato jer, eto, nemam pametnijeg posla nego učiti za sutrašnji ispit - vidi se kako sam produktivna po tom pitanju

    da sam bar Mirko
    Last edited by frka; 23.01.2014 at 15:25.

  27. #127
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,224

    Default

    Slomi nogu na ispitu!
    Javi sutra kako je bilo.

  28. #128
    frka's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    3,141

    Default

    hvala!

  29. #129
    Cubana's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    East end
    Posts
    6,747

    Default

    Tnx Frka!
    Pročitala sam i uredbu u međuvremenu

  30. #130
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Frka, kad već imaš tak puno vremena može li i koja o dimljenoj soli?

  31. #131
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Đumbir u jela ne stavljam od fijaska sa umakom od piletine, đumbira, češnjaka i limuna jer to više nitko ne želi niti probati, ali zato od njega zimi radimo čaj, a ljeti smo totalno navučeni na limunadu s đumbirom i svježom mentom (rukovet mente u mužaru protrljam s dvije ravne žlice kristalnog šećera tako da se šećer prožme uljima mente; đumbir naribam i iscijedim sok u taj šećer, a također i sok dva limuna, malo promiješam da se šećer rastopi, dodam leda i litru mineralne vode).

  32. #132
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Quote Originally Posted by NanoiBeba View Post
    i ja želim kupiti mužar - ali niakko da nađem onaj koji mi se sviđa i da je u zadovoljavajućem cjenovnom razredu
    50m istočno od Chemaco dućana u Vukovarskoj otvoren je novi dućan s repromaterijalima za izradu nakita, ali imaju i kamene mužare za malo para. Jedina mana im je da nisu trošeni pa bi bilo dobro u njima prvo sitniti sol ili sodu bikarbonu da se zahoblaju.
    Ako začine želiš imati u rastresitom obliku onda ti treba električni mlinac, ali onaj starinski s propelerom i poklopcem koji jako zuji. S njime u zadnje vrijeme radim biljnu sol (suho povrće za juhu + sol), a složio sam i hing aštak čurnu i vata čurnu - sve komponente iz Harisse.

  33. #133
    frka's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    3,141

    Default

    Quote Originally Posted by Mojca View Post
    Frka, kad već imaš tak puno vremena može li i koja o dimljenoj soli?
    citiram MM-a: može se koristiti za sve gdje se želi dobiti miris dima (npr. čušpajz bez špeka, a ono miriši gaaaa; posipat po steaku - MM kad peče na grill tavi posipa s njom, a može se koristiti i kod sušenja mesa - napacat s njom pa aroma prodre u meso i nije samo površinski podimljeno, ali onda se miješa s običnom solju da ne bi bilo prejako. MM recimo soli inćune tako - na šaku soli stavi malo dimljene i onda inćuni imaju lagani miris dima). postoji razlika između prave dimljene soli (koju baš dime u pušnicama) i mješavine soli i kondenzata dima (za koju MM kaže da je zdravija baš kao i kondenzat dima naspram klasičnog dimljenja - ono što sam gore pisala).

    a možda baš i ne citiram
    Last edited by frka; 23.01.2014 at 19:40.

  34. #134
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Ma super si!
    Sretno sutra!

  35. #135
    trampolina's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    ...na putu...
    Posts
    2,329

    Default

    Nakon višegodišnnjeg eksperimentiranja sa začinima (s puno začina, točnije) u mom začinskom ormariću su ostali:
    sol
    papar (jako rijetko)
    origano (samo pizza)

    Uz to koristim češnjak, peršin vrlo rijetko, bosiljak ako se sjetim posaditi ga.

    Ali koristim kilograme i kilograme povrća, što god nađem svježe ili imam od prije smrznuto.

    I skužila sam da mi tek sad hrana ima pravi okus. Kokoš po kokoši, grah po grahu.

  36. #136
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    To i ja tvrdim, sol, češnjak i maslinovo ulje...
    Kolegica jednostavno Ne vjeruje da kuham bez začina, ali istina je.

  37. #137
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,988

    Default

    trampolina zapravo ima pravo. Ali ako jedem piletinu dva puta tjedno dosadi mi, tako da nekad jedemo pile na mađarski, kineski, mediteranski, indijski....

