e da, korčulani stavljaju komorač u kruh i pecivo - bilo mi je to fino.
No za Božić sam ga stavila u kuglice od smokava i badema (po nekom receptu s Visa) - nije bilo loše, ali MMu je bilo odvratno, pa sam naparvila drugu turu bez koromača
e da, korčulani stavljaju komorač u kruh i pecivo - bilo mi je to fino.
No za Božić sam ga stavila u kuglice od smokava i badema (po nekom receptu s Visa) - nije bilo loše, ali MMu je bilo odvratno, pa sam naparvila drugu turu bez koromača
Da, to je jedan od začina na koje se čovjek mora naviknuti...
Dok sam još bila jako mlada (studij ili možda koja godina kasnije - nemam pojma), jednom sam umjesto kopra kupila divlji komorač (ima miris onak slatkasti koji malo podsjeća na anis) i od toga napravila sos - fuj, fuj, fuuuuuj....Naravno, biljka izgleda slično, a na mom provincijskom placu komorča nije bilo za kupiti, samo kopar.
Danas mi to ne bi bilo fuj. Mislim da mi je u onom trenutku to više bio šok nego što nije valjalo tj. nije bilo ono što sam očekivala. Ali danas mi se ne bi ni dogodilo da zamijenim te dvije biljke. A ne bi se dogodilo ni mom mlađem sinu (stariji ne razlikuje komorač i blitvu, kad smo već kod toga, he he he...)