  38. #138
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by Davor View Post
    50m istočno od Chemaco dućana u Vukovarskoj otvoren je novi dućan s repromaterijalima za izradu nakita, ali imaju i kamene mužare za malo para. Jedina mana im je da nisu trošeni pa bi bilo dobro u njima prvo sitniti sol ili sodu bikarbonu da se zahoblaju.
    Ako začine želiš imati u rastresitom obliku onda ti treba električni mlinac, ali onaj starinski s propelerom i poklopcem koji jako zuji. S njime u zadnje vrijeme radim biljnu sol (suho povrće za juhu + sol), a složio sam i hing aštak čurnu i vata čurnu - sve komponente iz Harisse.
    E, fala ti ko bratu na ovoj informaciji, potražit ćemo.

    Imam drveni tarionik i mali porculanski mužar ali rado bih kameni jer porculanski ima previše glatku površinu, skliže se.

  39. #139
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by Mojca View Post
    To i ja tvrdim, sol, češnjak i maslinovo ulje...
    Kolegica jednostavno Ne vjeruje da kuham bez začina, ali istina je.
    Pa naravno, ako si na makrobiotici onda od začina koristiš samo soja sos...

    Začini ne trebaju za povrće, to je i trampolina rekla. Nisu nužni ni za mliječne proizvode (iako ja volim sirne namaze, a moj stariji voli i onaj začinski maslac u koji ide aromatično bilje).

    ALI riža bez začina - to ne bih preživjela, tjestenina bez bosiljka - isto anemično, ko da jedeš karton...

    Bijelo pileće i pureće meso bez začina - krepalina!

    Zapravo, i za sva ostala mesa to vrijedi. Moji dečki vole bolognese, gulaše i paprikaše, a u to ne mora ići puno mesa, ali ide puno začina.

    Pitanje glasi: da li začinom smatramo i luk (pitanje je da li to ubrojiti u povrće ili u začine - kod mene je povrće jer dečki umlate cijelu glavicu veličine ko jabuka utrpanu u stir fry s ostalim povrćem)

    Naravno, nisam nabrojila luk kozjak jer to mi je isto povrće. MOžda bi i češnjak trebalo utandrkati u povrće, a ne u začine. Brojne začine koristim za čajeve (menta, kadulja, bosiljak, čak i origano iako rijetko - taj mi baš nije fini, komorač, kim...) tak da je tanka linija između povrća i začina, između čajeva i začina, a bome se puno toga ljekovitog bilja koristi i u kozmetici.

    Ont. išla sam brojiti bočice sa začinima - 36

  40. #140
    Osoblje foruma leonisa's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    zagreb
    Posts
    16,612

    Default

    Quote Originally Posted by Kosjenka View Post
    trampolina zapravo ima pravo. Ali ako jedem piletinu dva puta tjedno dosadi mi, tako da nekad jedemo pile na mađarski, kineski, mediteranski, indijski....
    ja volim na americki

    u pecnici, na vrh pobrasniti i staviti listove putra. pred kraj namazati senfom i posuti mrvicama, preliti saftom. zapeci. mmmmm
    al tu ne ide cijelo pile, najbolji su bataci, krilca i zabatci.

    bijelo meso recimo u umaku s vrhnjem za kuhanjem i slatkim curryem s bananama i kiselim jabukama. prilog riza vulgaris, bez zacina.
    Last edited by leonisa; 23.01.2014 at 22:33.

  41. #141
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Peterlin, nisam na makrobiotici, bila sam nekoć... Ali možda je stvar u tome da su mi receptori okusa istancaniji nego drugima. Za to me često u familiji optužuju. Meni sama tjestenina ima okus. I riza isto...i bijela i smedja.
    A shoyu i tamari koji se koriste u makrobiotici, nisam baš nešto previše ljubila ni onda. Jedino za poprziti suncokretove sjemenke.

  42. #142
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,706

    Default

    Quote Originally Posted by Davor View Post
    50m istočno od Chemaco dućana u Vukovarskoj otvoren je novi dućan s repromaterijalima za izradu nakita, ali imaju i kamene mužare za malo para. Jedina mana im je da nisu trošeni pa bi bilo dobro u njima prvo sitniti sol ili sodu bikarbonu da se zahoblaju.
    Ako začine želiš imati u rastresitom obliku onda ti treba električni mlinac, ali onaj starinski s propelerom i poklopcem koji jako zuji. S njime u zadnje vrijeme radim biljnu sol (suho povrće za juhu + sol), a složio sam i hing aštak čurnu i vata čurnu - sve komponente iz Harisse.
    pogledati ću. Užasno mi je žao što sam jednom na brzinu uletila u Hofer u Brežicama, kupila par sitnivc i izletila van uzevši kataloge (one kao u Lidlu) - i tek sam doma skužila da su u ponudi imali predobar mužar za nekih mislim 5, ili 6 ili 7 eura, Vukovarska mi nije usput ali bih se mogla zaletiti koji dan.

    Ja ne volim egzotuične začine, ali često sama berem bilje za čaj i začine, i to me baš veseli. sa ljetovanja na Korčuli sam se vratila sa dosta velikom kopličinom origana (uz one uobičajene stvar koje i inače berem) - neakako mi je hrana draža kada stavim ono što sama naberem, a it o mi jedođe kao neki podsjetnik na GO, ili smao neko kratko putovanje. i uvije berem na čistom - sve si mislim da ću u penziji dane provoditi u prirodi berući aromatično bilje.

    E da- šipak čaj - neusporedivo - ovoo kaj se kupi u dućanu, nema veze sa šipkom.

  43. #143

    Default

    meni je isto sama pašta fina
    pogotovo kad je domaća
    skuham si prazne pašte kad sam sama i lijena za kuhati
    i sasvim mi je to ok za pojesti

    ni ja nisam od začina
    sol, papar (bijeli, crni, zeleni, mix)
    cimet, muškatni oraščić
    peršin, češnjak, aceto, lovor, ružmarin
    soja sos kad radim kineza
    i to je to
    imam i klinčić, ali samo za kuhano vino, u kolačima ga ne volim

  44. #144
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,706

    Default

    a ja imam dva začina koja baš ne volim - cimet i kim

    Malu količinu cimeta mogu podnjeti samo u piti i štrudli od jabuka

    egzotične začine ne volim, a od đumbira imam traume - iako ge se ipak nekada natjeram pojesti, kada osjetim da mi je organizam slab

  45. #145

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    zagreb
    Posts
    2,464

    Default

    A u koja jela stavljate cimet?
    Ja ga koristim samo za kolace..

  46. #146
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,706

    Default

    ja fga ne volim u kolačima, eventualno samo malu količinu
    Last edited by NanoiBeba; 24.01.2014 at 10:15.

  47. #147

    Default

    ja mrzim kim
    mrzim, mrzim, mrzim
    imam traume iz djetinjstva radi njega
    radi njega mi se želudac okrene na spomen prežgane i paradajz juhe
    Nano kud ga spomene

    cimet mi ide samo u kolace s jabukama
    jabuke u šlafroku se obavezno posipaju štaubom pomiješanim s cimetom

  48. #148
    Maruška's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Split
    Posts
    3,926

    Default

    Quote Originally Posted by milasova8 View Post
    A u koja jela stavljate cimet?
    Ja ga koristim samo za kolace..
    Malo kuham, začine koristim još i manje.

    Ali sam naletila na jedan super recept s tunjevinom i - cimetom.
    Malo maslinovog ulja, par režnjeva češnjaka, nešto crnih maslina, malo kapara, fileti tunjevine (iz konzerve), pasata. Pred kraj - cimet. Špagete skuham posebno pa sve pomješam zadnjih minutu-dvije.

  49. #149
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,706

    Default

    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja View Post
    ja mrzim kim
    mrzim, mrzim, mrzim
    imam traume iz djetinjstva radi njega
    radi njega mi se želudac okrene na spomen prežgane i paradajz juhe
    Nano kud ga spomene

    x


    zato jer i ja imam traume - pa morala sam. Svi nabrajaju začine a nitko ne spominje da ih nevoli.

    A kim u kruhu/pecivima - katastrofa

  50. #150
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Ja napisala da ne volim origano.

    Ne volim ni pretjerivanje s cimetom - paše mi uz jabuke, u medenjake i engleski kolač sa suhim voćem, te korica u kompot od jabuka i kuhano vino. U slanim jelima mi ne paše, a mm i djeca ne dijele moje mišljenje.

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •